Folosește rapid caractere speciale pe tastatură

Folosește rapid caractere speciale pe tastatură.Pentru a utiliza numeroasele caractere speciale disponibile pe Windows, nu este întotdeauna posibilă utilizarea tastaturii. În cele mai multe cazuri, pentru a face acest lucru este necesar să folosiți harta specială a caracterelor atașată la sistemul de operare.

Folosește rapid caractere speciale pe tastatură

Cum se folosește rapid caractere speciale pe tastatură? În această privință, cine dintre voi, are nevoie să recurgă la utilizarea unuia sau mai multor caractere speciale, poate folosi un program cum ar fi WinCompose.

Acesta este un program complet gratuit, open source și ușor de utilizat, fără probleme, pe toate sistemele de operare Windows (atât pe 32 de biți, cât și pe 64 de biți), care vă permit să tastați rapid caracterele speciale prin taste rapide speciale.

Software-ul, de fapt, vă permite să combinați o tastă de comenzi rapide definite de utilizator cu două sau mai multe taste predefinite de pe tastatură. De exemplu, apăsând tasta dreapta Alt urmată de A și E, caracterul „Æ” este introdus în timp ce Alt + C + O permite introducerea „©„.

Odată instalat, programul intră direct în bara de activități în Windows, din care poate fi folosit făcând clic dreapta pe pictogramă. Făcând clic pe pictograma WinCompose, puteți să dezactivați sau să reporniți programul, să specificați timpul necesar introducerii unei succesiuni de taste, să afișați o hartă a tuturor caracterelor care pot fi compuse și să schimbați tasta dorită, pentru a porni secvența de combinații de taste. Pentru a descărca programul faceți clic aici.

Dacă doriți să monitorizați utilizarea mouse-ului și a tastaturii avem un articol despre asta aici. Monitorizează utilizarea mouse-ului, a tastaturii și a lățimii de bandă.