Cum alegi un amplificator de semnal Wi-Fi range extender

Cum alegi un amplificator de semnal Wi-Fi range extender. Din păcate, nu este întotdeauna posibil să poziționați routerul în mod optim. Cu toate acestea, pentru a îmbunătăți acoperirea semnalului wireless, nu este necesar să achiziționați un router nou.

Cum alegi un amplificator de semnal Wi-Fi range extender

Pe piață, de fapt, există dispozitive particulare, numite Wi-Fi range extender, Wi-Fi extender sau Wi-Fi repeater, care, dacă sunt plasate într-un mediu în care există deja o rețea wireless, sunt capabile să reproducă semnalul wireless, astfel încât să poată oferi acoperire chiar și în cele mai îndepărtate colțuri din casă sau birou. În acest articol vom vorbi despre cum puteți alege un amplificator de rețea Wi-Fi range extender.

Cum alegi un amplificator de semnal Wi-Fi range extender

În primul rând, trebuie spus că atunci când sunteți pe punctul de a cumpăra un amplificator de semnal Wi-Fi range extender, nu este necesar să cumpărați un dispozitiv cu aceeași marcă ca routerul vostru, dar dacă o veți face, va fi fără îndoială mai bine. Acestea fiind spuse, iată care sunt principalele caracteristici pe care să vă concentrați înainte de a cumpăra un Wi-Fi range extender:

 • încercați să cumpărați un dispozitiv cu cea mai mare viteză Mbps posibilă, chiar dacă, din păcate, viteza declarată nu va corespunde niciodată cu cea reală
 • verificați prezența butonului WPS, care vă va permite să adăugați dispozitive noi la rețeaua wireless rapid și ușor, fără a fi nevoie să introduceți informații suplimentare, cum ar fi numele rețelei, adică SSID-ul, parola Wi-Fi și tipul de criptare utilizat. Evident, pentru a funcționa corect, routerul vostru va trebui să suporte și tehnologia WPS
 • informați-vă despre protocoalele wireless acceptate, cel mai recent este IEEE 802.11ad
 • verificați dacă există un indicator pentru puterea semnalului
 • asigurați-vă că acceptă o bandă dublă, adică atât banda de 2,4 GHz, cât și banda de 5 GHz în același timp
 • dacă sunteți interesat, verificați și prezența butonului On/Off, pentru a putea porni și opri amplificatorul de semnal Wi-Fi, fără a fi nevoie să îl scoateți de fiecare dată de la priză, verificați dacă există cel puțin un port Ethernet Gigabit, pentru a putea conecta prin cablu LAN orice alte dispozitive fără conectare Wi-Fi, cum ar fi, de exemplu, televizorul, sau consola.

Amplificare semnal WiFi router

Pe lângă caracteristicile menționate mai sus, atunci când alegeți un Wi-Fi range extender, trebuie să rețineți, de asemenea, că amplificatoarele Wi-Fi echipate cu o singură interfață radio, de obicei cea de 2,4 GHz, sunt obligate să împartă banda disponibilă, adică de la amplificatorul de rețea la router și simultan de la amplificatorul de rețea la diferitele dispozitive conectate la el.

Aceasta, pe scurt, reducere la jumătate viteza maximă pentru canalul radio utilizat și, prin urmare, chiar și puterea semnalului wireless. Pentru rezolvarea acestor dezavantaje, cele mai moderne amplificatoare de rețea, utilizează anumite caracteristici speciale. Prin urmare, dacă nu doriți să vă riscați să faceți o achiziție greșită, informați-vă și despre acest lucru.

În cele din urmă, în cazul în care care nu este posibil să vă conectați la internet cu metode tradiționale, ca să spunem așa, trebuie să știți că, pe lângă amplificatoarele de rețea Wi-Fi range extender, este posibil să cumpărați și adaptoare powerline, acestea sunt dispozitive particulare care integrează atât funcțiile Wi-Fi range extender, cât și funcțiile powerline.

În ceea ce privește producătorii care vând amplificatoare de rețea Wi-Fi range extender, cât și adaptoare powerline, cei mai cunoscuți sunt ASUS, AVM, Devolo, D-Link, Linksys, Netgear, Sitecom, TP- LINK și ZyXEL, iar prețurile pot varia în funcție de model și performanță.

Ce amplificator de semnal să cumpăr ?

Deci, dacă ați citit acest articol, acum ar trebui să știți cum să alegeți un Wi-Fi range extender. Dacă nu știți ce model să cumpărați, iată o listă de produse pe care eu personal le consider cele mai interesante.

Tenda A9 300Mbps Wireless

Cum alegi un amplificator de semnal Wi-Fi Tenda A9 300Mbps Wireless

 • Acoperire completă cu 2 antene externe 3dBi, A9 este capabil să furnizeze un semnal puternic și să extindă acoperirea WiFi existentă până la 200m, Seamless Coverage, și este compatibil cu 99% din routerele de pe piață.
 • Poate fi folosit acasă sau la birou, și puteți găsi cea mai bună poziție în funcție de culoarea luminii LED, (lumina verde indică cea mai bună poziție). De asemenea, poate fi configurat rapid cu smartphone-uri sau tablete și acceptă SSID.

TP-Link TL-WA850RE

amplificator de retea TP-LINK

 • Se conectează prin wireless, și extinde semnalul Wi-Fi în zone în care nu poate ajunge.
 • Atinge o viteză de transmisie de până la 300 Mbps pe frecvența de 2,4 Ghz, ideală pentru navigare sau streaming video.
 • Poate fi conectat la router pur și simplu apăsând butonul WPS al routerului, apoi apăsând butonul RE. De asemenea, puteți completa configurația prin intermediul browserului web sau cu aplicației Tether, care este disponibilă pentru iOS și Android.
 • Portul Ethernet permite conectarea dispozitivelor cu fir, cum ar fi PC, consolă de jocuri, televizor etc.

Desigur, vă puteți informa și despre modele cum ar fi: TP-Link TL-WA855RE, TP-Link RE200, Netgear EX3700-100PES AC750 sau TP-Link RE305 Range Extender. Dacă căutați programe firewall pentru router, avem un articol separat. Programe firewall pentru router sau Windows.