Cum afli dacă o placă video este compatibilă

Cum afli dacă o placă video este compatibilă. Instalarea unei plăci video se face foarte simplu. Partea dificilă este să vă asigurați că noua placă video este compatibilă cu hardware-ul de pe PC.

Cum afli dacă o placa video este compatibilă

Dacă doriți mai multă performanță pentru a putea juca cele mai recente jocuri la rezoluții ridicate și la o calitate maximă, aveți nevoie de o placă grafică decentă. Vă vom explica cum să știți dacă o placă video se va potrivi în PC și dacă este compatibilă.

Multe PC-uri se bazează pe așa numita grafică integrată, care este fie un chip pe placa de bază, fie unul încorporat în procesorul propriu-zis. Alte PC-uri au o placă grafică dedicată, care se conectează într-un slot pe placa de bază.

De obicei, puteți să vedeți ce placă video aveți foarte simplu. Va trebui să vă uitați în spatele PC-ului, dacă se află printre celelalte porturi, cum ar fi USB și Ethernet, atunci este o placă video integrată. Dacă portul este separat de celelalte și există mai multe porturi, cum ar fi ieșiri DVI, HDMI sau DisplayPort, atunci placa video este dedicată.

Cum afli dacă o placa video este compatibilă cu slotul PCI Express

Aproape pe toate PC-urile există sloturi de extensie pe placa de bază. De obicei, toate acestea vor fi PCI Express, dar pentru o placă grafică aveți nevoie de un slot PCI Express x16. Există trei versiuni ale acestui slot, dar sunt compatibile cu plăci video vechi, astfel încât o placă video modernă PCI Express 3.0 va funcționa pe o placă de bază cu un slot PCI Express x16 2.0.

Placa de bază din imaginea de mai jos are două sloturi PCI Express x16. Puteți să folosiți un singur slot pentru o placă video, dar dacă folosiți două cu o configurație nVidia SLI sau AMD Crossfire, veți avea nevoie de ambele sloturi. Verificați ce standard acceptă placa voastră de bază înainte sa cumpărați două plăci video (să nu cumva să aveți surprize).

Cum afli dacă o placa video este compatibilă PCI Express x16

Dacă doriți să actualizați placa video de pe PC sau laptop, avem un articol care vă poate fi de folos aici. Actualizare placa video update pe PC sau laptop.