Decriptare ransomware (fișiere criptate)

Decriptare ransomware (fișiere criptate). În acest articol vom vorbi despre un program care vă ajută să decriptați fișierele criptate de virus (ransomware).

Decriptare ransomware (fișiere criptate)

În ultima vreme sunt foarte multe atacuri ransomware. După atacul ransomware WannaCry, acum este altul Petya ransomware. În cazul în care nu știți ce este un ransomware, este în esență un tip de software rău intenționat care blochează accesul la datele sau fișierele utilizatorilor și apoi amenință ca vor fi șterse dacă nu se plătește o sumă de bani. Aceste fișiere sunt criptate și pentru a le debloca, trebuie să plătiți. Există multe astfel de atacuri ransomware pe internet dar cum puteți să decriptați fișierele criptate de ransomware? În acest articol, vom vorbi despre un program gratuit de la una dintre cele mai importante companii de securitate Trend Micro.

Program pentru decriptare fișiere ransomware

Trend Micro Ransomware File Decryptor sau Anti Ransomware vă permite să decriptați fișierele dacă au fost infectate de unul dintre renumiții ransomware.

Program pentru decriptare fișiere ransomware

Programul nu necesită nicio instalare, în schimb puteți rula direct fișierul .exe (portabil). Acesta vă solicită să selectați tipul de atac ransomware care a criptat fișierele voastre. Programul suportă 20 de ransomware: WANNACRY, SNSLocker, XORBAT, JIGSAW, CRYSIS, AutoLocky și multe altele. Puteți vedea în imaginea de mai jos lista de ransomware-uri acceptate de aplicație.

lista de ransomware criptare fisiere poze

Odată ce ați selectat tipul de ransomware, puteți selecta fișierele pentru a le decripta. Instrumentul va încerca să decripteze un fișier sau toate fișierele într-un dosar, precum și subfolderele, utilizând modul recursiv și va șterge toate atacurile de ransomware de pe fișierele voastre.

Ransomware File Decryptor este una dintre aplicațiile gratuite pentru a elimina orice fel de atacuri ransomware de pe fișierele voastre. Odată cu răspândirea atacurilor ransomware, ar trebui să fiți atenți în timp ce accesați link-uri necunoscute sau suspecte pe care le primiți prin e-mail sau instalând orice aplicații suspecte.

Pentru download acest program care decriptează fișierele criptate cu ransomware accesați site-ul trendmicro și faceți click pe butonul RansomwareFileDecryptor.

De fiecare dată când descărcați programe de pe internet asigurați-vă că antivirusul este pornit și actualizat. Dacă nu aveți un program antivirus instalat pe PC sau laptop ar trebui să instalați unul. Avem o listă cu cele mai bune programe antivirus.