Cum să dezactivezi tastatura pe calculator sau laptop

Astăzi vă vom arăta cum să dezactivați tastatura de pe laptop rapid și în siguranță.Dezactivarea tastaturii la un laptop sau calculator nu este asa de greu după cum se crede, dar cu siguranța dezactivarea acesteia trebuie sa fie dintr-un motiv bun. Cu siguranță nu e ceea ce ați vrea să faceți din întâmplare. Vedem cum să dezactivezi tastatura pe calculator sau laptop.

Cum să dezactivezi tastatura pe calculator sau laptop

Cum să dezactivezi tastatura pe calculator sau laptop din device manager

  1. Accesați meniul Start și tastați Device Manager.
  2. Deschideți Device Manager și găsiți calea către Keyboards și apăsați pe săgeata din partea stângă a acestuia.

dezactivezi tastatura pe calculator sau laptop

3. Aici veți putea găsi tastatura laptopului. Faceți clic dreapta pe el și apăsați pe „Dezinstalare/Uninstall”.

Acest lucru va funcționa până când va trebui să reporniți laptopul, dar când îl reporniți, laptopul/calculatorul va reinstala automat driverele pentru tastatură. Dacă doriți să dezactivați definitiv tastatura, avem o soluție .

Cum se folosește o tastatură USB pe un laptop sau calculator.

Conectarea unei tastaturi USB la un laptop este la fel de simplă trebuie doar sa conectați tastatura la portul usb. Driverele hardware-ului se vor instala automat, iar apoi este gata de utilizare. Tastatura care este încorporată în laptop va continua să funcționeze și în timp ce este conectată o tastatura USB.

Cum să dezactivați definitiv tastatura laptopului

Dacă doriți să dezactivați definitiv tastatura de pe laptop, va fi un pic mai dificil. Va trebui să dezactivați capacitatea la Windows de a instala din nou driverul,altfel tastatura va reveni la normal de fiecare dată când reporniți laptopul.

Pentru a dezactiva definitiv tastatura, procedați în felul următor:

  1. Accesați meniul Start, și în caseta de căutare scrieți „gpedit.msc
  2. Faceți clic pe fișierul Computer Configuration file  și apoi în Administrative Templates> System Device Installation .
  3. Apoi treceți în Device Installation Restrictions. Veți vedea o serie de opțiuni în partea dreaptă. Faceți clic dreapta pe Prevent Installation  și modificați această opțiune, setând-o la activată.

tastatura pe calculator sau laptop

Acum ați terminat acest lucru, puteți reveni la Managerul de dispozitive/Device Manager și puteți urma pașii din partea de sus a acestui articol. Dezinstalați driverul pentru tastatură și când reporniți PC-ul,laptopul, acesta nu se va instala automat din nou, iar tastatura nu va mai funcționa.

Dacă doriți în viitor ca Windows sa instaleze driverul automat va trebui să vă întoarceți în gpedit.msc și să schimbați modificarea făcuta, astfel încât să puteți instala din nou driverul dacă doriți.