Cum localizezi o persoană după telefonul mobil prin GPS

Cum localizezi o persoană după telefonul mobil prin GPS (cu Google Maps, Facebook sau WhatsApp). Telefonul nu este doar un mijloc prin care să fiți în contact cu alți oameni, prin trimiterea de mesaje text și prin utilizarea tuturor serviciilor de mesagerie. De fapt, profitând de modul GPS inclus în dispozitiv, se poate localiza o persoană. În afară de GPS, pentru a face acest lucru trebuie să recurgeți la utilizarea unor aplicații și servicii speciale.

localizare persoane, cum localizezi o persoană după telefonul mobil

Citiți cu atenție acest articol și veți învăța cum să localizați o persoană fără a fi nevoie să utilizați un calculator. În ceea ce privește configurația diferitelor servicii nu trebuie să vă faceți griji, cinci minute ar trebui să fie mai mult decât suficient.

Localizare telefon Google Maps gratis

Localizare telefon Google Maps gratis

Prima soluție pentru localizare telefon pe care ar trebui să o încercați este Google Maps. Aplicația de la Google pentru hărți include de asemenea, o opțiune care vă permite să localizați prietenii. Doar permiteți distribuirea locației și gata. Să vedem mai detaliat cum se face.

În primul rând, voi și persoana pe care doriți să o localizați trebuie să descarce și să instaleze Google Maps pe telefonul mobil. Aplicația este gratuită și este disponibilă pentru Android și iOS. Pentru a instala aplicația, conectați-vă la Magazinul Google Play și atingeți pe butonul Instalați.

Apoi, porniți aplicația și conectați-vă cu contul vostru Google (dacă nu aveți deja unul, puteți să-l creați imediat). Cealaltă persoană trebuie să facă același lucru. Va trebui să atingă butonul cu trei linii orizontale care se află în partea din stânga sus a ecranului și va trebui să selecteze poziția din bara care apare lateral.

Întotdeauna persoana va trebui să apese pe butonul start și să aleagă, în funcție de ce vrea sa facă, dacă își va partaja poziția pentru o oră sau un alt interval de timp. În concluzie, va trebui să activați serviciile de localizare, atingeți rubrica Contacte din partea de jos a ecranului și selectați contactul din lista care apare, apoi apăsați pe Partajare din partea dreaptă.

Odată ce ați făcut toți pașii de mai sus, veți ști unde se află persoana în cauză prin accesarea secțiunii Partajare din aplicația Google Maps.

Cum localizezi o persoană după Facebook

locarizare persoane dupa facebook

Știați că Facebook, rețeaua socială numărul unu în lume, integrează o funcție specială pentru distribuirea locației prin care puteți ști exact unde sunt toate persoanele cu care ați fost prieteni apropiați ? Vă asigur că această caracteristică este cu adevărat interesantă.

Pentru a afla unde se află o persoană utilizând aplicația Facebook, primul pas este să descărcați aplicația pe telefonul mobil. Aplicația este gratuită și este disponibilă pentru Android și pentru iOS. Pentru a descărca aplicația, conectați-vă la Magazinul Google Play și atingeți butonul Instalați.

După ce descărcarea este finalizată, porniți aplicația și conectați-vă cu contul vostru. (dacă nu aveți deja unul, îl puteți crea imediat) și apoi apăsați butonul cu trei linii orizontale care este situat în partea stângă sus pe ecran (pe Android) sau în partea dreaptă jos (pe iPhone), și apăsați pe Prieteni în apropiere.

După ce ați făcut acest lucru, veți găsi lista persoanelor care au ales să utilizeze serviciul. Dacă doriți să localizați o anumită persoană care nu este în listă, puteți să o invitați să folosească această funcție.

Rețineți că lista persoanelor este organizată pe categorii. În partea de sus, găsiți prietenii în apropiere, în timp ce mai jos sunt cei care se află în zone mai îndepărtate. Dacă doriți să vedeți lista completă de persoane, atingeți pe Alți prieteni.

Localizare telefon prin WhatsApp

Localizare telefon prin WhatsApp

Chiar și WhatsApp, are un sistem util pentru localizarea persoanelor. Citiți în continuare acest articol și veți învăța cum să localizați o persoană.

Pentru a afla unde se află o persoană folosind WhatsApp, primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să descărcați aplicația pe telefonul mobil. După cum știți deja, aplicația este gratuită și este disponibilă pentru Android și iOS.

După ce ați descărcat aplicația, deschideți WhatsApp și conectați-vă cu contul vostru, apoi începeți o nouă conversație cu persoana pe care doriți să o localizați, persoana va trebui să activeze locația. După ce a activat poziția, pe ecranul de chat veți vedea harta unde se află persoana.

Dacă nu știți cum să localizați un laptop furat sau pierdut, vă sfătuiesc să citiți un articol dedicat acestui subiect. Cum localizezi un laptop după ce a fost furat.