Încărcare corectă baterie telefon Li-Ion iPhone sau Android

Încărcare corectă baterie telefon Li-Ion iPhone sau Android. Cât se încarcă o baterie nouă de telefon? Vom vorbi despre câteva sfaturi, despre cum puteți încărca corect bateria telefonului pentru o viață mai lunga.

Încărcare corectă baterie telefon Li-Ion iPhone sau Android

De ce bateria telefonului pare să nu mai funcționeze corect de-a lungul timpului? La început, bateria unui telefon nou va dura foarte mult timp, dar pe măsură ce timpul trece veți vedea că în câteva ore bateria este deja la jumătate.

Acest lucru poate fi din cauză că utilizați permanent telefonul, din cauza aplicațiilor pe care le instalați, sau din cauza notificărilor pe care le primiți. Toate aceste lucruri afectează cel mai mult bateria.

Un alt lucru pe care trebuie să-l luați în considerare este că bateriile telefoanelor se degradează în timp, ceea ce înseamnă că acestea sunt din ce în ce mai incapabile să dețină aceeași putere. În timp ce ar trebui să aibă o durată de viață cuprinsă între trei și cinci ani sau între 500 și 1000 de cicluri de încărcare, o baterie de telefon de cinci ani nu va funcționa ca o baterie nouă.

Cu toate acestea, dacă citiți sfaturile noastre despre cum se încarcă corect bateria telefonului, veți menține bateria în viata mult mai mult timp.

Când trebuie să încarci telefonul?

Regula de aur este să mențineți bateria între 50-90%, în majoritatea cazurilor. Așadar, încărcați-l când scade sub 50%, dar deconectați-l înainte de a fi încărcat 100%.

Reîncărcarea completă nu este fatală pentru o baterie de telefon, dar ar trebui să nu faceți acest lucru, dacă încărcați complet bateria de fiecare dată, acest lucru va scurta durata de viață. De asemenea, nu trebuie să lăsați bateria telefonului să se descarce sub 20%.

Cât trebuie lăsat la încărcat un telefon nou (100% ?)

Nu trebuie lăsat la încărcat până la 100%, sau cel puțin nu de fiecare dată când îl încărcați. Experții recomandă o încărcare completă a bateriei între zero și 100% (un ciclu de încărcare) o dată pe lună. Acest lucru recalibrează bateria, ceea ce este un fel de repornire a computerului.

Încărcarea telefonului peste noapte?

Nu este o regulă, dacă doriți să îl încărcați mereu plin 100% și nu mai puțin, atunci îl puteți lăsa oricând la încărcat chiar și noaptea. Cu toate acestea, cele mai multe smartphone-uri moderne sunt destul de inteligente pentru a opri încărcarea atunci când sunt pline, deci nu există un risc dacă lăsați telefonul la încărcat peste noapte.

Dacă știți că bateria se încarcă greu, și lăsați telefonul mult timp la încărcat, cel mai bine este să scoateți carcasa telefonului, acest lucru va împiedica supraîncălzirea.

Ce se întâmplă dacă încarci telefonul cu alt încărcător

Dacă este posibil, utilizați încărcătorul livrat împreună cu telefonul, deoarece este sigur că aveți o încărcare corectă. Sau asigurați-vă că un încărcător terț este aprobat de producătorul telefonului vostru. Încărcătoare ieftine găsiți pe Amazon sau eBay dar acestea pot dăuna telefonului vostru, au existat mai multe cazuri în care încărcătoarele ieftine au luat foc.

Dacă bateria la laptop nu se încarcă, avem un articol care vă poate fi de folos. Ce faci dacă bateria nu se încarcă la laptop.