Ce faci dacă bateria nu se încarcă la Laptop

Ce faci dacă bateria nu se încarcă la Laptop. Și noi am avut probleme cu bateria laptopului care nu se încarca, așa că avem câteva sfaturi rapide care vă va ajuta sa rezolvați problema .

Bateria nu se încarcă la Laptop, sfaturi de a rezolva problema

Ați conectat încărcătorul, dar nimic nu se întâmplă. Nu există nici un semn că bateria se încarcă, nici un sunet din laptop nu indică faptul că a fost conectat încărcătorul. Aceasta este o problemă pe care o vom avea toți la un moment dat. Din păcate, nu există o singură soluție deoarece problema poate fi una dintre multe lucruri, de la încărcător în sine până la portul de încărcare de pe laptop sau chiar de la baterie. Vom trece aici câteva soluții comune, pentru a vă ajuta, și să evitați să cheltuiți bani aiurea la reparații.

Sfaturi dacă bateria nu se încarcă la Laptop

În primul rând, asigurați-vă ca totul este conectat corect. Indiferent dacă sunteți , profesioniști , verificați.Asigurați-vă că conectorul este conectat la PC și cablul este conectat la încărcător în final, asigurați-vă că aveți curent la priză (și că este pornită).

Verificați starea încărcătorului la laptop

Luați din nou încărcătorul și cablul acestuia. Verificați cablu cu mâna și vedeți dacă cumva cablu este deteriorat . Verificați unde se conectează cablul la fiecare capăt și unde intră și iese din caramida. Căutați orice decolorare a firelor sau a prizelor care ar putea sugera că ceva este greșit. Folosirea nasului este de asemenea util, dacă mirosiți a ars sau ceva de acest gen, atunci probabil veți avea nevoie de un încărcător nou.

Uitați-vă la portul laptopului

Dacă sunteți siguri că ați conectat la portul corect, încercați ușor să răsuciți încărcătorul când este în port. Nu ar trebui să se miște mult. Dacă simți că se mișcă foarte mult, atunci problema este legată de conexiunea din port și va necesita reparații.

Scoateți bateria la Laptop

Încercați să scoateți bateria și apoi conectați încărcătorul la laptop. Dacă funcționează, atunci este aproape sigur o problemă la baterie. Acest lucru ar putea fi o problemă de hardware sau software, în cazul în care este software-ul ar putea fi rezolvată. Dacă este hardware-ul, este cel mai probabil că veți avea nevoie de o baterie nouă.

Dacă laptopul funcționează fără baterie îl puteți folosi așa mereu cu încărcătorul conectat la priza de curent . Dezavantajul este ca o să îl folosiți doar acasă sau la un prieten desigur, dar nicidecum la iarbă vedre la un picnic. Un alt dezavantaj este dacă  lucrați la un proiect sau orice altceva pe laptop și va fi o pană de curent veți pierde totul și laptopul se va închide.

Bateria nu funcționează din cauza supraîncălzirii

Dacă laptopul vostru devine foarte cald când îl utilizați, este posibil ca acesta să se închidă automat pentru a proteja componentele interioare împotriva supraîncălzirii.Acest lucru poate provoca tot felul de probleme, inclusiv bateria care nu se încarcă deoarece este prea fierbinte și este în pericol de foc/explodat etc.În cazul în care laptopul se încălzește prea mult, asigurați-vă că ventilatoarele de evacuare nu sunt blocate (dacă îl utilizați în pat sau pe o pernă, laptop-ul sar putea scufunda în material și să nu poată să răcească în mod eficient).Așteptați până se răcește și apoi încercați să îl încărcați din nou.

Uitați-vă la setările de alimentare

Deschideți panoul de control și accesați Power Options.Există mai multe setări aici, aruncați o privire rapidă pentru a vă asigura că totul este setat cum trebuie. Uitați-vă și la setarea care determină oprirea laptopului în cazul în care procentajul baterii scade la un anumit procent.

Actualizați driverele

Deschideți Device Manager, iar sub Batteries veți găsi un număr de intrări.

În mod normal, ar trebui să existe trei, una pentru bateria în sine, una pentru încărcător și a treia numită „Microsoft ACPI Compliant Control Method Battery”. Faceți clic pe toate aceste intrări în properties, apoi pe fila driver și găsiți butonul „Update Driver” (Acest lucru poate fi găsit și prin simpla apăsare a butonului „Update driver software”). Odată ce ați făcut acest lucru, reporniți laptopul și încercați să conectați din nou încărcătorul.

Duceţi-l într-un service specializat de reparaţii

Dacă ați ajuns în acest stadiu și încă nu se încarcă bateria, probabil că este timpul să aruncați prosopul și să lăsați experții să îl repare. Sunați și vedeți ce reparații puteți obține dacă aveți garanție, dacă nu duceți-l la un magazin de reparații direct.

Cum aflați dacă bateria la laptop trebuie schimbată sau nu , puteți vedea aici. Cum afli dacă bateria laptop-ului trebuie schimbată sau nu. Dar nu uitați că pentru a vedea acest lucru bateria trebuie sa fie recunoscută de laptop și să funcționeze.