Cum să elimini virus de pe un telefon Android

Cum să elimini virus de pe un telefon Android. Dacă telefonul sau tableta Android rulează greu, există posibilitatea că are un virus. Vom vorbi despre cum să eliminați viruși din Android, plus cum să evitați malware-ul.

Cum să elimini virus de pe Telefonul Android

Virușii pentru Android sunt rari, dar există. Aproape în exclusivitate instalați prin aplicații răufăcătoare, cea mai bună modalitate de a evita un virus pe Android este să păstrați limitele securizate ale Magazinului Google Play.

Când Google devine conștient de o aplicație răufăcătoare, aceasta o va elimina automat de pe toate dispozitivele afectate, ceea ce sa întâmplat exact în ianuarie 2018, când a descoperit 60 de aplicații Android, care expuneau copiilor pornografie. Mai recent, în martie a scos șapte aplicații care conține malware-ul Andr/HiddnAd-AJ, care afișează pe dispozitive anunțuri și notificări la șase ore după instalare.

În cazul în care dispozitivul este infectat cu aplicații malware, urmați pașii de mai jos pentru a rezolva problema:

  1. Puneți-l în modul Safe.
  2. Dacă aveți posibilitatea dezactivați aplicația răufăcătoare.
  3. Dezinstalați aplicația.

Dacă nu se rezolvă nimic cu pașii de mai sus va trebui o resetare din fabrică, așa ar trebui să eliminați virusul o dată pentru totdeauna.

De unde vin virușii pe Android?

elimini virus android

Singura modalitate prin care un virus Android se află pe un telefon sau pe tabletă, este de la o aplicație.

Acest lucru este valabil pentru toți cei mai mari viruși Android care au lovit titlurile de-a lungul ultimilor ani: Gunpoder, Ghost Trojan, Googlian și Godless au venit în acest fel, în timp ce se strecoară printr-un mesaj text care vă solicită să descărcați browserul Tor.

Chiar și recentul Loapi este instalat din afara Magazinului Google Play. Troianul Loapi este o nouă amenințare perturbatoare care este instalat prin aplicații antivirus pe care un utilizator le crede că le instalează pentru a-și proteja dispozitivul.

Un astfel de virus pe dispozitiv poate supraîncălzi bateria; de asemenea, poate trimite mesaje text în numele vostru, vă poate abona la servicii cu plată fără știrea voastră, permite atacatorilor să execute cereri HTTP pentru atacuri DDoS etc.

Skygofree este un alt pui de malware Android, oricum îl putem numi ca un spyware puternic, care este instalat pe dispozitiv prin intermediul link-urilor de descărcare de pe site-uri false care se dau drept site-uri oficiale pentru branduri cunoscute, cum ar fi operatorii de telefonie mobilă.

Virușii Android au diverse scopuri, de obicei fură informațiile personale, sau descarcă software suplimentar. Indiferent ce au de făcut, acești viruși cu siguranță nimeni nu vrea așa ceva în telefon.

Cum să evitați virușii și malware pe Android

Nu instalați aplicații din afara Google Play decât dacă știți ce faceți: funcția care vă oferă posibilitatea de a descărca aplicații dinafara Magazinului Google Play ar trebui dezactivată, dar puteți verifica dacă este activată, deschideți meniul Setări din telefon sau tabletă, accesați secțiunea Securitate, apoi asigurați-vă că opțiunea Sursa necunoscută este dezactivată. Dacă instalați o aplicație din afara Magazinului Google Play, asigurați-vă că o instalați dintr-o sursă legitimă și nu un site web fals care prezintă o sursă oficială.

Evitați aplicațiile clonate: Evitați descărcarea aplicațiilor clonate de la dezvoltatori necunoscuți sau aplicații care pur și simplu nu fac ce spun ei.

Verificați permisiunile la aplicații: indiferent de locul în care instalați o aplicație, verificați permisiunile necesare înainte de instalare.

Dacă nu știți cum să mutați aplicațiile de pe un telefon pe altul, avem un articol care vă poate fi de folos. Mutare aplicații de pe un telefon pe altul.