Conectare PC sau laptop la TV prin wireless sau HDMI

Conectare PC sau laptop la TV prin wireless sau HDMI. Cum se poate conecta un PC sau laptop la televizor prin cablu HDMI sau WiFi cu Chromecast? Ei bine dacă nu știți cum se conectează un laptop sau PC la TV, citiți cu atenție acest articol și veți învăța cum să faceți acest lucru.

Conectare PC sau laptop la TV prin wireless sau HDMI

Televizorul vostru poate fi inteligent și poate fi dotat cu funcții interesante, dar probabil că nu poate face tot ce poate face PC-ul. Mai jos veți vedea cum puteți să conectați PC-ul la televizor.

Conectare PC sau laptop la TV prin cablu HDMI

Conectare PC sau laptop la TV prin cablu HDMI

Dacă nu vă deranjează să aveți laptopul sau PC-ul lângă televizor, opțiunea cea mai ușoară este să conectați laptopul sau PC-ul prin cablu HDMI. Majoritatea televizoarelor și PC-urilor moderne au un port HDMI. Dacă aveți un cablu HDMI la îndemână conectarea se face foarte ușor și simplu.

Pentru a conecta un laptop la un televizor utilizând un cablu HDMI, tot ce trebuie să faceți este să conectați cablul la laptop și televizor. Dacă utilizați o versiune actualizată de Windows, tot ce trebuie să faceți este să vă asigurați că laptopul este pornit și televizorul este setat pe canalul HDMI corect, laptopul trebuie să se configureze automat pentru a vă oferi cele mai bune setări.

Dacă dintr-un anumit motiv nu se configurează automat la setarea corectă, mergeți la Control Panel > Display > Adjust Resolution. Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să comutați în meniul derulant Display pentru a vă asigura că televizorul este selectat. Apoi, uitați-vă la Resolution dacă se potrivește cu setările corecte pentru televizor.

Conectare PC sau laptop la TV prin wireless

Dacă preferați să aveți o conexiune fără fir, un alt mod de conectare este Google Chromecast. Chromecastul se poate conecta direct la un port HDMI, dar are nevoie de alimentare fie de la rețea, fie de la un port USB de pe televizor.

Conectare PC sau laptop la TV prin wireless

După configurare, aveți posibilitatea să transmiteți conținut de pe PC sau laptop. Chromecastul funcționează cu diverse aplicații iOS și Android, dar puteți să afișați aproape orice doriți de pe PC folosind browserul web Google Chrome.

Asigurați-vă că PC-ul este conectat la aceeași rețea ca și Chromecast, altfel nu va funcționa. Acum, deschideți browserul Google Chrome și instalați extensia Google Cast. Apoi faceți clic pe butonul Google Cast din partea dreaptă sus (este un dreptunghi cu o pictogramă Wi-Fi în colț).

Selectați Chromecastul din casetă, iar televizorul vostru va afișa acum tot ce este afișat în browserul Google Chrome. Selectați „cast this tab” pentru a selecta fila Chrome pe care doriți să o transmiteți în flux la televizor. Dacă doriți să transmiteți în flux un videoclip stocat pe hard disk, pur și simplu trageți-l și plasați-l în browserul Chrome.

Dacă nu știți cum se conectează telefonul android la TV, avem un articol dedicat acestui subiect aici. Conectare telefon Android la TV prin WI-FI, HDMI, USB.