Cum să ascunzi adresa IP la calculator

Cum să ascunzi adresa IP la calculator. Protejarea confidențialității online pare a fi din ce în ce mai dificilă în ultimul timp. Una dintre principalele probleme este că atunci când vă conectați la internet aveți o locație, adresa IP care arată unde vă aflați.

Cum să ascunzi adresa IP la Calculator

Acest lucru poate fi enervant dacă preferați să vă păstrați activitățile online doar pentru voi și să rămâneți anonimi. Din fericire există modalități de a ascunde aceste informații. Vom vorbi despre cum să ascunzi adresa IP la calculator.

Cum să ascunzi adresa IP la calculator folosind un VPN

Poate că cel mai simplu mod de a ascunde adresa IP este utilizarea unei rețele VPN. Aceste rețele virtuale ascund originile conexiunii prin afișarea a unui alt IP cu totul diferit. Adresa poate fi oriunde în lume (presupunând că serviciul pe care îl utilizați are servere din întreaga lume), ceea ce înseamnă că VPN-urile sunt adesea utilizate pentru a eluda restricțiile regionale privind serviciile.
ascunzi adresa IP vpn

De asemenea, VPN-urile criptează datele care le folosiți către și de la serverele pe care le vizitați, asigurând astfel un nivel suplimentar de securitate. Browserul Opera are un VPN încorporat, dar există și o serie de alternative la plată și gratuite.

Cum să ascunzi adresa IP la calculator folosind un Server Proxy

O metodă similară a VPN-urilor este aceea a unui server proxy. Aceste servicii permit utilizatorilor să se conecteze la proxy, în mod esențial împrumutați o altă adresă de server în timp ce navigați online.

La fel ca în cazul VPN-urilor, Proxy-urile sunt adesea folosite pentru a obține blocuri de conținut geografic și sunt, de asemenea, populare în anumite părți ale lumii, unde internetul este mai puternic reglementat.

În timp ce serverele proxy reprezintă o modalitate validă de a vă ascunde adresa IP, acestea vin cu mai multe riscuri decât unele dintre cele mai renumite site-uri VPN. În trecut, au existat și cazuri de proxy-uri care urmăreau activitățile utilizatorilor fără știrea lor.

Utilizați browserul Tor

ascunzi adresa IP tor browser

Tor este un browser gratuit, open-source, care utilizează servere de din întreaga lume și face extrem de greu pentru oricine să afle adresa IP a unui utilizator.

Emblema lui Tor este o ceapă, care reprezintă straturile de criptare care protejează în continuare datele utilizatorilor din întreaga lume. Utilizatorii Android vor fi bucuroși să afle că există și o versiune de Tor disponibilă pentru telefon și tabletă, care se află sub numele de Orbot.

Este gratuit, și face același lucru pentru a vă ascunde locația. Tor nu a creat încă o aplicație pentru dispozitivele iOS, însă puteți afla cum să navigați anonimi pe iPhone și iPad.