Ecran divizat Huawei, împarte ecranul în două

Ecran divizat Huawei, împarte ecranul în două. Ați aflat că telefoanele Huawei au o funcție care vă permite să împărțiți ecranul în două părți, astfel încât să puteți deschide mai multe aplicații în același timp? Dacă nu știți cum să folosiți functia Ecran divizat pe un telefon Huawei, citiți în continuare acest articol.

Ecran divizat Huawei, împarte ecranul în două

În acest articol vă voi explica cum se împarte ecranul în două pe un telefon Huawei cu proceduri foarte simple. Vă voi oferi toate informațiile de care aveți nevoie pentru a afla în detaliu ce este și cum să folosiți această funcție, dar și câteva sfaturi despre cum să proiectați ecranul dispozitivului pe televizor.

Informații despre funcția Ecran divizat pe Huawei

Informații despre funcția Ecran divizat pe Huawei

Dacă aveți un smartphone Huawei cu versiunea EMUI 9.x sau o versiune mai nouă, funcția Ecran divizat (Split-screen) este inclusă în telefon și permite așa cum am menționat mai sus, de a împarte ecranul în două parți, astfel încât să puteți folosi două aplicații în același timp.

În general, nu trebuie să faceți nimic pentru a activa această funcție, deoarece este deja activă în mod implicit și nu poate fi dezactivată. Ce puteți face este, dacă este necesar, să setați câteva gesturi care să fie efectuate pe ecran, puteți face acest lucru din setările Android, dar despre acest lucru vom vorbi în capitolul următor.

Acestea fiind spuse, indiferent dacă aveți un telefon Huawei sau Honor cu o versiune EMUI care acceptă Split-screen, puteți folosi foarte bine funcția în cauză pentru, de exemplu, să vizionați un videoclip pe YouTube în timp ce navigați pe web și să efectuați alte operații de multitasking.

Cu toate acestea, trebuie să știți că nu toate aplicațiile sunt acceptate în modul Split-screen. Doar pentru a vă oferi câteva exemple, aplicația Netflix sau Instagram nu sunt acceptate de modul Split-screen (Ecran divizat).

Dar alte aplicații pot fi redate cu ușurință în acest mod, cum ar fi Amazon Prime Video, Spotify, Chrome, Edge, Facebook, WhatsApp, Outlook și Office, doar pentru a vă oferi câteva exemple. Pentru a afla dacă o aplicație este acceptată, tot ce trebuie să faceți este să urmați sfaturile pe care vi le voi oferi în acest articol. Dacă aplicația nu poate fi redată în acest mod, vi se va afișa un mesaj „Aplicația nu acceptă ecranul împărțit”.

Acestea fiind spuse, acum o să vă explic cum să activați redarea a două aplicații în același timp prin modul Ecran divizat.

Împarte ecranul în două pe Huawei

Așa cum v-am spus la începutul acestui articol, dacă aveți un smartphone Huawei sau Honor, puteți utiliza cu ușurință modul Split-screen, folosind unele gesturi sau butoane de navigare din interfața EMUI.

În primul rând, pentru a accesa modul Split-screen, trebuie să porniți o aplicație acceptată și apoi să plasați trei degete în zona centrală a ecranului. Odată ce ați făcut acest lucru, glisați degetele în sus pentru a împărți ecranul în două părți.

O altă metodă pe care o puteți pune în practică este de a utiliza ecranul de vizualizare a aplicațiilor care rulează (Task Manager). Aveți două modalități de a accesa acest mod, pe baza tipului de navigare a sistemului activ pe smartphone-ul vostru: Navigare prin gesturi sau cu trei butoane.

Dacă utilizați sistemul de navigare Gesturi, glisați în sus de la marginea de jos a ecranului, și opriți-vă la jumătatea ecranului. Pentru navigarea cu trei butoane, apăsați pictograma pătrată situată în partea de jos. Odată ce ați făcut acest lucru, vedeți aplicațiile care rulează în prezent și apăsați pictograma mică cu două dreptunghiuri lângă numele aplicației, pentru a muta aplicația în modul Split-screen.

În plus față de această metodă, dacă utilizați sistemul de navigare cu trei butoane, porniți aplicația pe care doriți să o activați în modul Split-screen și apoi țineți apăsată pictograma pătrată, pe care o găsiți în zona de mai jos.

În cele din urmă, un gest pe care îl puteți folosi, indiferent de navigarea de sistem pe care ați activat-o pe telefonul vostru, este acela prin utilizarea articulațiilor. În primul rând trebuie să vă asigurați că acest gest este activ.

Porniți aplicația Setări (pictograma roată din ecranul de pornire), selectați elementele Funcții de accesibilitate> Control mișcare> Ecran divizat și mutați comutatorul de pe ecran la ON. Acum, după ce porniți aplicația pe care doriți să activați ecranul divizat, glisați de la stânga la dreapta cu articulația unui deget pentru a accesa acest mod.

După ce prima aplicație a fost proiectată pe o jumătate a ecranului, puteți activa o altă aplicație pentru a fi plasată în partea inferioară a ecranului, pur și simplu atingând pictograma de pornire rapidă, pe care o puteți găsi în lista de aplicații.

Ecranul în modul divizat (Split-screen) este perfect împărțit în două părți egale. Cu toate acestea, puteți redimensiona porțiunea de ecran care urmează să fie acordată celor două aplicații, glisând bara separatoare în sus sau în jos.

Pentru a ieși din modul ecran divizat, apăsați butonul Înapoi din meniul de navigare cu trei butoane sau mutați bara de divizare a ecranului în marginea de sus sau de jos. Alternativ, atingeți bara de divizare și apoi apăsați pictograma X care vi se afișează.

Proiectare ecran la Huawei

Proiectare ecran la Huawei

Dacă nu doriți să împărțiți ecranul dispozitivului vostru Huawei în două părți, și să rulați mai multe aplicații în același timp, poate doriți să proiectați conținutul pe un televizor.

Această procedură poate fi efectuată atât prin wireless, cât și cu cablu USB/HDMI. În orice caz, indiferent de modul în care proiectați ecranul smartphone-ului pe televizor, trebuie să știți că acesta îl va duplica pur și simplu, adică ceea ce vedeți pe telefon va fi același lucru cu ceea ce va fi proiectat pe televizor.

Totuși, dacă doriți să împărțiți complet ecranul, puteți lua în considerare modul desktop, care este disponibil doar pe unele modele de smartphone-uri Huawei, precum cele din seria Mate.

Prin conectarea unui dispozitiv la un televizor prin cablu USB/HDMI, puteți decide dacă continuați să utilizați smartphone-ul în mod normal și, între timp, să începeți un nou mod desktop, pe care să puteți lansa aplicații și să lucrați.