Cum afli dacă telefonul se încarcă prea repede

Afla dacă telefonul se încarcă prea repede. În acest articol vom vorbi despre cum puteți afla dacă bateria telefonului se încarcă prea repede.

Cum afli dacă telefonul se încarcă prea repede

O mulțime de telefoane suportă încărcarea rapidă în aceste zile, dar nu vin cu încărcător rapid în cutie atunci când le cumpărați. Deci, cum afli dacă bateria telefonului se încarcă prea repede? Vă vom explica câteva dintre modalitățile prin care puteți verifica ce se întâmplă.

Ce este încărcarea rapidă?

Încărcarea rapidă este un termen folosit pentru a descrie o rată de încărcare mai rapidă decât rata standard pe care telefonul o permite.

Cu alte cuvinte, nu există un singur standard sau încărcător pe care să-l puteți cumpăra, ceea ce va face încărcarea rapidă a telefonului vostru. Depinde de telefon, încărcător și chiar de cablu. Iar unele telefoane se pot încărca mai repede decât altele.

Pentru telefoanele Android, multe dintre ele suportă QuickCharge de la Qualcomm, dar există diferite standarde în acest domeniu, deci va trebui să verificați documentația sau specificațiile telefonului pentru a afla ce standard acceptă, și dacă există.

Unii producători au propriile standarde, cum ar fi Huawei utilizează SuperCharge. Motorola Turbo Charge și Samsung Adaptive Fast Charging.

Cel mai rapid este Huawei 55W SuperCharge pentru Mate X. Mate 20 Pro se poate încărca la 40W, iar iPhone-urile (iPhone 8 sau mai noi) se pot încărca la 29W dacă se folosește încărcătorul USB-C Apple.

Telefonul are un încărcător rapid?

Dacă nu sunteți sigur, veți avea nevoie să cunoașteți două lucruri: puterea încărcătorului și puterea maximă la care poate fi încărcat telefonul. Puterea încărcătorului poate fi fi scrisă pe el (ca și în cazul încărcătoarelor Apple).

Telefonul are un încărcător rapid Apple

De exemplu, dacă pe încărcător este scris că ieșirea este de 5V și 3A, atunci este un încărcător de 15W deoarece Watt = Volt. Dacă pe încărcător vedeți o cifră mA, împărțiți cu 1000 pentru a obține valoarea în amperi.

Ca să aflați puterea maximă pe care telefonul vostru o poate accepta este mai dificil. Este posibil să trebuiască să căutați pe Google modelul vostru de telefon și specificațiile sale detaliate. Dacă ieșirea încărcătorului în Watt se potrivește cu puterea maximă pe care o ia telefonul, aveți cel mai rapid încărcător posibil pentru el.

Cum afli cât de repede se încarcă telefonul

Există câteva modalități de a face acest lucru. Unele telefoane se încarcă mai greu decât altele, telefoanele care se încarcă rapid vor afișa Charging rapidly sau Fast charging pe ecranul de blocare.

Cum afli cât de repede se încarcă telefonul

Unele dintre telefoanele Huawei arată procentul de încărcare cu două zecimale, pentru a ilustra cât de repede se încarcă.

iPhone-urile va face un sunet ding de două ori pentru a indica încărcarea rapidă, spre deosebire de unicul ding obișnuit atunci când conectați un încărcător.

Dar dacă telefonul vostru nu oferă indicații vizuale sau auditive, atunci există o modalitate de a afla cât de repede se încarcă. Accesați Magazinul Google Play și instalați aplicația Ampere.

Această aplicație utilă măsoară curentul și tensiunea de încărcare, acestea le puteți utiliza pentru a calcula puterea.

aplicatie de aflat puterea incarcatorului

Încărcător wireless

Încărcător wireless pentru baterie

Minimul este de 5W pentru încărcătoarele wireless fără fir care utilizează standardul Qi. Dar multe încărcătoare sunt de 7.5W, 10W și chiar 15W, deși nu multe telefoane se pot încărca la rate mai mari.

Dar nu contează ce telefon aveți, este posibil că, dacă suportă încărcarea rapidă prin wireless, va fi mai lent decât utilizarea unui cablu USB sau a unui încărcător rapid.

Mai multe detalii despre cum funcționează un încărcător wireless fără fir găsiți aici. Încărcător fără fir wireless: cum funcționează.