Cum să ai un ping mic în jocuri online pe PC sau laptop

Cum să ai un ping mic în jocuri online pe PC sau laptop. Dacă aveți lag când jucați jocuri online, trebuie să verificați ping-ul, posibil că este prea mare. Vom vorbi despre cum să faceți să aveți un ping mic în jocurile online, pentru a îmbunătăți performanța.

Cum sa ai un ping mic în jocuri online pe PC sau laptop

Dacă aveți probleme cu lag-ul atunci când jucați jocuri online de exemplu, jucători care apar și dispar, problema ar putea fi că ping-ul vostru este prea mare. Ping-ul este o măsură a vitezei la conexiune sau, mai precis, a latenței conexiunii.

Ce este Ping-ul?

Mulți oameni presupun că o conexiune rapidă la internet se bazează exclusiv pe o viteză bună de descărcare și încărcare, dar este mai mult decât atât. Există și ping-ul, care este în esență un timp de reacție. Dacă aveți un ping de 98 ms (milisecunde), acesta este timpul necesar pentru ca computerul vostru să răspundă la o solicitare a unui alt computer.

În mod evident, doriți un ping cât mai mic posibil. Multe jocuri online arată ping-ul vostru împreună cu ping-ul altor jucători sau servere. Dacă ping-ul vostru este de aproximativ 150 (sau mai mult), veți avea probleme cu jocul din cauza lag-ului, de multe ori mai contează și țara de unde este serverul.

De aceea, un ping mic este foarte important în jocuri, mai ales la jocurile shooter sau jocurile de curse.

Cum se măsoară viteza la Ping

Cum sa ai un ping mic în jocuri online pe PC sau laptop speedtest.net

Puteți testa latența conexiunii la internet utilizând Speedtest.net, cel mai popular site online pentru acest lucru. Nu uitați chiar dacă aveți cel mai rapid PC de jocuri, dar aveți ping-ul mare, veți avea un dezavantaj enorm de mare fată de jucători cu un ping mic și un PC mai puțin performant.

Cum să ai un ping mic în jocuri online

Nu există o singură cale de a reduce ping-ul, dar în schimb ar fi o serie de soluții care ar trebui încercate. Prima și cea mai simplă soluție este să închideți toate celelalte programe și ferestre de pe computer, asigurându-vă că nu descărcați nimic de pe internet în timp ce jucați un joc online.

O altă problemă poate fi faptul că altcineva din casă, este conectat la Wi-Fi și vizionează filme sau videoclipuri în streaming, sau pur și simplu descarcă fișiere mari. Deci dacă aveți mai multe dispozitive conectate la conexiunea internet, ping-ul automat va fi ridicat.

Dacă în continuare aveți un ping mare, încercați să mutați laptop-ul mai aproape de router sau, mai bine, conectați calculatorul direct la router folosind un cablu Ethernet și nu prin Wi-Fi.

Dacă nici asa nu aveți un ping mai bun, va trebui să încercați cel mai vechi truc din carte: opriți routerul și reporniți-l din nou. În mod specific, deconectați cablul de alimentare de la router și așteptați aproximativ un minut înainte să îl conectați din nou (și un reset din fabrică la router ar trebui să ajute).

Dacă aveți probleme cu un router Wi-Fi, avem un articol care vă poate fi de folos aici. Rezolvarea problemelor la Router Wi-Fi pe PC sau Laptop.