Creează GIF din video online sau din PC

Creează GIF din video online sau din PC. A existat o perioadă în care GIF-urile animate erau foarte populare online, în special pe bloguri și forumuri, dar, în ciuda faptului că moda a trecut, mulți utilizatori continuă să le aprecieze și caută instrumente prin care își pot crea propriile GIF-uri.

Creează GIF din video online sau din PC

Creează GIF din video online

program care creează GIF din video online

Dacă sunteți printre aceștia, atunci puteți încerca un program cum ar fi Any GIF Animator, un program complet gratuit și compatibil cu majoritatea sistemelor de operare Windows (atât pe 32 biți, cât și pe 64 biți) care, de fapt, vă permite să creați GIF-uri animate folosind videoclipuri salvate în calculator sau, alternativ, prin introducerea URL-ului unui video de pe net (de exemplu YouTube sau Vimeo).

Toate GIF-urile animate create cu acest program sunt salvate direct pe serverele programului Any GIF Animator, pentru a putea fi partajate imediat cu alți utilizatori.

Utilizarea programului este foarte simplă, deoarece tot ce trebuie să faceți este să îl instalați, să îl porniți și să faceți click pe butonul Open Media pentru a selecta videoclipul pe care doriți să acționați. Dacă folosiți videoclipuri din calculator, este posibil să tăiați zona pe care intenționați să o utilizați.

În faza de creare a GIF-urilor animate, este posibil să setați începutul și sfârșitul acestora folosind glisorul poziționat sub butoanele Set Start și Set End. Din fila GIF Settings va fi posibilă ajustarea unor setări legate de GIF, cum ar fi, de exemplu, rata cadrelor, rezoluția și timpul maxim de animație, specificat în secunde. Din secțiunea Effects, puteți seta parametri precum luminozitatea, saturația și contrastul.

Din păcate programul este compatibil doar cu următoarele sisteme: Windows XP, Windows Vista, Windows 7 și Windows 8.

Program pentru GIF: Any GIF Animator

Pentru download acest program care creează GIF din video online, accesați site-ul softepdia și dați click pe butonul Download Now. În fereastra transparentă care apare pe ecran dați click pe Softpedia Secure Download (US), așteptați 5 secunde și salvați fișierul any-gif-animator.exe pe calculator.

După ce descărcați fișierul any-gif-animator.exe, dați dublu click pe el și urmați instrucțiunile de instalare Next/I accept the agreement/Next. Alegeți un folder unde doriți să instalați programul (butonul Browse..) și în final dați click pe Next, Install și Finish.

Alte programe de făcut GIF-uri gratis

Mai jos veți găsi alte programe de făcut GIF-uri gratis pe Mac OS, Windows sau linux.

GIPHY Capture

Dacă utilizați un Mac, și nu puteți folosi programul menționat mai sus, atunci ar trebui să încercați programul GIPHY Capture. Acesta este un program pus la dispoziție de GIPHY, unul dintre cele mai renumite site-uri de internet pentru GIF-uri animate. Programul este gratuit și este ușor de înțeles. Puteți crea GIF-uri din capturile de ecran etc, și aveți destule instrumente și funcții de editare. Pentru download dați click pe acest link.

UnFREEz

Un alt program de făcut GIF-uri pe care ar trebui să îl încercați este UnFREEz. Acesta este un program mic și simplu, și face doar un singur lucru, dar îl face perfect. Cu ajutorul acestui program puteți crea GIF-uri animate din alte imagini în format GIF. Programul este disponibil numai pentru Windows, este gratuit și este foarte ușor de utilizat. Pentru download dați click pe acest link.

Lista cu mai multe programe de făcut GIF-uri o găsiți într-un articol separat. Programe de făcut GIF-uri.