Cum localizezi un laptop după ce a fost furat

Cum localizezi un laptop după ce a fost furat. Dacă laptopul vostru a fost furat sau pierdut, vă vom arăta câteva modalități de localizare. Chiar dacă este un laptop cu Windows 10 sau un Mac.

Cum localizezi un laptop după ce a fost furat

În cazul în care laptopul tău prețios este furat sau l-ai pierdut, nu trebuie să renunți la speranța de a găsi laptopul. Desigur, șansele sunt puține, dar cu sfaturile de mai jos ai putea avea o șansă.

Microsoft și Apple au caracteristici adăugate în sistemele lor de operare, care fac posibil acest lucru de a localiza un dispozitiv. Vă vom arăta cum să localizați un laptop chiar și după ce a fost furat.

Ce ar trebui să fac dacă laptopul meu este furat?

Chiar dacă unele dintre sfaturile de mai jos vă ajută să găsiți un dispozitiv furat, vă recomandăm să anunțați poliția, nu mergeți singuri la hoț, chiar dacă știți cu aproximație unde se află sau cine este. Locațiile furnizate de serviciile de urmărire vor fi aproximative, deci, este greu să știți care este ușa exactă a hoțului.

Cum localizezi un laptop cu Windows 10

Cu actualizarea din noiembrie 2015 (Creators Update) Microsoft a introdus funcția Find My Device. După cum sugerează și numele, este o funcție utilă de a urmări locația laptopului. Funcția este dezactivată în mod prestabilit, dar dacă ați activat această funcție înainte ca laptopul să fie furat, atunci acest lucru vă poate ajuta la recuperarea acestuia.

Pentru a localiza laptopul, conectați-vă la account.microsoft.com/devices și conectați-vă cu contul vostru Microsoft. Veți vedea o listă cu dispozitivele voastre care au fost conectate, va trebui să faceți click pe opțiunea Găsiți dispozitivul. Microsoft va căuta laptopul și vă va arăta cu aproximație unde se află, atâta timp cât este online, de asemenea aveți și opțiunea de a bloca laptopul.

Cum localizezi un laptop cu Find my Mac

Dacă utilizați un MacBook, MacBook Air sau MacBook Pro, atunci există o caracteristică similară pentru găsirea dispozitivului, aceasta se numește Find my Mac. La fel ca și pe Windows această funcție ar fi trebuit să fie activată, înainte să pierdeți laptopul, dacă a fost activată, atunci veți putea să aflați unde se află, de asemenea puteți trimite un mesaj pe laptop.

Dacă nu știți cum să localizați o persoană cu ajutorul telefonului mobil, avem un articol dedicat acestui subiect aici. Cum localizezi o persoană cu telefonul mobil.