Conectare telefon Android la TV prin WI-FI, HDMI, USB

Conectare telefon Android la TV prin WI-FI, HDMI sau USB. Vă vom explica cum să vedeți videoclipurile și imaginile de pe telefonul vostru Android pe televizor.

Conectare telefon Android la TV prin WI-FI, HDMI sau USB

Pentru a conecta un telefon sau o tabletă Android la un televizor, puteți utiliza un cablu MHL/SlimPort (prin microUSB) sau MicroHDMI dacă este acceptat, sau prin Wireless utilizând Miracast sau Chromecast. În acest articol, vom vedea toate opțiunile pentru a conecta un telefon sau tabletă la televizor.

Conectare telefon Android la TV prin Wireless

Cel mai bun lucru despre un telefon Android este că are mai multe modalități de conectare la TV. Miracast este un wireless standard care creează o rețea ad-hoc între două dispozitive.

Foarte multe televizoare suportă Miracast fără a avea nevoie de hardware suplimentar. Miracast utilizează H.264 pentru transmisie video, ceea ce înseamnă o compresie eficientă și o calitate decentă la imaginea Full HD.

Miracast sprijină gestionarea drepturilor digitale (DRM), ceea ce înseamnă că serviciile precum iPlayer și YouTube pot fi redate pe un televizor.

Conectare telefon Android la TV prin WI-FI, HDMI sau USB conecteaza prin Wireless

O alternativă, și cea mai bună este Chromecast de la Google. Acest accesoriu ieftin se conectează la un port HDMI de la televizor și se conectează la rețeaua wireless. Chromecast suportă conținut de la servicii cum ar fi iPlayer, Netflix, Youtube și multe altele.

Cu Chromecast puteți afișa ecranul de pe telefon pe televizor, inclusiv aplicațiile, jocurile, imaginile etc.

Ce dispozitive acceptă oglindirea conținutului din telefon cu Chromecast?

Oglindirea cu Chromecast nu era posibilă pe multe dispozitive, dar acum orice telefon Android care rulează versiunea 4.4.2 sau o versiune mai nouă poate suporta funcția Cast Screen.

Cu toate acestea, există o listă de dispozitive Android care au fost testate, lista o găsiți aici pe site-ul Google.

Conectare telefon la TV prin HDMI

Conectare telefon Android la TV prin WI-FI, HDMI sau USB cabluri hdmi

HDMI (interfață multimedia de înaltă definiție). Dacă televizorul vostru a fost cumpărat în ultimul deceniu, acesta are cu siguranță un port HDMI sau mai multe, la fel ca și aproape fiecare set-top box, sau consola de jocuri, dar și un număr mare de aparate foto și video au acest port.

Avantajul la un cablu HDMI, în afară că este ieftin, este faptul că poate transfera simultan video și audio HD, permițându-vă să conectați dispozitivele și să vizionați filmele în format Full HD.

Conectare telefon la TV prin cablu MHL sau SlimPort

Conectare telefon Android la TV prin WI-FI, HDMI mhl slimport

HDMI este ușor de înțeles, este un port care nu face decât un singur lucru, la urma urmei. Dezavantajul este că nu toate tabletele sau telefoanele au o ieșire HDMI. Vestea bună este că au apărut standarde acceptate, care permite utilizatorilor Android să conecteze telefonul la TV prin portul microUSB.

Acestea sunt MHL (Mobile High Definition Link) și noul SlimPort. Ambele arată la fel, deoarece pur și simplu folosesc portul microUSB de pe un dispozitiv Android pentru a transmite video.

Ca și HDMI, SlimPort și MHL suportă atât video cât și audio, cu până la opt canale de sunet surround disponibile.

Dacă doriți să conectați laptopul la televizor sau la proiector, avem un articol care vă poate fi de folos aici. Cum se conectează laptopul la televizor sau la proiector cu Windows 10.