Cum se sparge parola la Wifi sau cum se află parola uitată

În acest articol vorbim despre cum se află parola uitată la WiFi și cum se sparge parola Wifi la rețelele blocate.

Cum se sparge parola la Wifi sau cum se află parola uitată

Pot sparge parola Wifi?

Este posibil să spargi parola Wi-Fi, dar fără răbdare și cunoștințe necesare este ca și imposibil.Chiar și pentru un hacker profesionist trebuie timp și necesită cunoștințe, și nu există nici o garanție că va reuși.

Majoritatea rețelelor Wi-Fi utilizează în prezent securitate WPA2, însă un nou standard vine în curând numit WPA3. Ea remediază defectul WPA2, prin care un atac brute-force poate găsi parola. Cu WPA3, un atac brute-force va face doar o singură încercare.

Presupunem că ați găsit acest articol căutând „Cum se sparge parola Wifi” și ați văzut un număr mare de site-uri care oferă software care garantează ca poate sparge orice parolă Wi-Fi.

Este bine de știut: aceste programe sunt adesea pline de malware și viruși și au cookie-uri de urmărire în ele pentru a monitoriza, instalarea și utilizarea programului. Recomandăm să nu descărcați niciun astfel de programe, să nu mai vorbim de un act ilegal prin încercarea de a compromite conexiunea Wi-Fi a cuiva.

Dacă decideți să ignorați acest sfat, probabil că veți folosi Linux de pe o unitate flash USB sau chiar instalat pe PC pentru a evita să descărcați viruși, și apoi să distrugeți sistemul operativ Windows .

Dar, după cum am spus, acest lucru nu este nici ușor, nici rapid și va trebui să aveți mult timp la dispoziție: poate dura chiar și ore înainte de a găsi parola.

Deci, dacă sunteți undeva și nu aveți Wi-Fi gratuit doar rețele blocate, cu siguranță nu veți avea timp suficient pentru a sparge parola vreunei rețele.

Dacă am uitat parola Wi-Fi?

Ei bine, avem o veste bună: va trebui să utilizați CMD din Windows pentru a găsi parola. Să presupunem că utilizați un laptop sau o tabletă care a fost conectat/ă anterior la rețeaua Wifi, dar vi se cere din nou parola.

În acest caz, deschideți CMD, dar faceți acest lucru cu drepturi de Administrator.

netsh wlan show profile

Această comandă va afișa o listă a tuturor rețelelor la care Windows a fost conectat (nu vor fi afișate cele la care ați dat „Forget network„).

Acum tastați:
netsh wlan show profile name="network_name" key=clear

Evident, înlocuiți network_name cu numele exact la SSID (numele rețelei Wi-Fi) pe care l-ați identificat din listă și trebuie să vă asigurați că îl introduceți exact (sau faceți copy și paste Ctrl+C Ctrl+V dacă aveți Windows 10).

În textul rezultat care apare în secțiunea Security Settings, este parola stocată pentru respectiva rețea. Dacă parola nu a fost actualizată, puteți să o copiați și să o lipiți când încercați să vă conectați din nou la rețea.

Pe un mac puteți obține același lucru folosind terminalul tastând:

security find-generic-password -wa network_name
Din nou, înlocuiți network_name cu SSID-ul exact.

Resetați routerul

Dacă puteți accesa routerul, ar trebui să găsiți SSID și parola pe o etichetă undeva. Dar dacă l-ați schimbat de la valoarea implicită, va trebui să resetați routerul la setările din fabrică.

Dacă nu există o etichetă, dar vedeți marca și modelul, verificați site-ul oficial pentru mai multe detalii. Acest lucru nu va funcționa pentru unele routere moderne, în special cele de la ISP-uri, deoarece fiecare are o parolă unică Wi-Fi.