Eliminare aplicații Android ștergere aplicații definitiv

Eliminare aplicații Android ștergere aplicații definitiv. Nu contează dacă aveți un telefon Samsung sau alta marcă, puteți șterge aplicațiile nefolositoare definitiv. Spațiul de stocare facilitează instalarea mai multor aplicații, dar nu doar instalați-le și uitați de ele. Citiți în continuare acest articol și veți afla cum puteți dezinstala aplicațiile de pe Android.

Eliminare aplicații Android ștergere aplicații definitiv

Cu atât de multe aplicații disponibile gratuit pe Google Play, este ușor să descărcați aplicații pe care nu le veți folosi niciodată și probabil nu le veți elimina niciodată.

Pe Android, această problemă este adesea agravată de tava aplicației în timp ce iOS plasează pictograme pentru tot ceea ce apare pe ecranul de întâmpinare, în Android, aceste aplicații vor fi adesea ascunse acolo unde probabil nu vă va atrage atenția.

O altă problemă unică pentru dispozitivele Android este preinstalarea bloatware de către unii operatori de telefonie mobilă și producători de smartphone-uri. Unele dintre acestea pot fi șterse, dar va trebui să acceptați faptul că pot fi câteva aplicații pe care nu le puteți elimina.

Încărcarea dispozitivului cu aplicații nedorite are mai multe efecte secundare nedorite: va fi mai puțin spațiu de stocare pentru lucrurile pe care le doriți, performanța generală a dispozitivului ar putea încetini, iar actualizările vor folosi date mobile.

Deci, este bine să verificați rapid și să vă asigurați că nu există nimic inutil în colecția de aplicații. Din ce în ce mai mult, veți găsi că aplicațiile își stochează datele online, așa că, chiar dacă dezinstalați o aplicație, veți putea să vă accesați din nou datele dacă reinstalați aplicația respectivă.

Eliminare aplicații Android

Pe cele mai recente telefoane Android puteți să atingeți și să țineți pictograma aplicației pe ecranul de start sau pe tava aplicației pentru a accesa informațiile despre aplicație. Dacă nu aveți această opțiune pe telefon, încercați următoarele:

  • Deschideți setările: Deschideți aplicația Setări pe care o veți găsi pe ecranul de start, sau în bara de notificări derulantă din partea de sus a ecranului.
  • Deschideți aplicații și notificări: derulați în jos și selectați Afișați toate aplicațiile. Căutați în lista de aplicații instalate pentru a găsi orice nu mai doriți să păstrați pe dispozitiv.
  • Selectați o aplicație și alegeți Dezinstalați: După ce ați găsit o aplicație de care nu mai aveți nevoie, selectați-o pentru a accesa pagina cu informații despre aplicație, apoi atingeți pe Dezinstalați.

Dacă vedeți opțiunea Dezactivați și nu Dezinstalați, atunci nu aveți voie să ștergeți această aplicație, totuși, dacă o dezactivați aceasta nu va mai putea să ruleze și să folosească resursele sistemului. Dacă vedeți că ceva nu funcționează corect după dezactivare, reveniți la pagina aplicației și atingeți pe butonul de activare.

Eliminare aplicații Android

Ștergere aplicații Android

Dacă dispozitivul vostru Android nu are o tavă pentru aplicații și toate pictogramele sunt pe ecranul de pornire, puteți utiliza în continuare metoda de mai sus pentru eliminarea aplicațiilor. Cu toate acestea, este posibil să aveți o opțiune mai rapidă. Nu toate dispozitivele Android vor suporta acest lucru, așa că puteți afla pe telefonul vostru.

  • Selectați pictograma de pe ecranului de întâmpinare: din ecranul de start, atingeți și țineți apăsat pe pictograma la aplicația pe care doriți să o dezinstalați, apoi trageți-o în partea de sus a ecranului.
  • Trageți și fixați pictograma pe opțiunea de dezinstalare: Dacă apare o opțiune pentru dezinstalare, lăsați pictograma aplicației deasupra acesteia. Această metodă va funcționa, de asemenea, pe unele dispozitive care dispun de o tavă pentru aplicații. Dar dacă vedeți o opțiune pentru eliminare și nu pentru dezinstalare, trebuie să știți că veți elimina pur și simplu pictograma de pe ecranul de start, nu ștergeți aplicația din dispozitiv.

O altă metodă de a dezinstala aplicațiile de pe telefonul sau tableta Android este de a inversa procedura de instalare. Așadar, deschideți Google Play, răsfoiți la aplicația în cauză, atingeți pe ia, apoi căutați butonul Dezinstalați.

Dacă nu știți cum puteți asculta muzică gratuit cu Spotify, avem un articol separat cu mai multe detalii. Cum poți asculta muzică gratuit cu Spotify pe telefon sau PC.