Descarcă Gimp pe calculator Mac sau Windows

După ce ați căutat mult timp un program care să vă permită să editați fotografiile, ați fost sfătuiți să încercați GIMP, pe care mulți l-au descris ca fiind cea mai bună alternativă gratuită la Photoshop-ul scump.

Dacă nu știți cum se descarcă Gimp pe calculator Mac sau Windows sunteți în locul potrivit. Cu siguranță o să învățați cum să descărcați Gimp pe calculator, și o să vedeți că este foarte simplu.

Cerințe minime și dispozitive suportate

Descarcă Gimp pe calculator cerinte minime

Înainte de a intra în detaliile acestui articol și de a explica cum să descărcați programul GIMP, va fi util să știți care sunt cerințele minime și dispozitivele acceptate de program.

GIMP (Gnu Image Manipulation Program) este un program open source distribuit gratuit pentru Windows (de asemenea, și pe Windows XP atâta timp cât este instalat Service Pack 3), macOS (versiunea 10.6 și versiuni ulterioare) și Linux. Instrucțiunile site-ului nu specifică cerințele minime cerute de program, însă în timpul instalării este posibil să vedeți spațiul de pe hard disk necesar programului, care, instalând toate componentele suplimentare, nu depășește 900 MB.

Din nefericire, trebuie să știți că programul nu este disponibil ca aplicație mobilă și, prin urmare, nu îl puteți utiliza pe un smartphone sau tabletă.

Descarcă Gimp pe calculator

Descărcarea programului pe calculator este o procedură simplă care durează câteva minute. Pe site-ul oficial al programului, este posibil să descărcați direct fișierul de instalare, sau Torrent care vă permite să descărcați programul din rețeaua BitTorrent folosind unul dintre clienții corespunzători.

Windows

Descarcă Gimp pe calculator pe windows

Dacă intenționați să instalați GIMP pe calculatorul vostru cu Windows ca sistem operativ, mai întâi accesați site-ul oficial al programului și faceți click pe elementul Download din meniul de sus, apoi asigurați-vă că lângă We think your OS is este prezentă opțiunea Microsoft Windows: dacă nu, selectați Microsoft Windows de lângă opțiunea Show downloads for.

Acum, faceți click pe butonul Download GIMP pentru a începe descărcarea și așteptați să se finalizeze. Alternativ, apăsați butonul Download GIMP BitTorrent pentru a descărca fișierul Torrent care urmează să fie deschis într-un client BitTorrent.

macOS

Descarcă Gimp pe calculator macos

Dacă, în schimb, vă întrebați cum să descărcați programul GIMP pe Mac, trebuie să știți că procedura este la fel de simplă ca și pentru Windows.

Pentru a descărca GIMP pe MacOS, accesați site-ul oficial al programului și faceți click pe Download din meniul de sus. În noua pagină care se deschide, dați click pe butonul Download GIMP direct pentru a descărca GIMP sau butonul Download GIMP BitTorrent pentru a descărca GIMP cu un client BitTorrent.

Informații utile

Descarcă Gimp pe calculator resurse

După ce ați descărcat și instalat programul pe calculatorul vostru, sunteți gata să editați fotografiile. Dacă nu ați folosit niciodată un program grafic și sunteți începători cu acest tip de program, inițial ați putea fi depășiți de grafica și de multe dintre caracteristicile din programul GIMP. Din acest motiv, va fi util să consultați manualul programului pe care îl puteți găsi pe site-ul oficial.

Mergeți la pagina principală a site-ului și faceți click pe Docs din meniul de sus, apoi derulați în jos pagina și selectați opțiunea English pentru a accesa manualul de utilizare în engleză. Dacă știți altă limbă din cele afișate puteți selecta de pe pagină, din nefericire limba română nu este în listă.

Dacă sunteți în căutarea unor programe de făcut videoclipuri cu poze și muzică, vă sfătuiesc să citiți un articol despre cele mai bune programe de făcut videoclipuri cu poze și muzică.