Cum să faci calculatorul sa meargă mai rapid

Poate că nu veți crede, dar pentru a face calculatorul să funcționeze mai repede nu trebuie să cunoașteți multe despre calculatoare. Aveți nevoie doar de câteva programe și nu mai mult de zece minute timp liber.

Cum să faci calculatorul sa meargă mai rapid

Dacă doriți să optimizați și să accelerați PC-ul, atunci trebuie să vă faceți câteva minute de timp liber pentru a citi instrucțiunile din acest articol. Vom vorbi despre câteva instrumente gratuite care vă vor permite să efectuați toate operațiile majore de întreținere a calculatorului. Vedem imediat împreuna cum să faci calculatorul sa meargă mai rapid.

Defragmentarea hard diskului (instrument din Windows)

Când vorbim despre accelerarea unui PC, unul dintre primele lucruri de verificat este hard disk-ul. Acest component, tocmai pentru că are scopul de a stoca date, trebuie defragmentat. Nu sunteți siguri ce înseamnă acest lucru?  Atunci când datele sunt salvate pe hard disk, nu se spune că acestea sunt sortate într-o manieră ordonată în cadrul diferitelor sectoare ale discului, există posibilitatea ca acestea să fie împrăștiate, făcând accesul mai lent.

Un hard disk defragmentat are toate datele sortate și sistemul sau software-ul care rulează are abilitatea de a rula mai repede. De fapt, defragmentarea constă tocmai în mutarea locației curente a datelor dintr-un punct în altul a discului, astfel încât să se facă acces mai rapid.

În Windows există un instrument care, implicit, are grijă de defragmentarea partițiilor prezente pe hard disk. Acest instrument poate, de asemenea, să aibă grijă să efectueze această procedură periodic în mod automat, pentru a asigura optimizarea continuă.

Calculatorul mai rapid cu programe

calculatorul sa mearga mai rapid

Dacă doriți să utilizați un software care se ocupă de defragmentarea partițiilor de pe hard disk, atunci vă puteți gândi la Defraggler. Acest software este gratuit și este disponibil pentru descărcare pe computerele care rulează Windows.

Dacă sunteți interesat, îl puteți descărca direct de pe site-ul oficial. După deschiderea paginii web , faceți clic pe butonul Download Free Version și apoi pe Free Download. Veți fi direcționat către o pagină în care va trebui să selectați una dintre sursele de descărcare. Vă sugerez să alegeți CCleaner.com ca sursă pentru descărcare.

Glary Utilities

Glary Utilities cum sa faci calculatorul mai rapid

Vorbind de optimizarea PC-ului, ne referim la toate măsurile de precauție care pot fi luate în considerare pentru a îmbunătăți performanța calculatorului. În acest sens, vă pot recomanda Glary Utilities. Acest software, disponibil gratuit pe Windows, îl puteți descărca pe computer prin intermediul site-ului oficial.

Process Lasso

Process Lasso valculatorul rapid

Dacă aveți nevoie de un software care gestionează prioritatea de execuție a programelor care rulează în prezent pe PC, pentru a evita încetinirea, vă puteți baza pe Process Lasso. Acest instrument, disponibil pe Windows, îl puteți descărca gratuit de pe site-ul oficial.

Acest software gestionează prioritatea de execuție a programelor pornite pe PC pentru a evita ca CPU-ul să atingă maximum de utilizare și riscuri, prin urmare, încetinirea ritmului.

Dacă sunteți interesat, faceți clic pe link-ul de mai sus pentru a accesa site-ul oficial al acestui soft. Apoi dați clic pe link-ul Process Lasso 64-Bit For Workstations, în cazul în care aveți un procesor pe 64 de biți sau dacă nu, Process Lasso 32-Bit For Workstations.

Alte sfaturi utile pentru a face calculatorul mai rapid

În paragrafele anterioare am vorbit despre o posibilă soluție pentru a continua cu optimizarea PC-ului  pentru a rula mai rapid.

Dar dacă doriți să faceți niște proceduri fără ajutorul programelor terță, puteți încerca să folosiți anumite instrumente din sistemul de operare care vă vor ajuta să îmbunătățiți performanța.

O altă metodă este să încercați să înlocuiți unele componente interne ale PC-ului cu altele mai puternice, cum ar fi adăugarea sau înlocuirea completă a RAM-ului sau înlocuirea hard disk-ului pe care îl utilizați ca unitate (SSD).

Dacă încercați să faceți Windows 10 să ruleze mai repede, avem un articol care vă poate fi de folos. Cum să faci Windows 10 să ruleze mai repede.