Cum să faci Windows 10 să ruleze mai repede

Cum să faci Windows 10 să ruleze mai repede. De când am început să lucrez cu calculatoarele, întrebarea numărul 1 a fost, cum îmi fac computerul să ruleze mai repede? În cazul în care computerul se mișcă greu, nu este nevoie să cheltuiți bani pentru a repara calculatorul.

Cum să faci Windows 10 să ruleze mai repede

Tot ce trebuie să faceți este să știți unde să căutați utilitățile pe care le folosesc profesioniștii. Acest tutorial este pentru persoanele obișnuite care nu știe nimic despre computere, dar vor să-și curețe PC-ul cu Windows și să-l facă să ruleze mai repede. Deci, să vedem cum să faci Windows 10 să ruleze mai repede.

Dezinstalează programe Windows 10
windows 10 sa ruleze

Mergeți în Panoul de control> Programe> Programe și caracteristici și eliminați tot ce nu mai aveți nevoie. Vechiul joc pe care l-ai jucat cu mult timp în urmă, sau programele pe care nu le mai folosiți. Este important să fiți atenți, deoarece dezinstalarea programului greșit poate afecta PC-ul. Eliminați numai programele de care sunteți siguri că nu mai aveți nevoie. Dacă nu sunteți 100% siguri de ce importanță are un program este mai bine să nu-l luați în seama și să nu-l dezinstalați.

Scanează calculatorul de viruși sau malware
cum sa faci repede

Malware-ul sau virușii este, de obicei, principalul motiv pentru încetinirea Windows-ului. Există trei instrumente principale pe care le puteți folosi pentru a curăța malware-ul din PC sau laptop. Malwarebytes, Spybot și Microsoft Security Essentials. Toate aceste instrumente sunt gratuite și fac o treabă bună pentru a elimina malware-ul de pe un computer sau laptop.

Scanează calculatorul de virușiscaneaza virusi

Dacă nu aveți niciun program antivirus pe calculator puteți face o scanare online, sau instalați o copie gratuită de la AVG anti-virus și faceți o scanare. AVG este gratuit pentru toți utilizatorii de laptopuri și calculatoare, acesta își face excelent datoria mai ales că este un antivirus gratuit.

Dezactivare programe aplicații startup Windows 10
autorun windows 10

Aproape orice program pe care îl instalați are o parte din el care îi place să ruleze întotdeauna în fundal. De exemplu, iTunes are aproximativ 5 servicii pe care le încarcă atunci când este instalat în Windows. Aceste servicii se execută întotdeauna și preia resurse prețioase, provocând probleme de viteză. În timp ce puteți utiliza utilitare integrate în Windows, cum ar fi MSCONFIG, pentru a gestiona aplicațiile care rulează automat, nouă ne place să folosim AutoRuns.

Există multe lucruri complexe pe care le puteți gestiona cu AutoRuns, pentru a păstra lucrurile ordinate și simple. Mai jos vedeți câteva din opțiunile programului AutoRuns.

Services – selectați această opțiune și debifați tot ce se referă la programele pe care nu le mai utilizați. Este posibil să aveți câteva servicii care se pot referi la o imprimantă veche sau la un smartphone pe care l-ați folosit. Mergeți mai departe și debifați orice credeți că nu mai aveți nevoie. Cu toate acestea, aveți grijă și nu debifați nimic dacă nu sunteți 100% siguri de ceea ce faceți.

Scheduled Tasks – această opțiune afișează programele programate să ruleze la anumite ore. Probabil va fi plin cu utilitare care verifică actualizările de software.

Internet Explorer – utilizați această opțiune numai dacă utilizați Internet Explorer pentru a naviga pe internet.

Program de curățare hard disk
curatat hard disk

Este timpul să scăpați de fișierele nefolositoare care încetinește hard disk-ul. Pentru această sarcină, puteți folosi CCleaner. CCleaner va curăța unitatea hard disk de fișiere log, fișiere temp și alte fișiere nefolositoare. Programul are, de asemenea, o opțiune utilă pentru curățarea regiștrilor, pe care o puteți utiliza opțional.

Defragmentare hard disk Windows 10

Unitatea hard disk trebuie să fie defragmentată să poată găsi ușor datele. Defragmentarea unității hard disk optimizează discul pentru un acces mai rapid la fișiere și sistem. Toate versiunile de Windows au un utilitar pentru acest lucru Disk Defragment. Dar dacă doriți să folosiți un program special, cei de la Piriform (producătorii programului CCleaner) au creat un program special numit Defraggler.

Dacă nu știți cum să defragmentați hard disk-ul la un PC cu Windows 10, 8, sau 7, avem un articol care vă explică pas cu pas cum să faceți acest lucru aici. Defragmentare hard disk Windows 10/8/7 PC sau laptop.