Dezactivare economisire date pe Android și iPhone

Dezactivare economisire date pe Android și iPhone. Vom vorbi despre cum să dezactivați Economizorul de date pe un telefon Android și iOS.

Dezactivare economisire date pe Android și iPhone

În acest articol despre, dezactivare economisire date pe Android și iPhone vă voi explica cum să dezactivați economisirea datelor, folosind funcțiile oferite de dispozitivele Android și iOS, dar și de cele oferite de aplicațiile individuale.

Trebuie să știți că unele aplicații, precum cele legate de serviciile de streaming și unele rețele sociale care oferă conținut care poate consuma foarte repede datele mobile, oferă posibilitatea de a activa și dezactiva modul de economisire a datelor. Pentru mai multe detalii, citiți în continuare acest articol.

Informații despre dezactivare mod economic pe telefon

Utilizare date Android

Înainte de a vă explica care este modul de dezactivare economisire date pe Android și iPhone, este bine să înțelegeți ce este Economizorul de date și ce consecințe implică schimbarea acestei setări.

Această funcție vă permite să gestionați utilizarea datelor în timpul funcționării normale a dispozitivului, asigurându-vă că aplicațiile și serviciile instalate pe telefon (sau tabletă) sunt descărcate prin Wi-Fi, fără a consuma date 3G/4G/5G.

Mai ales atunci când aveți un abonament limitat, păstrarea activă a economisirii datelor este cu siguranță o alegere foarte bună, care vă ajută să nu vă treziți cu surprize ca anumite aplicații în special cele care oferă streaming audio și video să consume multe date mobile.

În același timp, activarea acestui mod nu permite o utilizare completă a serviciilor/aplicațiilor. Dacă nu aveți o rețea Wi-Fi și în același timp doriți să beneficiați pe deplin de servicii și aplicații precum Spotify sau Facebook, va fi necesar să dezactivați salvarea datelor din setările sistemului de operare sau din preferințele aplicațiilor. Mai jos veți vedea cum să procedați.

Dezactivare economisire date pe Android

Economisire date pe telefon Android

Fie că căutați modul de dezactivare economisire date pe telefon Android (Samsung, Xiaomi sau Huawei), nu vă faceți griji. Pașii de mai jos sunt valabili pentru toate telefoanele și tabletele Android (doar câteva elemente din meniu pot fi diferite). Prin urmare, pentru a continua, trebuie să deblocați telefonul și să atingeți pictograma Setări (pictograma roată de pe ecranul de pornire).

Apoi căutați (Rețea și Internet), dar pe unele dispozitive este posibil să găsiți o opțiune diferită, cum ar fi Wi-Fi și rețeaua mobilă. Apoi, atingeți pe Rețea și Internet și pe următorul ecran veți găsi funcția de economisire date. Dacă este activată, apăsați pe ea și veți dezactiva funcția.

Dacă aveți nelămuriri și nu găsiți această funcție, puteți proceda astfel: după ce apăsați pe pictograma Setări, în partea de sus veți vedea o casetă de căutare. Acolo puteți tasta un cuvânt cheie pentru căutare: deci, tastați Economizor de date, apoi atingeți pe rezultatul care va fi afișat pe ecran pentru a accesa opțiunea dorită.

Am un alt sfat pentru voi, multe versiuni de Android vă permit să autorizați utilizarea datelor în anumite aplicații fără limitări, chiar și cu funcția de economisire date activată. Această setare este în general prezentă în același ecran de economisire date. Deci, tot de acolo puteți dezactiva și aplicațiile.

Dezactivare economisire date pe iPhone

Dacă aveți probleme în utilizarea unor aplicații pe iPhone și credeți că acestea se pot datora limitării consumului de date, mai jos veți găsi cum să dezactivați funcția (Trafic date redus) pe iPhone.

Mai întâi, apăsați pictograma Configurări (pictograma roată de pe ecranul de pornire) și, în meniul care se deschide, atingeți opțiunea Date celulare. Pe ecranul care se deschide, apăsați pe Opțiuni date și veți vedea funcția Mod Trafic date redus. Pentru dezactivare, glisați comutatorul în poziția Oprit.

Dezactivare economisire date pe Facebook

Economisire date pe Facebook

Facebook este, fără îndoială, una dintre cele mai utilizate aplicații: ne găsim adesea navigând sau publicând postări pe această rețea socială în timp ce suntem în mișcare, și ne trebuie rețeaua mobilă (Wi-Fi) pentru acest lucru.

Dacă întâmpinați probleme de utilizare în timp ce aveți funcția Economizor de date activ pe telefon sau tabletă, trebuie să știți că aplicația Facebook vă permite să dezactivați acestă funcție fără să umblați în setările sistemului din telefon. Deci, mai jos o să vă explic care este modul de dezactivare economisire date pe Facebook pe Android și iOS.

Android

Economizorul de date pe Facebook

Nu este absolut deloc dificil să înțelegeți cum să dezactivați Economizorul de date pe Facebook. După ce ați deschis aplicația, pur și simplu apăsați butonul ☰, în partea dreaptă sus, și derulați în jos pe ecranul următor, până când găsiți Setări și confidențialitate.

După ce ați găsit opțiunea (Setări și confidențialitate) apăsați pe ea, va fi afișat un meniu în care există opțiunea Utilizare de date mobile, apăsați pe ea și, pe ecranul următor, debifați caseta de lângă Economisire date. În acest fel, nu veți mai avea nicio limitare în utilizarea aplicației.

iPhone

Aveți un dispozitiv iPhone și doriți să aflați rapid cum să dezactivați economisirea datelor pe Facebook? La fel ca pentru Android, chiar și pentru iOS, după cum veți vedea, pașii de urmat sunt foarte simpli.

Mai întâi porniți aplicația Facebook, apoi apăsați butonul ☰ situat în partea dreaptă jos. Pe ecranul care se deschide, atingeți pe secțiunea Setări și confidențialitate și derulați în partea de jos. Apoi, apăsați pe (Economisire date mobile) și veți vedea un nou ecran în care opțiunea (Economisire date) este prezentă, și o puteți dezactiva.