Dezinfectare iPhone (cel mai bun mod de curățare)

Dezinfectare iPhone (cel mai bun mod de curățare). Dacă nu știți care este cel mai bun mod de curățare iPhone, trebuie să știți că ați ajuns în locul potrivit.

Dezinfectare iPhone (cel mai bun mod de curățare)

În acest articol vă voi oferi câteva sfaturi despre cum să dezinfectați un iPhone, sfaturile vă vor permite să vă păstrați dispozitivul curat și, mai ales, să eliminați viruși și bacterii de pe suprafața dispozitivului. Spre deosebire de ceea ce ați putea crede, curățarea și dezinfectarea iPhone-ului nu necesită cine știe ce abilități sau cine știe ce instrumente, așa că nu vă faceți griji, citiți în continuare acest articol și apoi puteți curăța iPhone-ul fără probleme.

Ce trebuie pentru dezinfectare iPhone

Ce trebuie pentru dezinfectare iPhone

Înainte de a vedea în detaliu modul de dezinfectare iPhone, asigurați-vă că aveți tot ce vă trebuie pentru a efectua operațiunile de curățare pe care vi le voi descrie în acest articol.

Mai întâi de toate, faceți rost de o pânza din microfibră antistatică (cum ar fi cele folosite pentru curățarea lentilelor de la ochelari) sau o cârpă moale fără scame, aceste instrumente sunt utilizate pentru a elimina reziduurile de murdărie care pot fi prezente pe suprafața iPhone-ului.

Pentru a dezinfecta dispozitivul, va trebui să utilizați șervețele pe bază de alcool izopropilic 70%. Compoziția este foarte importantă, nu folosiți detergenți care conțin peroxid de hidrogen, sau clor și nu folosiți produse cu aer comprimat (deoarece acestea ar putea deteriora iremediabil iPhone-ul).

Pe site-ul Apple este specificat că [pentru dezinfectarea iPhone-ului] poți folosi un șervețel cu alcool izopropilic cu concentrația de 70 la sută sau șervețele de dezinfectare Clorox, poți șterge ușor suprafețele exterioare ale dispozitivului iPhone Nu folosi solvenți. Evită pătrunderea umidității în oricare dintre orificii și nu scufunda dispozitivul iPhone în niciun agent de curățare.

Puteți achiziționa elementele necesare pentru a continua dezinfectarea iPhone-ului în magazine specializate în vânzarea de materiale pentru curățare și igienizare sau în magazine online, cum ar fi Amazon.

În mod alternativ, puteți cumpăra și dispozitive care, folosind razele UV, distrug microorganismele de pe suprafața iPhone-ului într-un mod deosebit de eficient, despre acest lucru vom vorbi mai jos, la încheierea acestui articol.

Apple nu menționează curățarea cu raze UV, dar nu ar trebui să dăuneze iPhone-ului în niciun fel. În orice caz, sfatul meu principal rămâne să urmați indicațiile principale de la Apple, indicațiile principale le veți găsi mai jos.

Dezinfectare și curățare iPhone

Acum a venit momentul să vedeți care este modul de dezinfectare iPhone urmând indicațiile Apple. Mai jos va voi explica pas pas modul de igienizare atât a părții frontale, cât și pe spate. În primul rând, aveți grijă să opriți iPhone-ul, să-l deconectați de la alimentare și să-l scoateți din husă.

Dezinfectare partea din față

Dezinfectare partea din față

Dezinfectarea părții frontale a iPhone-ului, a cărei suprafață constă în principal doar de display, este oarecum simplă.

Luați pânza din microfibră pe care ați procurat-o și efectuați mici mișcări circulare pe întreaga suprafață, încercând să fie cea mai delicată și precisă posibil. Dacă murdăria este deosebit de persistentă, repetați operația de 2-3 ori, umezind puțin pânza.

Apoi, luați un șervețel pe bază de alcool izopropil 70% și, treceți-l ușor pe întreaga suprafață frontală a iPhone-ului. Din moment ce ștergerea este puțin umedă, evitați să treceți în apropierea difuzorului și a microfonului sau a altor părți delicate, deoarece dispozitivul ar putea fi deteriorat.

Apoi, ștergeți cu pânza din microfibră (trebuie să fie uscată) partea pe care ați-o umezito. Dacă nu aveți idei clare despre pașii descriși, încercați să căutați tutoriale video pe YouTube care vă arată indicațiile pe care vi le-am oferit.

Dezinfectare partea din spate

curatare iPhone partea din spate

În ceea ce privește dezinfectarea pe partea din spate, pașii care trebuie făcuți sunt identici cu cei pentru partea din față, deci nu trebuie să aveți îndoieli despre ce trebuie să faceți. Luați pânza din microfibră și ștergeți cu ia spatele iPhone-ului (inclusiv partea unde sunt camerele).

După ce se face acest lucru, luați un șervețel pe bază de alcool izopropil 70% și treceți-l pe întreaga suprafață din spate a iPhone-ului. Desigur, în efectuarea acestei operații, așa cum am spus mai sus, evitați umezirea părților delicate, cum ar fi găurile difuzorului și microfonului, portul de încărcare etc, deoarece dispozitivul ar putea fi deteriorat, chiar ireparabil.

După aceea, amintiți-vă să uscați partea umedă, folosind o cârpă uscată (de asemenea, pânza folosită anterior pentru operațiunile de curățare este ok). Dacă aveți îndoieli despre cum să procedați, vă sfătuiesc să căutați pe YouTube tutoriale video care vă arată cum să procedați.

Dezinfectare iPhone cu raze UV

curatare iPhone cu raze UV

Așa cum am menționat deja la începutul acestui articol, este posibil să utilizați raze UV ​​pentru a dezinfecta iPhone-ul. De fapt, există sterilizatoare UV care nu sunt altceva decât cutii mici care folosesc mai precis raze ultraviolete pentru a elimina microorganismele din dispozitivele introduse în interiorul lor.

De fapt, iradierea cu raze UV ​​inactivează microorganismele printr-un proces fizic care face ca bacteriile și virușii să fie incapabili să se reproducă. Folosirea unui sterilizator UV este simplă. Porniți-l, introduceți iPhone-ul în interior, apăsați butonul care începe procesul de dezinfectare și așteptați finalizarea acestuia.

Dacă vă gândiți să achiziționați unul dintre aceste dispozitive, trebuie să știți că le puteți utiliza pentru a dezinfecta nu numai iPhone-ul, ci și alte modele de smartphone-uri și alte gadgeturi, cum ar fi căștile wireless de exemplu, AirPods, smartwatch, Apple Watch etc.

Dacă iPhone-ul vostru se blochează cu mărul pe ecran, încercați să rezolvați problema cu sfaturile pe care vi le-am oferit într-un articol precedent. iPhone blocat cu mărul pe ecran (sfaturi utile).