Diferența între 4G și 5G

Diferența între 4G și 5G. În acest articol vom vorbi despre care este diferența dintre 4G și 5G. Dacă sunteţi curioşi să aflați, citiți în continuare acest articol.

Diferența între 4G și 5G

Când rețeaua mobilă 4G a apărut în 2011, a fost o descoperire extraordinară care a deschis multe noi posibilități și îmbunătățiri față de rețeaua 3G anterioară.

Cu rețeaua 4G, am reușit să vizionăm televiziune de înaltă definiție în rețeaua noastră mobilă și să facem apeluri video de bună calitate între dispozitive. S-a constatat că 4G este mai rapid decât 3G de aproximativ cinci sute de ori.

Diferența între 4G și 5G

Acum, în 2020 rețeaua 5G este cea mai rapidă rețea mobilă. Dar întrebarea este, care este diferența între 4G și 5G? Pentru mai multe detalii citiți în continuare acest articol și veți afla toate diferențele principale!

Necesitatea unei rețele mobile

Necesitatea unei rețele mobile

Pe măsură ce tehnologia se dezvoltă continuu și știința nu se oprește niciodată, observăm cum invențiile necesită o conexiune la internet din ce în ce mai rapidă și mai stabilă, astfel încât dispozitivele noi să poată funcționa corect.

Acesta este motivul pentru care obținem dispozitive care necesită o conexiune la internet din ce în ce mai performantă, pe care rețeaua 4G nu o va putea garanta în viitor.

De asemenea, trebuie spus că numărul de utilizatori care utilizează rețeaua mobilă crește din ce în ce mai mult în întreaga lume. Toți utilizatorii se așteaptă să aibă o conexiune rapidă și sigură, iar rețeaua mobilă 4G nu poate gestiona atât de mulți utilizatori. Acesta este principalul motiv pentru care 5G și-a început drumul. 4G și-a extins capacitățile, dar nevoile internetului încep să depășească capacitățile respective.

Principalele diferențe

Practic, există trei diferențe principale între rețelele 4G și 5G. Vorbim despre viteză, capacitate și latență. Fiecare dintre acești factori sunt importanți dacă doriți să utilizați toate avantajele unei rețele de internet. Acești factori vor fi îmbunătățiți cu 5G.

Viteza conexiunii

Viteza conexiunii 4G- 5G

Viteza este unul dintre cei mai importanți factori care disting rețelele 4G și 5G. Se așteaptă ca rețeaua 5G să fie de aproximativ 100 de ori mai rapidă decât rețeaua 4G existentă. De fapt, rețeaua 5G este construită pe unde de frecvență foarte înaltă, numite spectru de bandă înaltă. Aceste frecvențe pot transmite mai multe date într-un mod mai rapid decât 4G.

Viteza mai mare ne poate permite să descărcăm aplicații și să redăm filme mai rapid și poate fi posibil să descărcăm un film în doar 10 secunde. Chiar dacă filmul are aproximativ 120 de minute, aceasta ar putea fi o rețea extrem de bună cu care toată lumea ar fi mulțumită.

Deși toate acestea sună surprinzător, există unele probleme cu utilizarea spectrului de bandă înaltă pe suprafețe dure, cum ar fi pereții. Prin urmare, pentru a evita  această problemă, celulele vor fi construite și montate în toate clădirile din oraș, pentru a face conexiunea stabilă atunci când mergeți dintr-un loc în altul.

Latența

Latența este timpul necesar dispozitivului pentru a comunica cu celălalt dispozitiv sau cu serverul care le furnizează și le trimite informații. Practic, acesta este timpul necesar când trimiteți un mesaj cuiva și când dispozitivul respectivului destinatar primește mesajul.

Acesta este măsurat în milisecunde și este destul de scăzut față de rețeaua 4G. Acum, când vorbim despre rețeaua 5G, tendința este să fie redusă la zero.

Capacitate

Cea mai bună capacitate înseamnă că același internet rapid este garantat tuturor utilizatorilor care îl accesează, chiar dacă sunt într-un loc foarte ocupat.

Deci, dacă vă gândiți la posibilitatea ca mașinile să circule folosind internetul, veiozele și chiar dispozitivele de bucătărie vor funcționa cu internetul, atunci probabil că vă veți teme că nu veți putea accesa rețelele sociale, să efectuați apeluri video sau să le utilizați în orice alt scop, dacă sunt atât de multe dispozitive conectate.

Ei bine, asta nu este o problemă cu rețeaua 5G, când va fi folosită. De fapt, 5G are o capacitate mult mai mare decât 4G și vom putea utiliza conexiunea la internet rapid, indiferent cât de aglomerat este locul unde ne aflăm. Deci, dacă ați citit acest articol, acum știți care este diferența între 4G și 5G.

De asemenea, dacă doriți, puteți citi un articol despre cum puteți avea un avatar 3D care se mișcă la fel ca voi în videoconferințe online. Cum faci o videoconferință online cu un avatar 3D.