Cum să ai mai multe porturi HDMI pe televizor

Cum să ai mai multe porturi HDMI pe televizor. Dacă aveți un stick USB un PS4 și un hard disk extern, probabil că ați observat că televizorul vostru nu are suficiente porturi HDMI pentru a le conecta pe toate. Iată cum puteți adăuga porturi HDMI suplimentare la televizor și folosiți toate dispozitivele conectate simultan.

Cum sa ai mai multe porturi HDMI pe Televizor

Televizoarele sunt din ce în ce mai bune și mai bune în fiecare an, HD dând drumul la 4K și HDR, și 8K , în timp ce dimensiunile ecranelor continuă să fie din ce în ce mai mari. Și totuși, în ciuda tuturor, nu există un producător de televizoare care să ne satisfacă cu porturi HDMI suficiente.

Rămâne un mister pentru care televizoarele de ultimă generație tind să ajungă maxim la trei sau patru porturi, dar vestea bună este că există o modalitate ușoară de a adăuga mai multe porturi HDMI la orice televizor și nu trebuie să cheltuiți prea mult pentru a face acest lucru.

Mai multe porturi HDMI pe Televizor cu un HDMI switch

HDMI switch este un comutator, care vă permite să comutați între diferite intrări HDMI. Amazon este plin cu switch-uri HDMI de la diverse companii, dar unul bun ar fi UGreen cu trei porturi. Pur și simplu conectați portul de ieșire al comutatorului HDMI la televizor prin intermediul cablului HDMI, apoi conectați până la trei alte dispozitive HDMI în comutator. Merită să vă amintiți că acest lucru înseamnă că vă va oferi în mod esențial două porturi suplimentare, deoarece încă mai folosiți unul din porturile TV pentru a conecta toate acestea.
Cum sa ai mai multe porturi HDMI pe Televizor UGreen porturi suplimentare

Modelul UGreen oferă suport pentru comutarea automată, ceea ce înseamnă că va comuta automat intrarea pe cel mai recent dispozitiv activ. Pentru a pune asta în termeni practici, exemplu aveți un stick USB și un PS4 conectat prin comutatorul HDMI. Dacă urmăriți ceva pe stick-ul USB, dar apoi decideți să jucați un joc, pornirea la PS4 va fi suficientă pentru a comuta automat intrarea HDMI la consola de joc. Opriți PS4 și acesta va reveni automat la stick-ul USB dacă acesta este încă pornit.

Este important să rețineți că majoritatea comutatoarelor HDMI, inclusiv UGreen, nu vor fi livrate împreună cu un cablu HDMI, deci dacă nu aveți unul de rezervă, va trebui să cumpărați unul pentru a conecta comutatorul la televizor.

Comutator HDMI sau HDMI splitter ?

În cele din urmă, merită să clarificăm rapid o concepție greșită: nu vă trebuie un HDMI splitter.

HDMI switch vă permite să luați mai multe intrări HDMI (PS4, laptop și stick-ul USB) și conectați-le pe toate la un port TV, un HDMI splitter este conceput pentru a lua o singură intrare HDMI și o transformă în mai multe ieșiri, este bun dacă doriți să conectați un PSP la mai multe televizoare sau la un televizor și la un proiector.

Dacă doriți să conectați laptopul cu Windows 10 la televizor sau proiector avem un articol dedicat acestui subiect. Cum se conectează laptopul la televizor sau la proiector cu Windows 10.