Cum sa scapi de spam-ul trimis pe e-mail

Dacă există mesaje în dosarul Sent (Trimise) pe care nu le-ați trimis, trebuie să luați măsuri. Iată cum puteți bloca un hacker sa folosească contul de e-mail și să îl împiedicați să intre din nou.

Găsirea mesajelor spam în dosarul Sent/Trimise înseamna, de obicei, că un hacker a obținut acces la contul vostru de e-mail și apoi l-a folosit pentru a trimite e-mailuri către contactele voastre. Va trebui să blocați acest lucru pentru a împiedica să se întâmple din nou.Citește mai jos cum sa scapi de spam-ul trimis pe e-mail .

Cum sa scapi de spam-ul trimis pe e-mail

Cum a accesat un hacker contul de e-mail?

Există multe modalități prin care un hacker ar putea avea acces la contul vostru de e-mail, inclusiv posibilitatea ca acreditările voastre de conectare să cadă în mâinile lor printr-o scurgere de date de pe un alt site sau poate că le-ați dat din greșeală prin descărcarea unor software nedorite sau făcând clic pe un link nefavorabil (vedeți de asemenea cel mai bun antivirus din 2018).

Este, de asemenea, destul de posibil că parola să fi accesat-o printr-un atac Brute Force. Acesta este motivul pentru care este bine să utilizați întotdeauna o parolă puternică și să utilizați parole diferite pentru fiecare cont online.

De ce un hacker se preface că sunteți voi?

Un hacker se preface ca ați fi voi deoarece este mai simplu pentru el dacă trimite un e-mail și cere să se dea clic pe un link de exemplu, persoanele voastre de contact cu siguranța au încredere în voi mai mult decât ar avea încredere în un mesaj primit dintr-un cont necunoscut. Dacă le cereți să facă clic pe un link în mesajul respectiv, este mult mai probabil să o facă fără să ia în considerare ca acel link conține virus,spam etc.

Cum oprești un hacker care trimite mesaje spam în numele tău?

Schimbați parola voastră de e-mail. Acest lucru va bloca imediat accesul la contul vostru.Pentru a fi siguri ca nu mai poate reveni, veți avea nevoie de o parolă pe care nu o poate ghici,afla cu ușurință. De asemenea, este o idee bună să schimbați în mod curent acea parolă, pentru siguranța.

De asemenea, puteți activa verificarea suplimentară de securitate pentru contul vostru de Gmail de exemplu. Aceasta vă va cere să introduceți parola ca de obicei, dar și să introduceți un cod de verificare unic trimis prin intermediul unui mesaj text pe telefon. Deoarece hackerul nu are acces la telefonul vostru, acest lucru ar trebui să vă ajute să-l țineți departe de contul vostru.

Ce ar trebui să faceți în continuare?

Dacă mesajul trimis conținea un link suspect, este o idee buna să trimiteți prin e-mail persoanelor de contact și să spuneți să nu deschidă acel e-mail primit de la voi anterior și să nu facă clic pe link. În caz contrar, să le recomandați schimbarea parolei.

Schimbarea parolei nu a funcționat

O problemă recentă cu Gmail a fost că unii utilizatori au găsit mesaje spam în dosarul Sent/trimis,chiar și după schimbarea parolei, mesajele spam continuau să vină. Acest lucru se datorează faptului că, potrivit companiei Google, spam-urile foloseau anteturi false de email care confundau serviciul. Dar această problemă a fost rezolvată acum.

Google a spus: „Suntem conștienți de o campanie de spam care afectează o mică parte din utilizatori Gmail și am luat măsuri în mod activ pentru a proteja împotriva acesteia.
Am identificat și reclasificat toate e-mailurile ofensive ca spam și nu avem nici un motiv să credem că conturile au fost compromise ca parte a acestui incident „.