Cum se obține semnul £ sau € pe orice tastatură chiar și pe iPhone sau iPad

Aveți nevoie de un semn £ sau €, dar tastatura nu are acest simbol ? Iată câteva modalități de a obține semnul £ sau € pe orice tastatură chiar și pe iPhone sau iPad.

Cum se obține semnul £ sau € pe orice tastatură chiar și pe iPhone sau iPad

În funcție de tastatura pe care o utilizați, s-ar putea să vedeți că nu există nici un semn £ sau €. Dar nu este nici o problemă să inserați acel semn în tastarea voastră dacă știți trucurile.

Dacă utilizați Windows și tastatura are o tastatură numerică (secțiunea din dreapta tastelor) puteți introduce cu ușurință orice semn.

Pur și simplu țineți apăsată tasta Alt, apoi tastați codul din patru cifre de pe tastatura numerică.

Pentru a introduce semnul £, ar trebui să țineți tasta Alt și să tastați 0163.

Pentru a introduce semnul €, apăsați Alt și tastați 0128 .

Este bine dacă aveți tastatura potrivită, dar dacă nu aveți o tastatură numerică?

Iată câteva alte comenzi rapide:

  • Pentru semnul € apăsați Ctrl + Alt + 4 împreună.
  • Pentru semnul £ apăsați Shift + 3 împreună
  • Pe un Mac apăsați Option + 3

Acestea pot funcționa chiar dacă tastatura voastră nu afișează simbolul pe tastele numerice.

Copiați și lipiți / Copy & Paste

Calea constă în găsirea simbolului de care aveți nevoie într-un alt document sau pe o pagină web și copierea și lipirea acestuia. Evidențiați simbolul utilizând oricare metodă simțiți confortabilă de obicei cu mouse-ul și apăsați pe Ctrl + C pentru a copia.

Accesați aplicația sau pagina web unde aveți nevoie de semnul £ sau semnul €, faceți clic pentru a poziționa cursorul în locul corect și apăsați Ctrl + V pentru al lipi.

Introduceți un simbol

Multe procesoare de texte au un instrument dedicat pentru simboluri, care este un alt mod de a obține semnul £ sau semnul €.

În Word, de exemplu, faceți clic pe fila Inserare a Panglicii (sau utilizați meniul Inserare) și alegeți Simbol. Ar trebui să găsiți semnul £ și semnul € pe rândul de sus. Faceți clic pe acesta și va apărea oriunde este cursorul vostru selectat.

Pe iPhone sau iPad

În partea din stânga jos a tastaturii de pe ecran este o tastă „123„. Acest lucru împinge tastatura alfabetică la numere și simboluri. Dar dacă nu vedeți semnul £ sau €, apăsați lung pe simbolul valută pe care îl vedeți și va apărea un set de alternative. Doar glisați degetul pe cel pe care îl doriți și lăsați-l.

Dacă cu semnul £ și € ați rezolvat poate vă interesează cum se face o Securizare perfectă la Google Chrome pentru o siguranța mai bună online.