Cum transformi GIF-uri animate și personalizate din video

Cum transformi GIF-uri animate și personalizate din video. Printre fișierele cele mai răspândite, imaginile în format GIF ocupă cu siguranță o poziție importantă. Online, în special pe forumuri, GIF-urile sunt de fapt folosite foarte frecvent, în special pentru a publica conținut de divertisment.

Cum transformi GIF-uri animate și personalizate din video

Care dintre voi, cititorii de pe Omulbun.com, folosește adesea imagini GIF, va găsi cu siguranță programul QGifer foarte folositor.

Cum transformi GIF-uri animate și personalizate din videoclipuri

Simplu cu ajutorul programului QGifer care este gratuit și open source pentru sistemele de operare Windows și Linux, datorită căruia puteți crea imagini personalizate GIF din fișiere video, dar spre deosebire de toate celelalte aplicații similare, oferă utilizatorului numeroase opțiuni pentru personalizarea imaginilor GIF.

Când programul este lansat, toate funcțiile de editare a fișierelor sunt afișate în partea stângă a ecranului, în timp ce în partea dreaptă există o previzualizare a fișierului.

Primul lucru pe care trebuie să-l faceți pentru a utiliza QGifer este să încărcați fișierul video original din care doriți să creați imaginea GIF. QGifer suportă toate formatele populare de fișiere video, inclusiv MOV, MP4 AVI.

După selectarea fișierului video pe care doriți să acționați, puteți continua aplicând filtre, margini și multe altele. Din secțiunea Preview Properties sub Toolbox este de asemenea posibil să controlați FPS-ul și nivelul de mărire, precum și să specificați dacă doriți sau nu să activați loop-ul. QGifer vă permite de asemenea să setați începutul și sfârșitul GIF-ului.

După ce ați făcut toate modificările dorite, GIF-ul poate fi exportat pur și simplu făcând clic pe butonul Extract GIF atașat la interfața principală a software-ului.

Rețineți că, QGifer vă permite să salvați proiectul astfel încât să puteți efectua ulterior alte modificări. Pentru a folosi programul pe calculator sau laptop navigați la site-ul sourceforge și descărcați programul.

Dacă doriți să transformați video în GIF-uri cu efecte și subtitrare, avem un alt articol aici. Transformă video în GIF cu efecte și subtitrare.