Dezactivare notificări Facebook Messenger pe telefon

Dezactivare notificări Facebook Messenger pe telefon Android, iPhone sau PC. Notificările au devenit o parte din aproape fiecare rețea socială în aceste zile. Această caracteristică facilitează difuzarea în timp real la ceea ce fac prietenii.

Dezactivare notificări Facebook Messenger pe telefon

Dar poate că nu vă interesează să vă uitați la prietenii voștri în timp ce mănâncă, și sunt Live pe Facebook, și vă întrebați cum să dezactivați notificările Facebook. În acest articol vom vorbi despre cum puteți dezactiva notificările Facebook pe PC, Android și iPhone.

Ce este Facebook Live

În cazul în care nu știți ce este Facebook Live, o să aflați pe scurt ce este și de ce apar aceste notificări în primul rând.

Facebook Live este numele la funcția de streaming live de pe Facebook. Aceasta permite oricui care folosește Facebook să difuzeze video și audio în timp real (Live) de pe telefon, tabletă sau chiar PC (folosind o cameră web). Acest lucru face ușor să partajați ceea ce faceți în timp real și puteți salva videoclipul pentru ca alți utilizatori (prieteni) să îl poată vizualiza mai târziu.

Acum, să revenim asupra modului de dezactivare a notificărilor Facebook. În mod implicit, Facebook vă permite să știți de fiecare dată când unul dintre prietenii voștri este live sau a postat ceva. Dacă prietenii voștri tind să posteze prea des și nu aveți timp să îi urmăriți, probabil că nu doriți să primiți aceste notificări. Iată cum dezactivați notificările Facebook.

Dezactivare notificări Facebook pe PC

Dezactivare notificări Facebook pe PC

În primul rând, o să vedeți metoda de dezactivare a acestor notificări din orice browser folosind un calculator sau laptop.

Conectați-vă pe Facebook, apoi faceți click pe săgeata mică din partea dreaptă sus a ecranului și alegeți Setări. Din partea stângă, selectați fila Notificări. Aici veți vedea mai multe categorii de notificări pe care le puteți dezactiva. De exemplu, dați click pe secțiunea Clipuri video pentru a o extinde.

În interior, veți vedea un glisor Permite notificările pe Facebook. Dezactivați opțiunea (Setare dezactivată) și nu veți mai primi notificări de la prietenii care sunt Live pe Facebook.

Dezactivare notificări Facebook pe telefon

cum dezactivezi notificarile SMS pe telefon Facebook

De asemenea, puteți dezactiva notificările Facebook pe dispozitivul vostru Android. Rețineți că, indiferent de dispozitivul pe care efectuați această modificare, aceasta se va aplica în contul vostru. Astfel, nu trebuie să dezactivați din nou aceste notificări pe dispozitivul vostru mobil după ce o faceți pe PC.

Deci, deschideți aplicația, și conectați-vă, apoi atingeți pe pictograma meniului din bara de sus (trei linii). Aici, derulați în jos și atingeți pe secțiunea Setări.

În ecranul care apare, derulați până la secțiunea Notificări. Atingeți pe setările notificărilor, apoi în ecranul următor veți găsi mai multe opțiuni chiar și pentru clipuri video (Live). De exemplu, dacă doriți să dezactivați notificările pentru clipuri video, atingeți pe Clipuri video, apoi dezactivați glisorul la opțiunea Permite notificările pe Facebook pentru a dezactiva notificările Facebook Live. Tot din pagina Notificări puteți dezactiva notificările pentru SMS-uri, Zile de naștere, Grupuri, Evenimente etc.

Pentru a dezactiva notificările Facebook numai de la o anumită pagină, accesați-o mai întâi. Atingeți butonul cu trei puncte pentru a accesa un meniu suplimentar, apoi atingeți pe opțiunea Urmărești pentru a accesa setările de notificare. Aici, la opțiunea Primește notificări, mutați glisorul la off.

Dezactivare notificări Facebook pe iPhone

Procesul pentru dezactivarea notificărilor pe Facebook pentru iOS este identic cu instrucțiunile Android de mai sus. Atingeți pe butonul de meniu cu trei linii, navigați la Setări și confidențialitate> Setări și derulați în jos până la setările de notificare. În această secțiune, selectați de exemplu Clipuri video și dezactivați glisorul la opțiunea Permite notificări pe Facebook.

Procedura pentru dezactivarea notificărilor pentru o anumită pagină este, de asemenea, aceeași ca și pe Android. Accesați o pagină, atingeți butonul cu trei puncte și apăsați pe Urmărești. În acest meniu, la opțiunea Primește notificări mutați glisorul la off pentru a dezactiva toate notificările de la pagina respectivă.

Activare notificări Facebook de la prieteni

Activare notificări Facebook de la prieteni

Poate nu doriți să vedeți notificările Facebook de la toți pe care i-ați adăugat în lista voastră de prieteni, dar doriți să faceți o excepție pentru unul sau doi prieteni importanți. În acest caz, ar trebui să luați în considerare adăugarea lor în lista de prieteni apropiați.

Acesta este un grup special de prieteni, deoarece veți primi notificări de fiecare dată când cineva din prietenii apropiați va posta ceva pe Facebook. Acest lucru vă ajută să nu pierdeți niciodată ceea ce postează sau distribuie, inclusiv clipurile live.

Pentru a adăuga pe cineva în lista de prieteni apropiați, accesați profilul vostru de Facebook. Deschideți profilul unui prieten care vă interesează, apoi activați opțiunea Prieteni apropiați. Dacă nu doriți să adăugați persoana la Prieteni apropiați, puteți să bifați opțiunea Primește notificări. Dacă faceți acest lucru, veți primi o notificare de fiecare dată când persoana postează un video, imagini, etc.

Cum puteți să descărcați imaginile de pe Facebook? Ei bine, trebuie să știți că puteți face acest lucru foarte rapid și simplu, mai multe detalii găsiți într-un articol separat. Salvează poze de pe Facebook pe telefon sau PC.