Cum se poate elimina viruși pe un telefon Android

Cum se poate elimina viruși pe un telefon Android. Nu puteți naviga pe internet sau telefonul merge greu, este lent? Este posibil că telefonul are un virus și trebuie eliminat pentru a rezolva problema. Vom vorbi despre cum se poate elimina viruși pe un telefon Android.

Cum se poate elimina viruși pe un telefon Android

Telefoanele Android și tabletele se pot comporta ciudat din când în când, mai ales când cantitatea de aplicații instalate este mare. Uneori, un comportament rău poate fi din vina unui virus sau o aplicație malware, este dificil de a spune ce este de vină.

De multe ori nu este un virus care va provoca dispozitivul să meargă greu sau chiar deloc. Viruși pentru Android există, dar sunt foarte rari și sunt de obicei, instalați prin aplicații din surse necunoscute. Nu ar trebui să aveți probleme de acest gen mai ales dacă rămâneți la limitele securizate ale magazinului Google Play.

Cel mai frecvent simptom care a fost prezentat ca dovadă a unui virus este ferestrele pop-up în browser. De obicei, acestea pot fi eliminate numai prin ștergerea memoriei cache a browserului.

Pentru a face acest lucru accesați Settings > Apps > Chrome > Storage > Clear Cache. În Chrome apăsați pictograma cu trei puncte din dreapta sus și alegeți Settings > Privacy > Clear Browsing Data, și bifați toate opțiunile apoi alegeți Clear Data.

În cazul în care dispozitivul vostru funcționează ciudat într-un alt mod, cea mai bună metodă este o resetare din fabrică, care o puteți face din Settings > System > Reset Options > Erase all data (ar putea fi puțin diferit pe unele telefoane).

Dar când faceți acest lucru ar trebui să vă asigurați că aveți o copie de rezervă a dispozitivului. Dacă nu știți cum se face, avem un articol aici. Cum să faci copii de rezervă la Telefonul Android pe PC. Iar dacă nu aveți acces la meniul dispozitivului, puteți face o resetare din fabrică din butoane, avem un articol care explică acest lucru aici. Resetare telefon Android din butoane sau Meniu.

Dacă sunteți siguri că știți ce cauzează problema, sau știți că ați instalat o aplicație de care nu sunteți siguri că este 100% de încredere, atunci puteți remedia problema doar dacă eliminați aplicația respectivă. Dar dezinstalarea unei aplicații poate fi dificilă dacă se acordă drepturi de administrator.

Dacă ați făcut toate cele de mai sus și dispozitivul vostru este încă lent sau se comportă ciudat, luați în considerare faptul că este posibil ca dispozitivul să fie vechi sau ați instalat o nouă actualizare pe care nu o suportă așa bine.