Conectare căști la Nintendo Switch

Conectare căști la Nintendo Switch. Dacă nu știți cum puteți conecta căștile la Nintendo Switch, trebuie să știți că ați ajuns în locul potrivit.

Conectare căști la Nintendo Switch

În acest articol vom vorbi despre modul de conectare căști la Nintendo Switch. Pe lângă faptul că vă voi explica procedura detaliată pentru utilizarea căștilor cu fir, veți găsi, de asemenea, informațiile necesare pentru conectarea căștilor Bluetooth prin dispozitive speciale care vor fi achiziționate separat.

Conectare căști cu fir la Nintendo Switch

Conectare căști cu fir la Nintendo Switch

Dacă vă întrebați dacă este posibil să conectați căștile la Nintendo Switch pentru a juca fără a deranja alte persoane din aceeași cameră cu voi, veți fi bucuroși să știți că răspunsul este da. De fapt, atât Nintendo Switch cât și Nintendo Switch Lite au o intrare audio care vă permite să conectați orice tip de căști echipate cu un conector jack de 3,5 mm.

Prin urmare, tot ce trebuie să faceți este să luați căștile cu fir, să introduceți conectorul în intrarea audio din partea de sus la Nintendo Switch și să vă bucurați de distracție. Va fi util să știți că, dacă intenția voastră este, de asemenea, să utilizați chatul vocal în jocurile care îl permit (de exemplu, Fortnite), va trebui să vă asigurați că căștile voastre sunt echipate cu un microfon, deoarece consola nu are microfon integrat.

Dacă, pe de altă parte, ați decis să conectați Nintendo Switch la televizor, dar cablul căștilor nu este suficient de lung pentru a vă permite să jucați confortabil pe canapea, puteți achiziționa unul dintre controlerele care integrează o intrare audio.

În special, vă sugerez să achiziționați un controller PDP Nintendo Camo, un controler cu fir de 3 metri, cu butoane în spate și panou frontal interschimbabil. Are o intrare audio care permite conectarea căștilor echipate cu o mufă de 3,5 mm, atât pentru ascultare, cât și pentru utilizare la chat vocal în jocuri compatibile. În plus, vă permite să reglați sunetul căștilor și al microfonului utilizând un buton special situat direct pe controler. PDP Nintendo Camo este disponibil în diferite culori.

După obținerea unuia dintre controlerele în cauză, conectați-l la Nintendo Switch introducând capătul cablului într-un port USB de la baza consolei. Apoi, introduceți conectorul căștilor în intrarea corespunzătoare situată în partea de jos a controlerului și ați terminat.

Conectare căști Bluetooth la Nintendo Switch

Conectare căști Bluetooth la Nintendo Switch

După cum probabil știți deja, nu este posibil să conectați căștile Bluetooth la Nintendo Switch. De fapt, deși consola Nintendo este echipată cu conectivitate Bluetooth, utilizată printre altele pentru conectarea Joy-Con, nu permite asocierea altor dispozitive, precum căștile wireless.

Totuși, acest lucru nu înseamnă că nu există o soluție. Folosind dispozitive speciale care urmează să fie achiziționate separat, este posibil să ocoliți această limitare și să conectați căștile wireless la Nintendo Switch într-un mod destul de simplu.

Tot ce aveți nevoie este un receptor Bluetooth cu un port USB-C pentru a vă conecta la intrarea USB-C dedicată de pe consolă sau un transmițător extern pentru a vă conecta la intrarea audio de la Nintendo Switch.

Ambele dispozitive sunt diferite și trebuie să alegeți cu atenție pe baza nevoilor voastre. De exemplu, un receptor Bluetooth pentru Nintendo Switch are dimensiuni reduse, se potrivește perfect pe consolă și nu este voluminos, soluția ideală pentru cei care folosesc Nintendo Switch din mers.

În plus, multe dispozitive de acest gen sunt vândute împreună cu un adaptor USB pentru a permite conectarea acestuia la portul USB-A de la Nintendo Switch, asigurând funcționarea chiar și atunci când consola este în modul TV și, de asemenea, vă permit să transmiteți la 2 căști în același timp.

Rețineți totuși că aceste dispozitive sunt conectate la intrarea USB-C a consolei și, dacă sunt utilizate, împiedică încărcarea acesteia. De asemenea, este posibil să nu se potrivească cel mai bine dacă utilizați Nintendo Switch cu o husă. În cele din urmă, dacă doriți să utilizați și microfonul încorporat în căști, trebuie să vă asigurați că receptorul Bluetooth pe care intenționați să îl achiziționați are și această funcționalitate (ar trebui să fie furnizat un mic conector suplimentar pentru a fi introdus în intrarea audio a consolei).

Deși cu dimensiuni mai puțin reduse, există și receptoare Bluetooth compatibile cu diferite dispozitive (inclusiv Nintendo Switch și Nintendo Switch Lite) care apar ca hub-uri USB-C reale și care permit, de asemenea, reîncărcarea consolei.

După cum am menționat mai devreme, printre dispozitivele pe care le puteți lua în considerare există și emițătoare Bluetooth externe care trebuie conectate la intrarea audio de la Nintendo, care vă permit să lăsați portul USB-C al consolei liber.

Chiar și în acest caz, există diferite tipuri și dimensiuni diferite. Pe lângă alegerea celui pe care îl considerați cel mai potrivit pentru utilizare, va trebui să faceți acest lucru, asigurați-vă că modelul pe care îl alegeți acceptă cele mai recente protocoale wireless (de exemplu, Bluetooth 5) și este echipat cu protocolul Low Energy care împiedică descărcarea rapidă a bateriei Nintendo Switch atunci când se utilizează căști wireless.

În cele din urmă, dacă aveți deja căști wireless echipate cu un receptor USB, tot ce aveți nevoie este un adaptor USB-C la USB-A care vă permite să conectați receptorul pentru căști wireless la Nintendo Switch.

După ce ați ales dispozitivul care credeți că se potrivește cel mai bine nevoilor voastre, tot ce trebuie să faceți este să îl introduceți în intrarea corespunzătoare de la Nintendo Switch și să activați modul de împerechere care vă permite să conectați căștile Bluetooth.

De exemplu, dacă ați achiziționat un receptor Bluetooth, introduceți-l în intrarea USB-C situată în partea de jos la Nintendo Switch, apăsați butonul de împerechere de pe receptor până când LED-ul începe să clipească rapid.

Apoi, luați căștile, și activați modul de împerechere apăsând butonul corespunzător (sau combinația corespunzătoare) și așteptați ca indicatorul luminos să înceapă să clipească rapid, indicând că căștile sunt pregătite pentru împerechere. Dacă totul a decurs bine, în câteva secunde LED-urile ar trebui să înceteze să clipească și să rămână aprinse, indicând faptul că cele două dispozitive au fost împerecheate corect.

Nu știți cum puteți descărca Fortnite pe un telefon care nu este compatibil cu jocul? Ei bine, pentru acest lucru citiți un articol în care veți găsi toate instrucțiunile de care aveți nevoie. Descarcă Fortnite mobile pe un dispozitiv incompatibil.