Cum să alegi un ExpressCard pentru laptop

Cum să alegi un ExpressCard pentru laptop. Aveți nevoie să extindeți porturile USB la laptop sau poate doriți doar să adăugați o placă de rețea wireless mai bună? Iată un scurt articol în care vă voi explica cum să alegeți un ExpressCard și pe ce trebuie să vă bazați.

Cum să alegi un ExpressCard pentru laptop

Ce este un ExpressCard?

Ce este un ExpressCard?

ExpressCard, denumit inițial NEWCARD, nu este altceva decât o interfață externă pentru calculator care vă permite să extindeți potențialul acestuia adăugând una sau mai multe caracteristici.

Utilizat de obicei pe laptopuri, un ExpressCard permite conectarea mai multor dispozitive la laptop, inclusiv modemuri, conectori FireWire, porturi USB, porturi de rețea Ethernet, dispozitive de stocare SATA, unități SSD, plăci de rețea wireless, plăci TV, plăci de sunet, precum și cititoare de carduri inteligente etc.

Cum să alegi un ExpressCard pentru laptop

În ceea ce privește dimensiunile fizice, standardul ExpressCard are două formate: ExpressCard/34, cu o lățime de 34 de mm și ExpressCard/54, cu o lățime de 54 de mm în plus față de o formă de L. Conectorul prezent pe card, și lățimea de 34 mm, este la fel pe ambele formate.

ExpressCard-urile care folosesc un format standard au o lungime de 75 de mm și au o grosime de 5 mm, deși grosimea poate varia, de asemenea, pe partea exterioară a cardului, astfel încât să se poată adăuga antene sau conectori, de exemplu.

Pentru a putea oferi performanțe semnificativ mai bune decât standardul CardBus anterior, cardurile bazate pe standardul ExpressCard, folosind un slot ExpressCard special, se bazează pe ultimele sloturi PCI Express, USB 2.0 și USB 3.0. Toate cardurile ExpressCard sunt, de asemenea, hot plug, adică pot fi conectate sau deconectate chiar și cu sistemul pornit.

ExpressCard

În imaginea de mai sus puteți vedea cele două tipuri de ExpressCard în comparație cu standardul CardBus anterior.

Compatibilitate

Pentru a permite laptopurilor mai vechi să utilizeze ExpressCard-urile moderne de pe piață, este posibil, de asemenea, să găsiți adaptoare speciale care să permită conectarea ExpressCard/34 la toate acele laptopuri care încă mai folosesc slotul vechi CardBus.

Cu toate acestea, utilizarea acestor adaptoare speciale duce la pierderea compatibilității cu magistrala PCI Express, permițând astfel numai utilizarea magistralei USB 2.0. În ceea ce privește prețurile, în funcție de preferințe, ExpressCard-urile de pe piață sunt vândute la prețuri diferite, în funcție de performanță și caracteristici.

Ce ExpressCard să cumpăr?

Deci, acum, ar trebui să știți în sfârșit cum să alegeți un ExpressCard. Dacă totuși sunteți încă nehotărât cu privire la ce model să cumpărați, vă sfătuiesc să verificați compatibilitatea și caracteristicile înainte de toate. Dacă doriți să cumpărați online puteți căuta pe eMAG sau alte site-uri de încredere cum ar fi Amazon.