Cum faci o videoconferință online cu un avatar 3D

Cum faci o videoconferință online cu un avatar 3D. Vom vorbi despre un program care vă ajută să creați un avatar virtual pe care să îl folosiți cu aplicațiile Zoom, Google Meet sau alte aplicații pentru videoconferință online.

Cum faci o videoconferință online cu un avatar 3D

Programele precum Zoom, Google Meet sau Microsoft Teams sunt foarte utile pentru mulți oameni care lucrează de acasă. Cu utilizarea aplicațiilor pentru videoconferință, lecții sau apeluri video de grup sau chiar private, a existat o mare evoluție a diferitelor instrumente, cu actualizări și adăugarea de caracteristici la care nimeni nu s-ar fi gândit niciodată că acest lucru ar fi posibil.

Printre diferitele trucuri pentru a apărea diferit de realitate în chaturile video cu Zoom sau Meet, știm bine că este posibil să schimbăm fundalul ca să ascundem dezordinea sau din motive de confidențialitate. Dar, recent a fost lansată o nouă aplicație care permite nu numai schimbarea fundalului, ci și apariția ca și cum ai fi un avatar, acoperind astfel fața sau întreaga imagine, și se va mișca exact ca noi.

Avatarul poate fi foarte asemănător cu aspectul nostru real sau poate fi un personaj amuzant. În plus, pe lângă distracție, acest tip de aplicație vă permite să participați la videoconferințe fără ca cineva să vă vadă fața, dar fără să opriți camera web și imaginea voastră. Cu toate acestea, nu este vorba de a pune o fotografie sau un desen static, ci de a apărea cu un avatar 3D în mișcare, care se mișcă la fel ca voi.

Videoconferință online cu un avatar 3D

Există diverse programe pentru a crea un avatar pentru o videoconferință online. Cel mai bun program este LoomieLive și este gratuit. Programul vă permite să creați un avatar 3D animat, foarte drăguț și realist, și îl puteți personaliza în funcție de aspectul vostru.

LoomieLive este un program care trebuie instalat pe calculator, după instalare programul adaugă un dispozitiv video virtual pe calculatorul vostru, astfel încât să îl puteți utiliza în orice aplicație de videoconferință, cum ar fi Zoom sau Google Meet, Jitsi, Microsoft Teams etc. Funcționarea este complet automată, fără să pierdeți timp cu configurări speciale.

Pentru a crea avatarul cu LoomieLive, trebuie doar să instalați aplicația pentru Android sau iPhone. Pe Windows sau Mac, nu este posibil să creați și să personalizați avatarul, deoarece necesită aplicația pentru smartphone și crearea unui cont.

Prin urmare, de pe telefon, odată ce contul a fost creat, este posibil să faceți o fotografie (sau să alegeți o fotografie gata făcută) și apoi să așteptați să apară avatarul vostru care este asemănător cu caracteristicile voastre fizice.

Apoi, puteți să îl personalizați sau să schimbați complet aspectul figurii, utilizând butoanele pentru a alege tipul de piele, față, păr, nas, ochi, haine, diverse accesorii și multe altele.

După ce a fost creat avatarul pe telefon, descărcați, instalați și deschideți programul pentru Windows sau Mac și conectați-vă cu același cont. Apoi puteți selecta avatarul virtual și puteți alege din setări cum să îl faceți să apară. Puteți alege un fundal diferit, puteți activa realitatea augmentată pentru a arăta fața peste fața voastră, puteți face ca fotografia reală să fie mică în partea de sus și multe altele.

Folosind comenzile de pe imagine este posibil să măriți capul avatarului, să îl mutați în sus sau în jos, să dezactivați microfonul, să dezactivați avatarul, să activați un semn „Away” etc. De asemenea, butonul din partea de jos vă permite să faceți avatarul să ridice mâna, să salute sau să se miște cu alte gesturi.

Utilizarea avatarului la o videoconferință online

Pentru a utiliza avatarul în Zoom sau în Google Meet sau alte aplicații de videoconferință pe calculator, trebuie să aveți programul LoomieLive deschis, lăsându-l în fundal și apoi, în setările Video la programul de videoconferință pe care îl utilizați modificați ieșirea video, selectați LoomieLive Cam.

Rețineți că, chiar și fără a utiliza avatarul, LoomieLive oferă un mod foarte rapid de a schimba fundalul camerei web în chaturile video.

În plus față de LoomieLive, există un alt program care funcționează într-un mod similar și este gratuit, programul se numește HyperMeet și este disponibil pentru Windows și Mac. Avatarurile au un design diferit care pot fi personalizate în funcție de gustul vostru. Deci, dacă doriți îl puteți încerca.

avatar 3D cu HyperMeet

Dacă nu știți cum puteți instala aplicația Zoom pe telefon, vă sfătuiesc să citiți un articol care vă poate fi de folos. Instalare aplicația Zoom pe telefon.