Cum te protejezi online și navighezi în siguranță

Cum te protejezi online și navighezi în siguranță. Internetul devine o parte foarte importantă a vieții noastre cu fiecare an ce trece, dar și indivizi răi caută să profite de populația înfloritoare a internetului. Este important să urmați niște pași de bază pentru siguranță atunci când navigați pe internet.

Cum să vă protejați online și să navigați în siguranța cu 4 metode simple

Cum te protejezi online

Pe primul loc sunt parolele, pentru multi utilizatori este greu să creeze o parolă sigură deoarece trebuie să și-o amintească mereu. Cea mai bună soluție pentru acest lucru, nu numai pentru securitate, dar și pentru a vă ușura viața, este utilizarea unui program special pentru gestionarea parolelor, și cel mai bun ar fi LastPass.

Ce este LastPass și cum funcționează?
navigați online lastpass

LastPass stochează toate parolele într-un singur loc, permițându-vă să le accesați cu o singură parolă principală. Puteți să îl descărcați ca extensie pentru browser, așa ori de câte ori navigați pe internet, este întotdeauna acolo, și vă amintește parolele și  păstrează detaliile în siguranță.

LastPass criptează datele în cloud cu criptarea AES-256 (cunoscută și sub denumirea de criptare militară) și nimeni nu are acces la datele voastre, astfel în cazul în care LastPass este compromis, datele vor fi în siguranță.

Tot ce trebuie să faceți este să creați o parolă bună și puternică, aceasta va fi parola principală a contului. Pe măsură ce trebuie să vă amintiți o singură parolă, o puteți crea destul de complicată.

Aceasta vă va conecta și vă va da acces la parolele pentru alte conturi, LastPass poate genera automat parole pentru conturile voastre, șiruri lungi de numere și litere care le fac mult mai greu de spart.

Folosește un VPN
cum sa va protejati online vpn

Un VPN (rețea privată virtuală) creează o barieră între datele voastre și internet. Utilizarea unei rețele VPN vă asigură că traficul vostru este criptat, ceea ce înseamnă că nimeni nu poate monitoriza ceea ce faceți online.

Ce este un VPN?

În timp ce VPN-urile erau inițial un loc mult mai comun în lumea afacerilor, ele au devenit din ce în ce mai utilizate pe scară largă pentru anonimatul personal. Asta odată cu știrile că anumiți ISP vinde datele de navigare a utilizatorilor, deci o rețea VPN vă asigură că nimeni nu știe ce faceți pe internet.

Folosește un Ad-block pentru blocarea anunțurilor

ad blocker Cum să vă protejați

Un Ad-block pentru blocarea anunțurilor nu vă va îmbunătăți numai experiența atunci când navigați pe internet, ci vă va ajuta și să vă protejați online. Acest software va opri ferestrele de tip pop-up nedorite, dintre care unele ar putea fi dăunătoare PC-ului.

Folosește un Antivirus
antivirus protejați online

Malwarebytes este un software gratuit care vă va scana rapid sistemul și va face față oricăror amenințări pe care le găsește. Este una dintre cele mai cunoscute platforme anti-malware, și este actualizat mereu, pentru a se asigura că protecția este întotdeauna completă.

Dacă urmați pașii de mai sus, vă asigurați că sunteți în siguranță online. Cu parole sigure, o configurare VPN și o protecție antivirus. Avem și o listă cu cele mai bune programe antivirus.