Conectare sistem audio 5.1 la TV Samsung boxe surround

Conectare sistem audio la TV Samsung (boxe surround). Cum poți conecta un sistem audio (home cinema) 5.1 la TV LG, Sony sau altă marcă de televizor.

Conectare sistem audio la TV Samsung (boxe surround)

Dolby Digital este sunetul care reprezintă 50% din experiența cinematografică. Dacă doriți să obțineți un sistem de sunet surround pentru cameră și să profitați la maximum de toate filmele și serialele TV pe care le urmăriți, citiți în continuare acest articol și veți învăța cum să configurați un sistem audio surround pentru cameră.

Vom vorbi despre cel mai utilizat tip de sunet surround care este 5.1, nu 7.1 sau 9.1 primul număr este cantitatea de difuzoare, iar al doilea este cantitatea de subwoofere bas. Cele mai multe DVD-uri, discuri Blu-ray și servicii de streaming, cum ar fi Netflix suportă 5.1 surround, dar puține suportă 7.1 sau chiar 9.1.

Conectare sistem audio 5.1 la TV

Nu vom vorbi despre conectarea cablurilor, ci despre plasarea difuzoarelor, lucru care poate fi cel mai important pentru sunetul surround. Vom folosi poziționarea sugerată de Dolby Digital. Deci, citiți manualul furnizat pentru alte detalii specifice, deoarece ele vor varia.

Ca și în cazul oricărei instalări audio, există un secret unde experiența sonoră este cea mai bună. Pentru un sistem de sunet surround pentru acasă, locul cel mai potrivit este în mijlocul canapelei, presupunând că televizorul vostru este direct în față, la o distanță adecvată.

Conectare sistem audio la TV

Boxa centrală

Să începem cu boxa centrală, care este folosită în principal pentru voce. Va trebui să plasați boxa, sub televizorul vostru, în linie cu centrul.

Boxele frontale

Următoarele sunt boxele frontale (stânga și dreapta) care formează o mare parte a unui sistem 5.1 în ceea ce privește modul în care se amestecă sunetul. Va trebui să le puneți în părțile televizorului, în mod ideal la înălțimea capului, înclinate la 22 de grade față de difuzorul central.

Boxele din spate

Boxele din spate, cunoscute și sub numele de sateliți, acestea sunt cele care aduc sunetul real atunci când un elicopter zboară sau sunt împușcături etc.

Va trebui să le poziționați direct pe părțile laterale unde este locul vostru cu canapeaua la 90 de grade față de linia centrală. De asemenea, dacă aveți posibilitatea le puteți monta pe pereți, în funcție de camera voastră.

Subwoofer-ul

Subwoofer-ul este boxa care oferă bass-ul pentru efecte, cum ar fi o furtună sau sunetul unui tanc care merge. Poziția subwoofer-ului este mai puțin importantă, așa că îl puteți poziționa acolo unde aveți spațiu, dar în mod ideal tot în partea televizorului.

Dacă nu știți cum puteți configura un sistem de sunet 5.1 pentru PC, avem un articol care vă poate fi de folos. Configurare sistem de sunet 5.1 surround pe PC.