Cum afli dacă ai PC-ul afectat cu Spectre sau Meltdown

Cum afli dacă ai PC-ul afectat cu Spectre sau Meltdown. Vom vorbi despre cum puteți afla dacă procesorul la PC sau laptop este afectat cu vulnerabilitatea Spectre sau Meltdown.

Cum afli dacă ai PC-ul afectat cu Spectre sau Meltdown

Meltdown și Spectre sunt două probleme de securitate care au fost descoperite. Puteți verifica dacă PC-ul este vulnerabil sau nu cu programul gratuit de la Intel. Alternativ, Spectre Meltdown CPU Checker este un alt instrument gratuit de la Ashampoo, cu ajutorul căruia puteți afla dacă sistemul este vulnerabil sau nu, și această verificare o puteți face cu un singur click. Programul utilizează o verificare bazată pe Microsoft, care necesită, de obicei, intrări complexe și configurare înainte de a vedea rezultatele.

Deși au fost descoperite aceste probleme de securitate, nu au fost raportate atacuri pentru PC-urile afectate cu Spectre și Meltdown.

Verifică dacă ai PC-ul afectat cu Spectre sau Meltdown

Ashampoo Spectre Meltdown CPU Checker verifică vulnerabilitatea Spectre și Meltdown pe PC-ul vostru. Utilizarea programului este foarte simplă. Va trebui să rulați programul portabil iar acesta va verifica dacă PC-ul vostru are o problemă de securitate.

Dacă sistemul vostru este afectat, programul vă va oferi informații suplimentare despre cum să vă protejați calculatorul. Programul Ashampoo Spectre Meltdown CPU nu necesită nicio înregistrare sau instalare pentru a funcționa corect. Acest instrument vă va spune doar dacă PC-ul vostru este în pericol sau nu.

Cum protejezi calculatorul de Spectre sau Meltdown

Chiar dacă PC-ul vostru nu are această vulnerabilitate, este bine să urmați pașii de mai jos pentru a vă proteja PC-ul.

  1. Instalați actualizările Windows tot timpul și în cazul în care ați dezactivat actualizările, activați-le.
  2. Folosiți mereu ultima versiune de browser.
  3. Verificați dacă sunt actualizări noi de la producătorii BIOS-ului, deoarece aceștia au început să ofere patch-uri pentru a preveni atacurile.
  4. De asemenea, producătorii de plăci video lucrează pentru a verifica dacă plăcile video sunt vulnerabile sau nu, și pot lansa actualizări. Verificați dacă driverul la placa video este actualizat, acest lucru ar putea împiedica atacurile potențiale.

Pentru download Spectre Meltdown CPU Checker, accesați site-ul ashampoo și faceți click pe butonul Download situat la sfârșitul paginii.

Dacă căutați un program antivirus, avem un articol cu cele mai bune programe antivirus în 2019.