Ce smartwatch să îmi cumpăr ?

Ce smartwatch să îmi cumpăr ? (cel mai bun smartwatch). Toate marile companii din sectorul hi-tech se concentrează pe smartwatch-uri, ceasurile inteligente cu ecran tactil care vă permit să primiți notificări, să ascultați muzică, să primiți indicații și chiar să efectuați apeluri fără să scoateți smartphone-ul din buzunar.

Ce smartwatch să îmi cumpăr (cel mai bun smartwatch)

Smartwatch-uri există pentru toate gusturile: pătrate, circulare, elegante, sportive, ieftine, de lux etc. În general, funcționează prin Bluetooth și Wi-Fi și folosesc conexiunea de internet a smartphone-ului pentru a accesa conținut online, dar există și unele care acceptă utilizarea de cartele SIM externe. Cele mai avansate modele includ și senzori care ne pot conta pașii, ne pot detecta ritmul cardiac și ne pot oferi sfaturi despre cum sau când să facem activitate fizică.

Dar care este cel mai bun smartwatch? Sunt compatibile cu toate smartphone-urile sau trebuie să cumpărați unul cu același brand ca și telefonul vostru? Care este autonomia lor medie? Există multe îndoieli de rezolvat înainte de a cumpăra un dispozitiv de acest fel, dar nu vă faceți griji, dacă citiți în continuare acest articol veți găsi răspuns la toate aceste întrebări.

Ce smartwatch să aleg ?

Înainte de a cumpăra un smartwatch, trebuie să analizați diverse funcții, de la hardware la software. Dacă doriți să aflați în detaliu care sunt, citiți mai departe. Veți găsi totul explicat mai jos.

Sistemul de operare și compatibilitatea

Sistemul de operare și compatibilitatea (cel mai bun smartwatch)

Smartwatch-urile nu sunt toate la fel. Pot avea sisteme de operare diferite și fiecare sistem de operare este capabil să comunice cu diferite modele de smartphone-uri.

  • Wear OS – este versiunea Android optimizată pentru ceasurile inteligente și înlocuiește vechiul Android Wear. Funcționează cu toate smartphone-urile echipate cu Android 4.4 sau o versiune ulterioară. Poate comunica și cu iPhone, dar într-un mod foarte limitat. În prezent, există câteva ceasuri inteligente cu Wear OS care acceptă oficial iOS, ba chiar și acestea din urmă au acces la funcții limitate în comparație cu Apple Watch (sau Android Wear pe smartphone-urile Android). Există, de asemenea, câteva ceasuri inteligente care au o versiune personalizată de Android, care nu este într-adevăr Wear OS. Concluzie: cumpărați un smartwatch cu Wear OS doar dacă aveți un smartphone Android.
  • WatchOS – este sistemul de operare Apple Watch. Funcționează numai cu iPhone 5 și versiuni ulterioare. Este alegerea ideală pentru toți cei care au un iPhone.
  • Alte sisteme de operare – există și smartwatch-uri echipate cu sisteme de operare alternative la Wear OS și WatchOS. Gândiți-vă doar la ceasurile Samsung, care sunt echipate cu Tizen OS: un sistem de operare personalizat pentru smartphone-urile companiei coreene, dar compatibil cu toate dispozitivele de Android 4.4 și versiuni ulterioare (cu excepția unor funcții, cum ar fi sincronizarea prin e-mail, care nu este disponibil pe terminalele care nu sunt Samsung) și cu iOS (doar pentru unele modele).

Display pătrat sau circular

Cel mai bun smartwatch cu ecran pătrat sau circular

Ceasurile inteligente pot avea un ecran circular sau pătrat. Care trebuie ales depinde de gusturile fiecăruia, dar, dorind să facem considerații generale, putem spune că cele circulare sunt mai elegante și frumoase, întrucât sunt mai asemănătoare cu ceasurile tradiționale, în timp ce cele pătrate sunt puțin mai confortabile de utilizat.

De asemenea, trebuie să luăm în considerare raportul mărime-greutate al smartwatch-ului și tipul de interacțiune care poate fi avut cu acesta. Trebuie să știți că ecranul tactil nu este singurul mijloc prin care puteți interacționa cu smartwatch-urile. De asemenea, ceasurile inteligente pot fi controlate folosind butoanele de pe laturile lor sau prin intermediul inelului situat în jurul ecranului. Comoditatea utilizării este dată de combinația acestor elemente și, evident, de sistemul de operare cu care este echipat ceasul, nu numai de forma ecranului.

Un alt lucru important de știut este faptul că ecranele smartwatch-urilor se pot baza pe diverse tehnologii. Majoritatea sunt de tip OLED/AMOLED sau LCD. Ecranele OLED/AMOLED asigură o autonomie bună și un negru profund (deci un raport de contrast excelent al elementelor afișate pe ele), dar poate fi mai puțin vizibil la lumina soarelui decât cele LCD.

Pe piață, în plus, este posibil să găsiți smartwatch-uri cu display e-paper precum cele ebook reader, care asigură o autonomie inegalabilă, dar datorită limitărilor impuse de tehnologia e-paper, acestea au aplicații mult mai puțin funcționale decât cele ale ceasurilor cu display OLED sau LCD. O companie care s-a concentrat puternic pe smartwatch-uri e-paper a fost Pebble, care, însă, în urma achiziției sale de către Fitbit, a fost practic închisă.

Despre display-ul always on merită un capitol separat. După cum știți cu siguranță, multe smartwatch-uri sunt echipate cu display-uri care nu sunt întotdeauna pornite: acestea se aprind doar atunci când utilizatorul își aduce brațul spre față sau atinge cadranul. Alte modele de smartwatch-uri, au display-ul mereu pornit, afișând întotdeauna ora și apar mult mai mult ca ceasurile tradiționale. Modul always este în general cu putere redusă, deci nu afectează prea mult autonomia smartwatch-ului.

Funcționalitate, senzori și personalizare

Funcționalitate, senzori și personalizare

Înainte de a alege un smartwatch, asigurați-vă că acesta oferă toate funcțiile de care aveți nevoie. Dacă sunteți un tip sport, verificați dacă există un pedometru și un monitor de frecvență cardiacă, dacă doriți să mențineți smartphone-ul în buzunar, verificați întotdeauna dacă există posibilitatea de a efectua apeluri și de a dicta mesaje la ceas (deci asigurați-vă că are un microfon și difuzor încorporat). Dacă doriți să primiți sau să efectuați apeluri, verificați dacă există un slot SIM și așa mai departe.

Pe scurt, nu vă bucurați doar de preț sau design: verificați toate specificațiile tehnice bine înainte de a cumpăra un smartwatch și nu ratați nici măcar detaliile aparent nesemnificative, cum ar fi dimensiunile și varietatea curelelor de rezervă (pe termen lung, este posibil că vă veți plictisi de aceeași curea și este important să o puteți schimba, eventual fără a cheltui o avere).

Durata bateriei, puterea procesorului și memoria internă a smartwatch-ului sunt, de asemenea, lucruri foarte importante. Durata de viață a bateriei este aproape întotdeauna între 1-2 zile, dar, evident, există mai multe lucruri care pot afecta, într-un mod pozitiv sau negativ, durata bateriei. Puterea procesorului este viteza smartwatch-ului în deschiderea aplicațiilor și gestionarea principalelor sale caracteristici, mai multă memorie internă (să vorbim despre stocare, nu RAM) poate fi folosită pentru a salva muzică pe ceas și pentru a o asculta în timpul activități sportive fără a lua smartphone-ul cu voi.

Dacă intenționați să vă urmăriți activitățile sportive sau rutele pe care le parcurgeți fără a lua smartphone-ul cu voi, cumpărați un smartwatch echipat cu GPS. Cu toate acestea, fiți conștienți că utilizarea GPS-ului afectează puternic autonomia ceasului.

Smartwatch vs Smartband

Smartwatch vs Smartband

Dacă sunteți interesat mai ales de funcțiile legate de fitness, în locul unui smartwatch puteți cumpăra o brățară inteligentă (smartband). Brățările inteligente sunt brățări care au prețuri mai mici decât cele ale ceasurilor inteligente și, în multe cazuri, sunt capabile să ofere funcții similare: arată ora, primesc notificări de la un telefon mobil etc.

Există, de asemenea, smartwatch-uri bazate în principal pe activități sportive care au GPS, pedometru, monitor de ritm cardiac, barometru și alți senzori foarte utili integrați în interior. Acestea sunt denumite în mod obișnuit sportwatch și pot fi asociate cu diferite accesorii externe. Atunci când alegeți un sportwatch, luați în considerare tipurile de sport susținute de ceas, deoarece fiecare ceas are programe de antrenament diferite, dedicate diferitelor sporturi.

Ce smartwatch să îmi cumpăr ?

Acum, ar trebui să aveți idei clare despre smartwatch-uri și principalele lor caracteristici tehnice. Dar, haideți să vedem care este cel mai bun smartwatch și care ar fi potrivit pentru voi în funcție de buget. Voi începe cu cele mai ieftine.

SmartWatch dz09

SmartWatch dz09

Vă amintiți de primul Samsung Galaxy Gear? Acest SmartWatch dz09 este copia lui, și nu costă mult. Are chiar și o cameră foto integrată și, de asemenea, acceptă carduri de memorie microSD și SIM pentru a funcționa într-o independență totală cu un smartphone. Cu toate acestea, tehnologiile integrate nu sunt de ultimă modă: are Bluetooth 3.0, certificare IP pentru rezistență la apă și praf, primește notificări de la diferite aplicații și are unele funcții utile pentru fitness.

Xiaomi Mi Band 3 (smartband)

Xiaomi Mi Band 3

Xiaomi Mi Band 3 este succesorul la SmartWatch dz09 și moștenește unele caracteristici de design, îmbunătățind practic toate aspectele. Costă puțin mai mult, dar în opinia mea este mai convenabil: are display OLED. Panoul integrat pe acest model este un pic mai mare (0,78), iar autonomia este substanțial neschimbată, egală cu 20 de zile cu o utilizare normală.

Acest smartband poate primi notificări în timp real, cu vibrații și previzualizare pe ecran. Este rezistent la apă la 50 de metri și suportă Bluetooth 4.2 BLE pentru un consum minim de energie. Suportă pedometru și unele activități sportive și poate afișa date despre vreme, durata bateriei, ceas, dată și notificări pe ecran. Poate fi util și pentru analiza somnului, toate datele pot fi sincronizate cu smartphone-ul vostru (iOS sau Android).

Huawei Band 2 Pro (smartband)

Huawei Band 2 Pro

Huawei Band 2 Pro, este o brațară inteligentă care nu este foarte precisă, dar își face datoria. Nu lipsesc GPS-ul și rezistența la apă (până la 5 ATM) și există suport pentru alergare, înot și diverse moduri de sport. Toate datele colectate pot fi sincronizate cu un smartphone Android sau iPhone și, în conformitate cu producătorul, se ajunge la maximum 21 de zile de autonomie. În realitate, autonomia reală este în jur de 7-10 zile, fără a utiliza GPS. Display-ul este un PMOLED de 0,91 și există și un monitor de frecvență cardiacă. Cântărește puțin și este foarte confortabil.

Xiaomi Mi Band 4 (smartband)

Xiaomi Mi Band 4 (smartband)

Xiaomi Mi Band 4 este o altă brațară economică. Față de modelele anterioare, are un display color AMOLED foarte strălucitor și oferă monitorizare cardiacă și cele mai frecvente activități sportive, precum alergarea și înotul. Rezistă la apă până la 50 de metri adâncime, contează pașii pe tot parcursul zilei și monitorizează, de asemenea, somnul. Autonomia este de obicei foarte bună: cea declarată este de fapt 20 de zile. Se conectează la smartphone prin Bluetooth 5.0 și este compatibilă atât cu Android cât și cu iOS.

Diggro K88H

Diggro K88H

Aveți un buget de aproximativ 250 Lei și căutați un smartwatch elegant și frumos? Ar trebui să luați în considerare Diggro K88H: un smartwatch chinezesc cu un ecran LCD circular de 1,2 și o curea cu aspect de piele, și este compatibil atât cu Android cât și cu iOS. Acceptă notificări, contorizarea pașilor, detectarea frecvenței cardiace și comenzi vocale. De asemenea, suportă apeluri, monitorizare somn și control de la distanță pentru camera foto.

Huawei Band 3 Pro (smartband)

Huawei Band 3 Pro

Printre cele mai interesante brațări smartband sport vă pot recomanda Huawei Band 3 Pro, este echipat cu un display color AMOLED de 0,95 și GPS integrat pentru a monitoriza cu exactitate activitățile în aer liber. De asemenea, are o tehnologie de inteligență artificială pentru monitorizarea somnului (TruSleep) și are rezistență la apă 5 ATM . Autonomia declarată este de 12 zile de utilizare normală și până la 7 ore cu utilizarea continuă a GPS-ului. Poate fi sincronizat pentru a utiliza anumite funcții.

Garmin Vivosmart 4 (smartband)

Garmin Vivosmart 4

Acest produs Garmin este conceput pentru iubitorii de sport. Este o brățară inteligentă cu curele de dimensiuni diferite. Are un senzor cardio pentru monitorizarea inimii chiar și în somn, iar autonomia declarată de producător este de maxim 7 zile. Micul ecran este touch, și acceptă notificări de la smartphone-ul asociat.

Printre caracteristicile prezente avem și senzorul de oxigen puls care analizează estimarea saturației de oxigen în sânge și, de asemenea, a energiei prezente în corp.

Xiaomi Amazfit Bip

Xiaomi Amazfit Bip

Unul dintre smartwatch-urile de luat în considerare este Xiaomi Amazfit Bip produs de Huami, o filială a gigantului chinez. Acest produs implementează un GPS integrat care poate fi utilizat în activitățile sportive și are alte caracteristici legate de fitness: monitorizarea pașilor, frecvența cardiacă, activitățile zilnice, viteza și alte date sportive.

Cântărește doar 32 de grame și este extrem de confortabil de purtat, totuși este impermeabil și rezistent la praf (IP68). Sticla de protecție de pe ecran, de 1,28 poate fi văzută confortabil chiar și în lumina soarelui, are colțuri rotunjite, în timp ce bateria poate dura până la 45 de zile de utilizare normală. Cu modul GPS activ, durează 22 de ore și funcționează indiferent dacă este asociat cu un smartphone Android sau un iPhone. Este cel mai bun smartwatch pe care îl puteți cumpăra la 346 Lei.

Fitbit Charge 3

Fitbit Charge 3

Fitbit Charge 3 este un smartwatch care oferă 7 zile de autonomie și informații legate de bunăstarea personală pe tot parcursul zilei. Poate rezista la apă până la adâncimea de 50 de metri și înregistrează antrenamentele de înot, putând fi purtat atât în piscină, cât și în duș. Acest model este proiectat pentru a fi utilizat chiar și noaptea, fără nicio problemă, permițându-vă să monitorizați cu ușurință somnul și ritmul cardiac 24 de ore pe zi. Există 15 moduri de sport disponibile, cu statistici afișate în timp real pentru a optimiza antrenamentele proprii și performanța.

Cel mai bun smartwatch cu preț între 400 și 900 Lei

Xiaomi Amazfit

Xiaomi Amazfit este un smartwatch cu un raport calitate-preț excelent și se caracterizează prin prezența unui display circular de 1,34 care poate fi văzut foarte bine la lumina soarelui, are o carcasă ceramică și o curea de cauciuc. Este rezistent la apă și praf (are certificare IP67) și, cu bateria sa de 280 mAh, garantează o autonomie excelentă: până la 10 zile, dacă este menținut cu minimul funcțiilor pe care îl are.

Senzorii disponibili: giroscop, accelerometru, magnetometru, detector pentru bătăile inimii și senzor de lumină, la care se adaugă GPS și suport pentru WiFi și Bluetooth 4.1. Fișa sa tehnică include un procesor dual-core de 1,2 GHz, 4 GB memorie internă (nu poate fi extinsă) și 512 MB de memorie RAM. Sistemul de operare este o versiune modificată de Android.

Ticwatch E

Ce smartwatch să cumpăr Ticwatch E

Printre cele mai interesante produse din această gamă de preț avem Ticwatch E care oferă Android Wear 2.0 încă de la început și o mare compatibilitate cu aplicații și personalizări terțe. Acest model folosește un ecran OLED de 1,4 și este compatibil atât cu smartphone-urile Android cât și cu iPhone.

În combinație cu un smartphone, poate primi toate notificările sale și există, de asemenea, funcții legate de fitness, combinate cu cele mai populare aplicații, precum Google Fit, Strava, Runkeeper, Sleep for Android. Ca pe orice smartphone Android Wear, puteți utiliza Google Assistant și are și un player multimedia integrat pentru a asculta muzică.

Ticwatch E este certificat IP67, are profiluri pentru diferite activități sportive, iar bateria declarată este de aproximativ 5 zile (dar durează de fapt mai puțin).

Huawei Watch 2

Huawei Watch 2

Huawei Watch 2 este cel mai recent ceas de la Huawei și este echipat cu un ecran AMOLED circular de 1.2, cu rezoluție de 390 × 390 pixeli și suport pentru always-on. Este rezistent la apă (cu certificare IP68) și include o gamă largă de senzori, inclusiv accelerometru, giroscop, busolă, barometru, senzor de lumină, detector de frecvență cardiacă și senzor GNSS.

De asemenea, are funcția de pedometru, GPS, calculează distanțele parcurse și caloriile arse. Include un slot SIM cu suport 4G care vă permite, de asemenea, să efectuați apeluri și să gestionați mesajele. Suportă NFC, are o memorie internă de 4 GB (nu poate fi extinsă) și are o baterie de 420 mAh care vă permite să îl folosiți până seara, cu excepția cazului în care utilizați SIM și GPS.

Misfit Vapor

Misfit Vapor

Un alt model de smartwatch foarte interesant este Misfit Vapor, acesta este compatibil cu smartphone-urile iOS și Android și rulează sistemul de operare Google Android Wear 2.0. Are detector pentru bătăile inimii datorită senzorului încorporat și este rezistent la apă maxim 50 de metri, datorită designului rezistent la înot.

Există, de asemenea, un player de muzică și conexiune directă la căștile wireless și, are modulul FPS integrat pentru a urmări activitățile chiar și fără conectarea unui smartphone. Direct din ceas puteți citi e-mailuri, mesaje text, gestiona apelurile și primi toate alertele.

Huawei Watch GT

Huawei Watch GT

Huawei Watch GT are mai puține caracteristici de sincronizare sport decât alte modele de smartwatch, dar se caracterizează prin raportul calitate-preț excelent și autonomia de primă clasă. Garantează o săptămână cu utilizare normală și folosește trei tehnologii pentru detectarea poziției (GPS, GLONASS și GALILEO).

De asemenea, folosește un display de 1,39 cu tehnologie AMOLED și rezoluție de 454 × 454 pixeli și oferă suport pentru Bluetooth 4.1 BLE și diverși senzori precum busolă, accelerometru, giroscop, infraroșu, lumină ambientală și monitor optic de ritm cardiac.

Fitbit Versa Lite

Fitbit Versa Lite

Fitbit este printre cele mai interesante companii din întregul sector, iar Fitbit Versa Lite este cel mai ieftin smartwatch din linie. Oferă utilizatorului peste 4 zile de autonomie și, de asemenea, implementează un player multimedia pentru a asculta muzică fără a fi necesar să conecteze un smartphone. Are diferite modalități de a urmări exercițiile fizice direct pe ecran, precum și posibilitatea de a analiza ritmul cardiac continuu, pe tot parcursul zilei.

Cadranele pot fi personalizate, iar alte aplicații pot fi instalate pe lângă cele integrate la prima pornire, și are posibilitatea de a primi notificări de la smartphone-ul asociat. Ecranul este de 1,34 , cu suport de rezoluție și luminozitate foarte mare pentru o utilizare confortabilă chiar și la lumina soarelui.

Garmin Forerunner 235

Garmin Forerunner 235

Garmin Forerunner 235 este un smartwatch dedicat în principal activității sportive. Este echipat cu un ecran LCD circular de 1,23 cu o rezoluție de 215 x 180 pixeli, un GPS încorporat și un senzor Garmin Elevate care monitorizează bătăile inimii 24/7. Este compatibil cu majoritatea dispozitivelor Android și iOS și are multe caracteristici interesante: pedometru, măsurarea distanței, caloriile arse, monitorizarea somnului și afișarea notificărilor.

Bateria are o autonomie de peste 8 zile (11 ore în modul GPS). Vă permite să personalizați programe de antrenament folosind o aplicație pe care o puteți instala pe smartphone.

Xiaomi Amazfit Stratos 2

Xiaomi Amazfit Stratos 2

Amazfit Stratos 2 este un smartwatch de calitate și costă aproape 749 Lei. Este un dispozitiv cu suport pentru mai multe moduri de sport, cu GPS integrat și design extrem de rafinat. Este impermeabil la apă cu o adâncime de până la 50 de metri și vă permite să înregistrați diferite date chiar și în timpul înotului și a scufundărilor.

Nu lipsesc analiza frecvenței cardiace și exercițiile fizice. Acest ceas poate calcula caloriile arse, pașii și distanța parcursă. Materialele sunt de asemenea excelente: carcasa este din fibră de carbon, iar sticla este Gorilla Glass cu colțuri rotunjite, în timp ce butoanele fizice sunt din oțel. Cureaua este din silicon, dar poate fi înlocuită cu orice model de 22mm.

Ticwatch S

Ticwatch S

Ticwatch S costă puțin mai mult, bazat pe același sistem de operare, Android Wear 2.0 și pe un hardware foarte similar. Procesorul integrat este un MediaTek dual-core, cu 512 MB RAM și 4 GB stocare integrată.

Cel mai bun smartwatch (buget 900 Lei sau mai mult)

Huawei Watch GT 2

Huawei Watch GT 2 este unul dintre cele mai bune smartwatch-uri pe care le puteți găsi pe piață, mai ales la prețul său. Cu acest ceas, bateria poate fi reîncărcată o dată la două săptămâni, având un panou AMOLED (de înaltă rezoluție de 1,39 inch) sensibil la atingere.

Oferă posibilitatea de a efectua apeluri prin Bluetooth, conectarea la un dispozitiv compatibil și are diverse funcții de fitness datorită GPS-ului și monitorului de frecvență cardiacă integrat.

Fitbit Ionic

Ce smartwatch să cumpăr Fitbit Ionic

Un model foarte interesant pentru cei interesați de o soluție versatilă și nevoi sportive: Fitbit Ionic. Acest model oferă suport pentru diferite tipuri de antrenament, cu sfaturi direct de la încheietura mâinii. Autonomia este standard, deci în jur de 4-5 zile în funcție de utilizare, iar GPS-ul încorporat nu lipsește pentru a urmări pașii, ritmul, distanța și rutele.

De asemenea, are și un player integrat care poate citi până la maximum 300 de melodii. Acest model este disponibil în diferite culori, dar și în versiunea Adidas Edition dar costă mai mult.

Samsung Galaxy Watch

Ce smartwatch să cumpăr Samsung Galaxy Watch

Samsung Galaxy Watch este unul dintre cele mai interesante ceasuri inteligente de ultimă generație, nu prea diferit de dimensiunea Gear S3 Frontier, dar cu diferite noutăți. Are un procesor dual-core de 1,15 GHz cu 4 GB de stocare și două memorii RAM: 768 MB pentru versiunea Bluetooth și 1,5 GB pentru varianta LTE. Există, de asemenea, două variante în ceea ce privește dimensiunile carcasei, 46mm și 42mm.

Dispozitivul poate recunoaște până la 39 de activități și există un sistem reînnoit în ceea ce privește monitorizarea somnului. Nu lipsește certificarea IP68, în timp ce autonomia garantată de baterie este de 5 zile. Acest model acceptă Samsung Pay, și are ecran de 1,2 sau 1,3, în ambele cazuri AMOLED, se bazează pe sistemul de operare Tizen OS în versiunea 4.0.

Ticwatch Pro

Ce smartwatch să cumpăr Ticwatch Pro

Ticwatch Pro, are un design în două straturi pentru display (LCD și OLED) care garantează, potrivit producătorului, până la 30 de zile de autonomie în modul esențial și până la 5 zile în modul Smart.

Acest model folosește sistemul de operare Android Wear. Are un GPS integrat, monitor de frecvență cardiacă, pedometru, contor de calorii, vitezometru și contor de cadență. Nu lipește accesul direct la Google Assistant, certificarea IP68, senzorul de lumină ambientală, în timp ce monitorul de ritm cardiac este de o calitate superioară și mai fiabil.

Apple Watch

Apple Watch Ce smartwatch să cumpăr

Chiar și Apple a intrat pe piața de ceasuri hi-tech și, evident, a făcut-o cu un dispozitiv compatibil doar cu iPhone. Mă refer, bineînțeles, la Apple Watch, acesta este disponibil în mai multe variante diferite. Pentru mai multe detalii consultați site-ul oficial Apple. Dacă aveți intenția să cumpărați un iPad și doriți câteva sfaturi, vă sfătuiesc să citiți: Ce iPad să cumpăr? (sfaturi utile).