Descarcă video de pe Facebook pe Android

Descarcă video de pe Facebook pe Android. Ați găsit un videoclip interesant pe Facebook și doriți să îl descărcați pe telefonul vostru Android dar nu știți cum? Aplicația oficială Facebook nu oferă nicio funcție pentru descărcarea directă a videoclipurilor.

Descarcă video de pe Facebook pe Android

Dacă doriți să descărcați videoclipuri de pe Facebook pe Android, trebuie să recurgeți la soluții alternative, cum ar fi aplicațiile speciale pentru acest scop sau versiunea web la rețeaua de socializare. Vă asigur că nu este atât de dificil cum credeți, trebuie doar să găsiți videoclipul care vă interesează și să apăsați câteva butoane, nimic mai mult!

La finalul descărcării, puteți reda videoclipurile obținute cu orice player, le puteți muta pe calculator sau chiar le puteți exporta în alte aplicații instalate pe dispozitivul vostru (de exemplu, cele legate de serviciile de stocare în cloud, în cazul în care doriți să le păstrați pe un spațiu online).

Aplicații de descărcat video de pe Facebook pe Android

Așa cum am spus la începutul acestui articol, pentru a descărca videoclipuri de pe Facebook pe Android puteți folosi aplicații concepute pentru descărcarea videoclipurilor de pe celebra rețea socială. Dacă vă interesează, mai jos veți găsi aplicațiile care în opinia mea sunt cele mai bune din această categorie.

Aplicațiile pe care le găsiți mai jos nu sunt de la Facebook, ceea ce înseamnă că conectarea la contul vostru pe rețeaua socială prin intermediul acestor aplicații poate duce la riscuri potențiale de confidențialitate. Vă recomand să folosiți aceste aplicații cu un cont Facebook secundar (dedicat pentru descărcarea videoclipurilor) și nu cu contul personal.

MyVideoDownloader for Facebook

MyVideoDownloader for Facebook

Printre cele mai bune aplicații de descărcat video de pe Facebook este aplicația My Video Downloader for Facebook, care este complet gratuită și este simplu de utilizat. Vă permite să descărcați atât videoclipuri personale, cât și altele, salvându-le în format MP4 iar descărcarea videoclipurilor se poate realiza și în format HD.

Pentru a descărca aplicația pe dispozitivul vostru, accesați secțiunea din Google Play și apăsați butonul Instalați. Apoi porniți aplicația My Video Downloader for Facebook apăsând pe butonul Deschideți care a apărut pe ecran sau atingeți pe pictograma care tocmai a fost adăugată pe ecranul de pornire.

Acum că vedeți ecranul principal al aplicației My Video Downloader for Facebook, acordați aplicației permisiunile necesare pentru a accesa fișierele multimedia de pe dispozitiv, apoi conectați-vă la contul vostru Facebook. Dacă contul nu este identificat automat de aplicație, alegeți elementul pentru a introduce manual toate datele de conectare.

După conectare, căutați un videoclip pe Facebook pe care intenționați să îl descărcați. Odată găsit, apăsați pe el și, în loc să porniți automat redarea videoclipului, vă veți găsi în fața unui meniu cu diverse opțiuni, apăsați pe elementul Download.

Apoi, alegeți dacă descarcați videoclipul în format standard sau HD (dacă este disponibil), selectând opțiunea corectă, indicați folderul în care doriți să salvați fișierul și numele pe care doriți să îl atribuiți apoi apăsați pe OK și așteptați descărcarea videoclipului.

După ce descărcarea este completă, puteți vizualiza și gestiona videoclipurile descărcate de pe Facebook direct în aplicație, fără a utiliza manageri de fișiere externi. Pentru a face acest lucru, atingeți butonul cu trei linii orizontale situat în partea stângă sus, selectați elementul Downloads din bara care apare lateral și atingeți numele fișierului, pentru a începe redarea acestuia, sau apăsați săgeata de lângă el, pentru partajare în alte aplicații sau îl puteți șterge. Destul de simplu, nu?

GetThemAll Any File Downloader

GetThemAll Any File Downloader

O altă aplicație pe care o puteți folosi pentru a descărca videoclipuri de pe Facebook este GetThemAll Any File Downloader. Aceasta este o aplicație care vă permite să descărcați videoclipuri, imagini și fișiere audio prezente pe orice pagină Web, inclusiv Facebook. Aplicația este foarte ușor de utilizat și este gratuită, dar oferă achiziții în aplicație pentru a debloca funcții suplimentare.

Pentru a descărca aplicația pe dispozitivul vostru, accesați secțiunea din Magazin Google Play și atingeți butonul Instalați. Apoi, porniți aplicația apăsând butonul Deschideți care a apărut pe ecran sau atingeți pe pictograma care a fost adăugată pe ecranul de pornire.

După pornire, acordați aplicației permisiunile necesare pentru a accesa conținutul multimedia de pe dispozitiv, apoi, pentru a descărca un videoclip de pe Facebook, atingeți butonul cu trei linii orizontale situat în partea superioară și selectați opțiunea Browser.

Folosiți browserul intern din aplicație pentru a vă conecta la rețeaua socială. Așadar, conectați-vă la contul vostru și, după conectare, cautați videoclipul pe care intenționați să îl descărcați și atingeți butonul Get file list situat în partea de jos a ecranului, pentru a permite aplicației să capteze tot conținutul care poate fi descărcat.

În acest moment, bifați videoclipul pe care doriți să îl descărcați, din lista care vă este propusă. Dacă nu puteți găsi videoclipul la prima încercare, îl puteți găsi prin filtre și câmpul de căutare din partea de sus a ecranului. Apoi, apăsați butonul Download situat în partea de jos, pentru a începe descărcarea videoclipului.

La sfârșitul descărcării, puteți reda videoclipurile descărcate cu GetThemAll selectând elementul My Downloads din meniul vizibil după ce apăsați butonul cu cele trei linii orizontale situat în partea stângă sus, selectând folderul cu pictograma Facebook din managerul de fișiere care se deschide, atingeți numele fișierului și alegeți ce aplicație să utilizați pentru redare.

Descarcă video de pe Facebook cu alte aplicații

Descarcă video de pe Facebook cu alte aplicații

Niciuna dintre aplicațiile pe care vi le-am propus nu v-a convins și căutați alternative pentru a descărca videoclipuri de pe Facebook pe Android? Nicio problemă! Mai jos veți găsi o listă cu alte aplicații utile pentru scopul în cauză.

  • Video Downloader for Facebook – aplicație gratuită special concepută pentru a descărca videoclipuri de pe Facebook, salvându-le în format MP4. Rețineți că oferă posibilitatea de a descărca videoclipurile în diverse moduri, chiar și fără a fi nevoie să vă conectați la rețeaua de socializare, furnizând direct link-ul videoclipului.
  • All Video Downloader – aceasta este o aplicație concepută pentru a permite descărcarea videoclipurilor prezente online, chiar și cele disponibile pe Facebook. Este foarte ușor de utilizat și acceptă și videoclipuri HD.
  • Video Downloader pentru Facebook – aplicație gratuită prin care puteți descărca videoclipuri de pe Facebook în diverse moduri, prin link sau prin browserul integrat, salvându-le în MP4. Rețineți că oferă achiziții în aplicație pentru a debloca funcții suplimentare.

Descarcă video de pe Facebook online

În plus, după cum v-am spus la început, pentru a descărca videoclipuri de pe Facebook pe Android, puteți profita de funcția pusă la dispoziție de rețeaua socială pentru versiunea Web. În mod alternativ, puteți lua în considerare utilizarea unor servicii online concepute special pentru download videoclipuri. Pentru mai multe detalii, citiți în continuare acest articol.

Funcția implicită Facebook Web

Funcția implicită Facebook Web

Așa cum spuneam, puteți descărca videoclipuri de pe Facebook pe Android folosind funcția implicită pusă la dispoziție de Facebook pentru versiunea Web a serviciului.

Prin urmare, pentru a profita de această funcție, nu puteți utiliza aplicația Facebook disponibilă pentru smartphone-uri și tablete, dar va trebui să accesați serviciul din browserul pe care îl utilizați în general pentru a naviga pe net de pe mobil și folosiți versiunea desktop a site-ului. De asemenea, rețineți că funcția în cauză poate fi utilizată doar pentru videoclipuri personale și nu pentru videoclipurile altora.

Acestea fiind spuse, mai întâi de toate, deschideți browserul pe dispozitivul vostru, accesați pagina principală Facebook și conectați-vă la contul vostru (dacă este necesar). După ce faceți acest lucru, activați versiunea desktop la Facebook, urmând să acționați din setările browserului. De exemplu, dacă utilizați Chrome trebuie să apăsați butonul cu cele trei puncte verticale din dreapta sus și să selectați din meniul care se deschide caseta de lângă Versiune site desktop.

După ce faceți pașii de mai sus, căutați videoclipul pe care doriți să îl descărcați, atingeți pe el pentru a accesa playerul pe ecran complet, apăsați butonul (…) situat lângă bara de progres a videoclipului și atingeți pe butonul Descarcă videoclipul din meniul care se deschide. Videoclipul va fi salvat în format MP4 în folderul Download din dispozitiv.

Alte metode pentru download video de pe Facebook

Alte metode pentru download video de pe Facebook

Dacă preferați să descărcați videoclipuri de pe Facebook pe Android folosind servicii online, puteți utiliza serviciile pe care le găsiți în lista de mai jos. Pentru utilizarea serviciilor, tot ce trebuie să faceți este să le accesați din browserul pe care îl utilizați de obicei pentru a naviga pe Internet de pe smartphone sau tabletă.

  • Getfbstuff – acesta este un serviciu web gratuit prin care puteți descărca videoclipurile disponibile pe Facebook, atât în ​​format SD cât și în format HD. Fișierele video sunt salvate în format MP4.
  • SaveVideo – serviciu online care vă permite să descărcați videoclipurile încărcate pe Facebook (și alte servicii online) în format MP4. Este foarte simplu de utilizat și este complet gratuit.
  • SaveFrom – un alt serviciu Web care vă permite să descărcați videoclipurile de pe rețeaua socială a lui Mark Zuckerberg (dar și de pe alte servicii online, inclusiv cele utilizate pentru streaming) în format MP4.

Dacă nu știți cum puteți salva pozele de pe Facebook în telefon sau PC, vă sfătuiesc să citiți un articol care, cu siguranță vă va fi de folos. Salvează poze de pe Facebook pe telefon sau PC.