Curăță tastatura la laptop sau PC în siguranță

Curăță tastatura la laptop sau PC în siguranță. Vom vorbi despre cel mai simplu mod de curățare o tastatură lipicioasă la laptop sau calculator.

Curăță tastatura la laptop sau PC în siguranță

Dacă folosiți mult tastatura la laptop sau PC, fie că comentați pe Facebook sau Instagram în fiecare zi sau jucați un joc cum ar fi Fortnite, tastatura se va murdări sau va deveni lipicioasă. Deci, care este cel mai bun mod de face tastatura să strălucească fără să provocați daune? Vă vom arăta câteva metode simple pentru a face acest lucru.

Oprește laptopul

Înainte de a începe, este o idee bună să opriți laptopul și, în cazul unui PC, să deconectați tastatura. Acest lucru evită orice accidente legate de consumul de energie care pot apărea în timpul curățării.

Curăță resturile și mizeria din tastatură

Multi utilizatori mănâncă în timp ce folosește tastatura la PC sau laptop. Mai ales că în cele mai multe cazuri se folosește biscuiți, chipsuri și prăjituri, toate fiind cunoscute pentru natura lor frământată.

Dar nu are rost să specificăm ce se poate mânca în timp ce se folosește PC-ul sau laptopul, important este că avem o soluție pentru a curăța tastatura.

Pentru a curăța orice fel rămășite, ridicați tastatura sau dispozitivul, întoarceți-l cu fața în jos și scuturați-l încet. Sperăm că acest lucru va debloca tastele care nu funcționau.

Curăță tastatura la laptop Spray cu aer comprimat

Curăță tastatura la laptop sau PC în siguranță spray cu aer comprimat

Nu este întotdeauna posibil să scuturați toate rămășitele mici de murdărie și resturi. Cel mai bine este să folosiți un Spray cu aer comprimat acest lucru vă va ajuta foarte mult la curățarea tastaturi. Puteți să le cumpărați din magazine sau să le comandați online, nu costă chiar așa de mult.

Aceste Spray-uri vin cu un tub subțire de plastic, care ajută foarte mult, mai ales că îl puteți introduce aproape oriunde pe lângă taste. Aceasta este metoda pe care Apple o recomandă pentru MacBook, MacBook Pro și noul MacBook Air.

Curăță tastele la tastatură

Există câteva moduri diferite de curățare a tastelor. Pentru acest lucru puteți folosi bețișoare de bumbac cu puțin alcool izopropilic. Iar pentru o strălucire, puteți folosi o cârpă fără scame umezită în alcool pentru a curăța suprafața la taste.

Dacă nu aveți la îndemână bețișoare de bumbac sau alcool, puteți folosi șervețele umede. Există, de asemenea, un mod mai nou de curățare, și asta prin utilizarea unui gel pentru curățarea tastaturii.

Acestea arată ca un fel de slime pentru copiii, dar pot fi o modalitate eficientă de a curăța murdăria. Pur și simplu deschideți pachetul, întindeți gelul pe taste, apoi luați-l ușor. Un exemplu se poate vedea în imaginea de mai jos.

Curăță tastatura la laptop sau PC în siguranță curatare taste

Dacă nu știți cum se curăță ventilatorul la laptop, avem un articol dedicat acestui subiect aici. Cum să cureți de praf un ventilator de laptop.