Cum să vezi dacă un calculator are Bluetooth

Bluetooth-ul este aproape pe toate dispozitivele mobile moderne, dar este destul de rar să-l găsim într-un PC. Iată cum să vezi dacă un calculator are Bluetooth.

Cum să vezi dacă un calculator are Bluetooth

Tehnologia Bluetooth permite dispozitivelor electronice să comunice între ele pe o rază scurtă, cea mai frecvent utilizată pentru căști. Telefoanele mobile au această tehnologie încorporată și o veți găsi și pe majoritatea laptopurilor, însă PC-urile desktop sunt o chestiune diferită, deoarece funcționalitatea Bluetooth tinde să nu vină ca standard.

Am făcut o demonstrație care vă arată cum puteți verifica dacă PC-ul vostru are Bluetooth . Dacă doriți să vă mențineți în siguranță online, atunci aruncați o privire la ghidul nostru aici.

Cum să verifici dacă computerul are Bluetooth

În primul rând, va trebui să deschideți Device Manager.
Puteți găsi acest lucru căutându-l în bara de căutare din stânga jos a ecranului sau accesând panoul de control, hardware și sound, apoi făcând clic pe Device Manager.

Odată ce o deschideți, veți vedea o fereastră care arată astfel:
calculator are Bluetooth

PC-ul pe care îl folosesc nu are funcționalitate Bluetooth, dar dacă avea atunci aș fi avut o secțiune numită „Bluetooth Radios„. Secțiunile sunt listate în ordine alfabetică, așa că ar fi chiar în partea de sus.

Dacă vedeți „Bluetooth Radios„, atunci PC-ul vostru are capacitatea de a utiliza Bluetooth. În caz contrar, aceasta poate fi sub secțiunea „Network adapters” puțin mai jos.

Cum să vezi dacă un calculator

Dacă ceva în această secțiune spune „Bluetooth” atunci aveți noroc și calculatorul are funcționalitate Bluetooth.

Dacă nu aveți Bluetooth pe PC, puteți cumpăra un Dongle USB Bluetooth care se va conecta la PC și va permite conectarea PC-ului la dispozitivele Bluetooth.

Odată ce aveți un dongle sau dacă aveți deja capabilități Bluetooth pe calculator, vă puteți conecta computerul la alte dispozitive compatibile prin Bluetooth.