Conectare controller Switch Pro la telefon sau tabletă

Conectare controller Switch Pro la telefon sau tabletă. Nu știi cum să conectezi un controller Nintendo Switch Pro la telefon? Citește în continuare acest articol și vei învăța cum îl poți conecta la orice telefon sau tabletă Android.

Conectare controller Switch Pro la telefon sau tabletă

Iată un mic secret despre controller-ul Nintendo Switch Pro. Deci, dacă acesta se conectează prin Bluetooth, îl puteți folosi pentru a juca jocuri pe orice telefon sau tabletă Android sau chiar pe PC sau laptop.

Este o veste bună pentru utilizatorii care dețin un controller Nintendo Switch și doresc să îl conecteze la alte dispozitive. Acesta este unul dintre puținele gamepad-uri Bluetooth care folosesc USB-C pentru încărcare, probabil la fel ca și telefonul vostru. De asemenea, bateria ține aproape 40 de ore.

Singurul dezavantaj este prețul. Pe eMAG costă 339 Lei, chiar dacă își merită banii, nu vă recomandăm să cumpărați unul doar pentru Android. Dar, dacă dețineți deja unul îl puteți folosi pe mai multe dispozitive.

Conectare controller Nintendo Switch Pro la Android

Vestea bună este că conectarea o puteți face foarte simplu. Asigurați-vă că controller-ul este încărcat. Apoi, țineți apăsat butonul de sincronizare (Sync) pentru câteva secunde, cel care se află în partea de sus, lângă portul USB-C. După câteva secunde, ar trebui să vedeți lumina verde de conectare.

Odată ce lumina verde este aprinsă, trebuie doar să intrați în setările Bluetooth pe telefon sau tabletă și să căutați dispozitive noi, ar trebui să vedeți unul în listă denumit Pro Controller. Asociați dispozitivul și sunteți gata să jucați jocurile pe Android cu controller-ul Switch Pro.

Dacă nu se conectează, asigurați-vă că controller-ul este încă în modul de asociere (lumina verde aprinsă) și încercați din nou.

După ce ați reușit conectarea, puteți folosi controller-ul în orice joc pe Android, deși nu uitați că, acesta nu este conceput pentru Android, nu veți avea butoanele de sistem, deci va trebui să utilizați touchscreen-ul pentru anumite controale.

Același proces va funcționa dacă doriți să utilizați controller-ul pe un PC sau Mac (atâta timp cât are Bluetooth), dar nu îl puteți utiliza pe un iPhone sau iPad. IOS utilizează o configurație Bluetooth diferită, ceea ce înseamnă că nu există suport nativ pentru Switch Pro.

Despre cum puteți conecta un controller PS4 la telefon sau laptop, găsiți un articol care vă poate fi de folos aici. Conectează controller-ul la telefon Android sau laptop.