Cum se evită virusul QR pe telefonul Android

Exista un virus care infectează aplicațiile prin codul QR și bombardează utilizatorii cu anunțuri și notificări, a fost descărcat de peste 500 000 de ori din Magazin Google Play. Cum se evită virusul QR pe telefonul Android?

Cum se evită virusul QR pe telefonul Android

Sophos a detectat un nou tip de virus pentru Android numit „Andr/HiddnAd-AJ” care împiedică cel puțin șase aplicații de cititoare de coduri QR disponibile pentru a fi descărcate din magazinul Google Play. Odată instalat pe dispozitive, malware-ul așteaptă șase ore și apoi bombardează utilizatorii cu anunțuri și notificări. Se presupune că a fost instalat pe cel puțin 500.000 de dispozitive.

Ar trebui să vă faceți griji?

În urma descoperirii, Google a eliminat aplicațiile care încalcă drepturile de autor din magazinul Google Play și le-a scos din dispozitivele utilizatorilor. Aceasta înseamnă că, dacă ați descărcat aplicații numai din magazinul Google Play, nu aveți de ce să vă faceți griji.

Dacă credeți că ați descărcat ceva în afara magazinului Google Play și încă îl mai aveți pe dispozitiv, urmați pașii noștri despre cum să eliminați un virus de pe Telefonul Android.

Ce e de facut in continuare?

Acest virus pare să fi fost oprit de Google Play.Cu toate acestea, vă recomandăm să utilizați Google Play ori de câte ori este posibil atunci când descărcați orice aplicație nouă. Dacă observați un comportament ciudat la dispozitiv după instalarea unei aplicații, nu îl ignorați.

De asemenea, trebuie să verificați permisiunile pentru aplicații, să țineți Android actualizat și, dacă doriți un strat suplimentar de securitate, să instalați un software antivirus pe dispozitivul vostru Android.