Eliminare zgomot de fond din înregistrare audio sau video

Eliminare zgomot de fond din înregistrare audio sau video. Ați lucrat la un proiect audio și ați văzut că este prezent un zgomot de fundal și nu știți cum să îl eliminați?

Eliminare zgomot de fond din înregistrare audio sau video

Chiar trebuie să scăpați de acest lucru, altfel proiectul vostru audio nu va suna profesional. Din fericire, este simplu să eliminați zgomotul de fundal din audio dacă aveți instrumentele potrivite. Iată cum puteți elimina zgomotele de fundal cu programul Audacity.

Eliminare zgomot de fond cu Audacity

Dacă nu utilizați deja Audacity (audacity.sourceforge.net), îl puteți utiliza pentru a elimina zgomotele de fond din audio. Trebuie să știți că, nu contează dacă înregistrarea a fost făcută cu Audacity sau nu.

Dacă nu ați auzit niciodată de Audacity? Acesta este cel mai popular program pentru audio, programul dispune de toate caracteristicile și opțiunile de care veți avea nevoie. Audacity vă poate ajuta să realizați efecte sonore profesionale și multe altele.

Dacă sunteți nou în utilizarea Audacity, ar trebui să citiți despre cum puteți înregistra cu Audacity. Între timp, puteți deschide fișierul audio în Audacity, pentru acest lucru folosiți butonul File> Import și căutați în PC sau laptop fișierul audio.

De ce să elimini zgomotul de fundal?

În unele cazuri, s-ar putea să fiți fericiți să păstrați fundalul audio. În alte cazuri se poate întâmpla că nu ați știut că zgomotul de fundal a fost cel acre a creat problema. Deci, când ar trebui să eliminați zgomotul de fond?

Există o regulă simplă aici. Dacă zgomotul de fond strică calitatea la muzică sau voce care este principala caracteristică a înregistrării, atunci trebuie eliminat. Sau cel puțin, trebuie redus.

Pe scurt, indiferent dacă este o înregistrare audio sau o melodie, dacă vedeți că zgomotul de fond strică calitatea audio, atunci ar trebui să eliminați acest lucru.

Eliminare zgomot de fond din audio

Pentru a filtra zgomotul de fond, va trebui să găsiți o secțiune de audio unde poate fi izolată. Acest lucru ar putea implica împărțirea unei piese stereo în două piese mono. Puteți face acest lucru prin intermediul săgeții în jos din Control Panel, și selectați Track Split Stereo.

Odată ce ați găsit ce audio va folosi Audacity ca exemplu, ar trebui să îl selectați cu mouse-ul. Asigurați-vă că instrumentul de selecție este selectat, apoi faceți click stânga și trageți secțiunea de fundal.

Eliminare zgomot de fond din audio

Această selecție audio va fi utilizată de funcția Noise Reduction pentru a găsi un zgomot de fond similar și pentru al elimina. Nu numai că este inteligentă această funcție, dar și rezultatele finale sunt aproape întotdeauna superbe.

Cum folosești funcția Noise Reduction în Audacity

Cu audio selectat (va fi evidențiat în albastru), deschideți Effects > Noise Reduction. Veți vedea o casetă de dialog cu un instrument în doi pași. În primul rând, mergeți la Step 1 și faceți click pe butonul Get Noise Profile.

Cum folosești funcția Noise Reduction în Audacity

În acest moment, fereastra Noise Reduction se va închide. Acum, selectați porțiunea audio pe care doriți să o eliminați. Dacă aceasta este o piesă întreagă, pur și simplu, faceți click stânga pe antetul piesei pentru a selecta tot.

eliminare fundal din audio

Acum, reveniți la Effects> Noise Reduction și uitați-vă la Step 2. În majoritatea cazurilor, setările implicite Noise Reduction, Sensitivity și Frequency Smoothing vor funcționa destul de bine. Mergeți mai departe și faceți click pe OK pentru a accepta aceste schimbări. Este posibil să dureze un minut sau două pentru a elimina zgomotul de fond, acest lucru variază în funcție de durata piesei.

Desigur, puteți modifica setările Noise Reduction, Sensitivity și Frequency Smoothing. Dacă aveți timp să le modificați și să le încercați, cu siguranță veți obține un rezultat mai bun. Rețineți că în cazul pieselor mai lungi, timpul de procesare va crește.

Odată ce acest lucru este făcut, previzualizați rezultatele. Dacă sunteți mulțumit de acestea, faceți click pe File> apoi pe Save pentru a salva modificările, în final puteți exporta proiectul ca fișier MP3.

Cum extragi vocea clară din zgomotul de fond

Nu este vorba doar de eliminarea zgomotului de fond din fișierele audio. Cu Audacity, aveți instrumentele de care aveți nevoie pentru tot felul de manipulări audio. De exemplu, ați putea avea o piesă în care cineva vorbește în fața unui public, și este dificil de auzit. Care este soluția?

Folosind Audacity, puteți să păstrați vocea și să eliminați zgomotul și muzica de fundal. În majoritatea cazurilor, rezultatele ar trebui să fie adecvate. Dacă nu, este posibil să fie nevoie să căutați o soluție mai specializată.

Comments 1

  • Am un video de la un botez si pe fundal este multa galagie, am incercat sa elimin zgomotul cu Audacity dar mai mult l-am pus. Stie cineva alte programe pentru eliminarea zgomotului de pe funal? Oricum Audacity e cam greu ca program.