Configurează Control parental pentru copii pe iPad

Configurează Control parental pentru copii pe iPad. Apple nu face un iPad special pentru copii, dar voi puteți face orice iPad să fie utilizat în condiții de siguranță de către copii. Puteți crea o lista cu site-urile web pe care copiii le vor accesa, dar și alte restricții.

Configurează Control parental pentru copii pe iPad

Controlul parental funcționează puțin diferit pe iPad în comparație cu alte dispozitive. Apple le-a proiectat pentru a fi dispozitive pentru un singur utilizator, așa că, dacă setați controlul părintesc pe iPad-ul vostru, trebuie să știți că restricțiile sunt valabile și pentru voi.

Dar dacă doriți să blocați iPad-ul pentru copil, astfel încât acesta să nu aibă acces la conținut necorespunzător, opțiunile despre care vom vorbi funcționează destul de bine. Opțiunile sunt oarecum limitate, astfel încât nu veți găsi funcții mai avansate, cum ar fi monitorizarea de la distanță sau accesul.

Configurează Control parental pe iPad

Atenție: În acest tutorial folosim un iPad cu versiunea iOS 11.2. Versiunile mai vechi pot să pară puțin diferite și să ofere mai puține opțiuni. Deci, actualizați la ultima versiune, mergeți la Settings> Software Update.

Apoi, accesați setările de pe iPad și defilați în jos până când găsiți Restrictions (care este probabil setat la Off). Apăsați pe el și veți vedea un meniu cu opțiunile disponibile. În partea de sus este Enable Restrictions, apăsați pentru a accesa aceste setări.

Configurează Control parental pe iPad

Va trebui să creați un cod de acces pentru restricții, care ar trebui să fie diferit de codul principal utilizat pentru a debloca iPad-ul.

Acest lucru va împiedica copiii să acceseze setările și să anuleze ceea ce ați setat. De asemenea, puteți să dezactivați aceste restricții atunci când utilizați iPad-ul, prin introducerea parolei.

După ce ați setat o parolă și restricțiile sunt activate, puteți selecta opțiunile pe care le considerați adecvate pentru copilul vostru. Comutatoarele din partea de sus arată dacă pot fi utilizate acele aplicații sau funcții. Când dezactivați o aplicație, pictograma acesteia este ascunsă de pe ecranul de pornire.

restrictii la aplicatii pe iPad

Una dintre setările cele mai utile este să dezactivați achizițiile în aplicație. Puteți permite copiilor să instaleze aplicații, dar dacă o faceți, ar trebui să accesați setările aplicației App Store iar acolo va trebui să modificați opțiunea de protecție.

Puteți, de asemenea, să configurați Family Sharing, care va oferi accesul la aplicații și alte lucruri cu un ID Apple diferit.

Sub secțiunea conținut permis (Allowed Content), puteți seta limite pentru a opri accesul copiilor la melodii și videoclipuri din iTunes. Dacă nu doriți să dezactivați în întregime browserul web, atingeți pe Specific Websites Only, apoi adăugați site-urile.

În secțiunea de confidențialitate (Privacy), merită să examinați aplicațiile din secțiunea Location Services și să refuzați accesul la orice pe care nu doriți să utilizeze copilul în timp ce folosește iPad-ul. De obicei, este bine să dezactivați în totalitate funcția Location Services.

confidențialitate la aplicatii pe ipad

Majoritatea celorlalte setări de confidențialitate împiedică alte aplicații să schimbe setările, deci, dezactivați orice doriți.

Există, de asemenea, o secțiune Allow Changes, unde puteți împiedica copilul să schimbe alte setări pe iPad, uitați-vă cu atenție în această secțiune și blocați totul. De exemplu, tot în această secțiune puteți limita volumul, acest lucru împiedică orice aplicație să depășească volumul setat atunci când sunt utilizate căștile.

Aplicație Control parental iPhone/iPad

Aplicație Control parental iPhone iPad

Vă recomandăm să instalați aplicația YouTube Kids, deoarece acestă aplicație restricționează videoclipurile pe care le pot viziona copiii. Nu este o garanție că totul va fi bine, bineînțeles, dar această aplicație este dezvoltată de Youtube și ar trebui să restricționeze corect videoclipurile.

Ar trebui să supravegheați întotdeauna ceea ce fac copiii și, în mod ideal, să stabiliți câteva reguli de bază înainte de a le oferi iPad-ul, încercați să monitorizați copiii cât mai mult și vedeți ceea ce au de gând să facă.

Dacă căutați aplicații de aflat unde se află o persoană, avem un articol cu cele mai bune aplicații din această categorie. Aplicații de aflat unde se află o persoană Android/iPhone.