Cum să păstrezi bateria telefonului în stare bună

Cum să păstrezi bateria telefonului în stare bună. Când vine vorba de îngrijirea bateriilor, utilizatorii de dispozitive mobile par să aibă propriile convingeri, dar multe dintre ele sunt false. Acest lucru se datorează, în principal, confuziei cu privire la diferite tipuri de baterii utilizate în dispozitivele mobile.

Acum 15 ani, acumulatorul Ni-Cd era bateria populară folosită în telefoanele fără fir. Astăzi sunt folosite baterii cu litiu-ion și modul în care vă ocupați de baterie este foarte diferit de modul în care lucrează bateria Ni-Cd.

Cum să păstrezi bateria Telefonului în stare buna

Căldura este dușmanul la o baterie

Cu cât bateria telefonului este mai caldă, cu atât viața și performanțele bateriei sunt afectate. Urmați pașii de mai jos pentru a menține bateria telefonului în stare bună.

1. Evitați să lăsați telefonul într-o mașină cu temperatura ridicata +.
2. Păstrați dispozitivul departe de căldura corpului.
3. Evitați utilizarea încărcătoarelor rapide. Multe încărcătoare de mașină încărcă rapid bateriile, ceea ce cauzează mai multă căldură. Multe încărcătoare ieftine pe care le găsiți pe eBay în aceste zile sunt notorii pentru deteriorarea bateriilor.
4. Deconectați dispozitivul imediat după terminarea încărcării.
5. Când nu mai folosiți dispozitivul sau bateria, descărcați-o cât mai mult posibil și păstrați-o într-un mediu rece.

Nu lăsați bateria să se descarce complet

Spre deosebire de bateriile Ni-Cd, niciodată nu ar trebui să descărcați complet o baterie litiu-ion. Odată ce încărcarea este prea scăzută, acumulatorul este complet mort și nu poate fi reîncărcat. Din fericire, bateriile litiu-ion au un mecanism pentru a preveni scăderea nivelului. Dar în unele cazuri poate eșua. Deconectați încărcătorul în orice moment. Bateriile litiu-ion nu au efect de memorie.

Nu contează, bateria se va strica în cele din urmă

Oricât de multă grijă aveți de bateria telefonului, în cele din urmă va înceta să se încarce corect. Acest lucru se întâmplă de obicei după aproximativ 3 ani de viată, indiferent dacă a fost folosită sau nu. Dacă trebuie să achiziționați o baterie, ar trebui să vă asigurați că bateria nu a stat pe un raft timp de 3 ani.

Dacă nu știți care sunt aplicațiile care consumă bateria la telefonul Android, avem un articol dedicat acestui subiect aici. Aplicații care consumă bateria pe un telefon Android.