Cum rezolvi problema de sunet Windows 10

Cu acest tutorial vă arătăm cum să rezolvați repede problemele de sunet neobișnuite.Cum rezolvi problema de sunet Windows 10 fără multe bătăi de cap.

Dacă aveți probleme de sunet în Windows 10, atunci cu siguranță nu sunteți singuri. Sistemul de operare este infamat pentru aruncarea de tot felul de erori interesante și bug-uri care pot fi dificil de repornit. Vom trece prin cele mai comune soluții pentru a vă aduce sunetul înapoi.

Avem și tutoriale despre cum să fii în siguranța online sau cum să elimini anunțurile de pe Youtube, deci, dacă ești un utilizator interesat, ai putea să te uiți.

problema de sunet Windows 10

Verificați setările de sunet Windows

Cel mai bine este să verificați elementele de bază înainte de a începe să treceți la soluțiile mai complicate, astfel încât să vă asigurați că sunetul din Windows nu este dezactivat.

Faceți clic dreapta pe pictograma difuzorului din partea dreaptă jos a ecranului , apoi apăsați pe „Open volume mixer„.

Dacă există un mic cerc roșu deasupra icoanelor difuzorului, faceți clic pe acesta pentru a vă activa sunetul.

În timp ce faceți acest lucru, verificați dacă toate cablurile, prizele, difuzoarele și conexiunile pentru căști sunt fixate.

Verificați dacă hardware-ul audio funcționează

Dacă puteți, încercați să folosiți căștile pe un alt dispozitiv pentru a vă asigura că problema este legată de software-ul de pe calculator și nu de hardware.

Actualizați sau reinstalați driverele audio pe Windows 10

Dacă utilizați căști care se conectează la dispozitiv prin USB, Windows ar trebui să detecteze și să instaleze automat driverele necesare atunci când dispozitivul este conectat. În caz contrar, încercați să verificați actualizările Windows (tastați Windows Update în bara de căutare din stânga jos).

Deschideți Device Manager și vi se va afișa această fereastră de mai jos.

rezolvi problema de sunet Windows 10

Faceți clic pe săgeata de lângă „Sound, video and game controllers’.Faceți clic dreapta pe sound driver.

Cum rezolvi problema de sunet Windows 10

Aveți aici câteva opțiuni. Puteți să actualizați driverul, care va încerca să îl forțeze să actualizeze dacă Windows nu la instalat automat.

Puteți dezinstala driverul, apoi reporniți PC-ul. Acest lucru va reinstala din nou driverul, ceea ce poate rezolva problema dacă aveți o instalare defectuoasă.

De asemenea, puteți reveni la driverul vostru vechi, ceea ce va reveni la versiunea anterioară a driverului. Acest lucru ar putea remedia problema, deoarece problema pe care o întimpinați ar putea fi legată direct de cea mai recentă versiune a driverului.

Rezolvarea problemelor de sunet Windows

Instrumentul de depanare a problemelor Windows poate rezolva uneori problemele de pe calculator (nu promitem), așa că merită o încercare.

Verificați software-ul specific dispozitivului

Dacă vă conectați hardware-ul audio prin orice nu este USB, este posibil să existe un anumit software specific pentru a rula dispozitivul. Cea mai ușoară modalitate de a vă asigura acest lucru este să aruncați o privire pe site-ul web al producătorului și să descărcați orice software care este recomandat pentru acest produs.

Acest software este creeat pentru dispozitivul vostru și, dacă nu l-ați instalat anterior, poate fi cauza problemelor voastre sonore.