Cum se schimbă serverele DNS în Windows

Serverele DNS (Domani Name System) sunt protocoalele responsabile pentru rezolvarea numelor adreselor IP. Prin urmare, serverele DNS vă permit să accesați site-urile într-un mod mult mai rapid decât ar trebui. Mai jos vedem cum se schimbă serverele DNS în Windows.

Cum se schimbă serverele DNS în Windows

Majoritatea utilizatorilor folosesc DNS prestabilit furnizat de ISP-ul lor, dar în unele cazuri poate fi util să le modificați pentru a îmbunătăți performanța generală a navigării online.

Pentru a alege cel mai bun DNS pentru rețeaua voastră, poate fi util să utilizați un program, cum ar fi ChrisPC DNS Switch.

Este un program complet gratuit ce poate fi folosit pe toate sistemele de operare Windows (atât pe 32 de biți cât și pe 64 de biți) și cu un singur clic vă permite să treceți rapid de la un DNS la altul, permițându-vă să alegeți între 30 de servere puse la dispoziție.

Programul vă permite să modificați DNS la conexiunea de rețea acționând în două moduri diferite: din fereastra software-ului, indicând în secțiunea DNS Preset serviciul DNS pe care doriți să îl utilizați și aplicându-l făcând clic pe Change DNS sau din zona de notificare Windows pe pictograma comutatorului ChrisPC DNS Switch și selectând intrarea All DNS Presets.

Dacă doriți să vă întoarceți la DNS-urile anterioare ale conexiunii de rețea, faceți clic pe butonul Restore DNS atașat la fereastra software.

ChrisPC DNS Switch de asemenea, vă permite să adăugați DNS suplimentar în lista deja disponibilă. Pentru a adăuga un DNS personalizat, faceți clic pe DNS Database în fereastra programului. Pentru a descărca și a utiliza programul faceți clic aici.

PC-ul infectat cu virus? Nicio problemă avem un articol despre asta aici. Repară Windows-ul după ce a fost infectat cu virus.