Criptare fișiere Android sau ascunde fișiere pe telefon

Criptare fișiere Android sau ascunde fișiere pe telefon. Vom vorbi despre o aplicație (program) de criptare fișiere pe Android.

Criptare fișiere Android sau ascunde fișiere pe telefon

De multe ori pe telefonul Android, ar putea exista multe fișiere care ar putea fi personale și nu doriți ca alții să le acceseze. În cazul în care telefonul este furat, aceste fișiere personale ar putea fi vizibile. Deci, este întotdeauna bine să aveți fișierele securizate, ascunse sau criptate, astfel încât acestea să nu fie accesibile.

În cea mai recentă versiune de Android Marshmallow, telefonul este criptat obligatoriu de către producători de telefoane mobile. Dar nu există nicio opțiune care să ascundă fișierele în Android. În acest articol vom vorbi despre o aplicație simplă care poate cripta și ascunde fișierele din Android.

Criptare fișiere Android

File Commander este un manager de fișiere pentru Android, care oferă posibilitatea de a cripta și ascunde fișierele. În timp ce File Commander este similar cu orice alt manager de fișiere, acesta oferă un mod securizat care vă permite să blocați fișierele utilizând o parolă.

După ce ați instalat aplicația, aceasta se deschide ca orice alt manager de fișiere. Când deschideți meniul, puteți vedea opțiunea numită modul securizat (Secure mode). Prima dată când selectați această opțiune, trebuie să introduceți parola pentru criptarea fișierelor.

Criptare fișiere Android

Atenție: Odată ce criptați fișierele, acestea nu vor fi vizibile în afara aplicației. Fișierele sunt criptate folosind algoritmul avansat AES 256 biți, ceea ce face fișierele complet invizibile și imposibil de citit în afara aplicației. Parola pe care o introduceți pentru criptarea fișierelor, nu o puteți recupera în cazul în care o uitați.

Aplicație de criptare ascunde fișiere pe Android

După ce ați creat o parolă, zona voastră sigură este gata de utilizare. Puteți deschide meniul de setări și apoi activați modul securizat (Secure mode). După ce ați intrat în acest mod, veți vedea o notificare în roșu, iar pentru fiecare fișier din modul securizat, veți vedea o pictogramă de blocare.

Puteți să atingeți pe pictograma de blocare (aceasta este un lacăt) pentru a ascunde și a cripta fișierul.

De asemenea, puteți utiliza cele trei puncte din partea dreaptă a fișierului, și selectați Secure pentru a face fișierul invizibil. După ce ați criptat toate fișierele personale, puteți deschide din nou setările și dezactivați modul securizat. Odată ce acest mod este dezactivat, toate fișierele criptate vor fi din nou vizibile.

Data viitoare când doriți să deschideți zona securizată, vi se va solicita parola.

Aplicație de criptare ascunde fișiere pe Android

Odată ce fișierele sunt criptate, acestea nu sunt vizibile în niciun manager de aplicații sau de fișiere. De asemenea, puteți dezactiva opțiunea „secure Mode” în setări.

Având în vedere fișierele personale pe care le stocați pe smartphone-urile voastre, este foarte bine să protejați aceste fișiere de ochii curioși. File Commander oferă o opțiune foarte bună pentru criptarea și ascunderea fișierelor personale. Aplicația are și o versiune Premium care elimină anunțurile și oferă alte funcții. Aplicația o puteți descărca gratuit din Google Play.

Dacă căutați Launchere pentru Android, avem un articol dedicat acestui subiect aici. Launchere Android cel mai bun lansator pentru Android.