Conectare căști AirPods la PS4

Conectare căști AirPods la PS4. În timp ce jucați jocul vostru preferat pe PlayStation 4 v-ați gândit să folosiți o pereche de căști pentru a asculta sunetul din joc, dar aveți la îndemână doar AirPod-urile voastre?

Conectare căști AirPods la PS4

Dacă ați decis să le conectați la PS4, dar nu știți dacă sunt compatibile cu consola Sony și cum se conectează, trebuie să știți că ați ajuns în locul potrivit.

Dacă ați încercat să le conectați dar ați întâmpinat probleme, chiar și după numeroase încercări, bănuiesc că ați căutat pe Internet și ați aflat că PS4 nu este compatibil cu dispozitivele audio Bluetooth și v-ați pierdut speranța. În  acest articol vă voi explica care este modul de conectare căști AirPods la PS4 utilizând dispozitive externe (conectare căști AirPods la telefon Android). Pentru mai multe detalii citiți în continuare acest articol.

Informații despre AirPods

Înainte de a vă explica care este modul de conectare căști AirPods la PS4, vreau să fac câteva clarificări. Din păcate, nu este posibil să conectați căști Bluetooth la PS4 din cauza restricțiilor impuse de Sony pe consolă, care de fapt nu acceptă tehnologia A2DP (Advance Audio Distribution Profile) folosită pentru a transmite muzică în stereo în modul wireless.

Dar nu vă faceți griji, există soluții alternative pentru conectarea dispozitivelor audio Bluetooth, inclusiv AirPods, la PS4, valabile pentru toate modelele PS4. La ce mă refer? La un adaptor care, odată conectat la PS4 vă permite să utilizați dispozitive audio Bluetooth cu consola Sony.

Conectare căști AirPods la PS4

După cum am menționat mai sus, dispozitivele Bluetooth care nu sunt compatibile cu PS4 pot fi conectate la consolă folosind un adaptor special. Există foarte multe pe piață, și aproape toate au caracteristici similare.

De fapt, aceste dispozitive sunt foarte simple de utilizat și, în general, garantează o autonomie îndelungată datorită unei baterii reîncărcabile. În plus, cele cu suport pentru codec aptX sunt capabile să ofere un sunet audio de o calitate excelentă la o latență scăzută (deci cu puțină întârziere).

Prin urmare, tot ce trebuie să faceți este să cumpărați (în cazul în care nu aveți deja unul acasă) un adaptor Bluetooth care permite conectarea oricărui dispozitiv wireless la consola voastră Sony.

Funcționarea adaptoarelor Bluetooth poate varia în funcție de format. De asemenea, chiar și calitatea rezultatului obținut se poate schimba foarte mult.

Pentru a vă explica modul de conectare căști AirPods la PS4, voi lua ca exemplu AirFly care este conectat la controlerul consolei prin conectorul jack. Dar, alte adaptoare se conectează la portul USB al consolei.

dispozitiv AirFly

Revenind la AirFly, acesta este unul dintre cele mai utilizate, are o baterie reîncărcabilă, care garantează până la 20 de ore de utilizare și este disponibil în două versiuni. Versiunea Duo (care vă permite să conectați două dispozitive simultan) și versiunea Pro (care poate fi folosită și în timpul încărcării, datorită cablului inclus).

Acestea fiind spuse, după ce ați achiziționat adaptorul care se potrivește nevoilor voastre, tot ce trebuie să faceți este să îl puneți în comunicare cu AirPod-urile voastre. Mai întâi, porniți adaptorul: pe AirFly se face prin mutarea butonului lateral pe On. În acest fel, dispozitivul va intra automat în starea de asociere, adică asocierea caracterizată printr-un LED alb intermitent.

În cazul în care utilizați modelul AirFly Pro, vă reamintesc să verificați dacă dispozitivul este în modul de transmisie (trebuie să verificați dacă butonul din lateral este pe TX și nu pe RX).

Apoi deschideți carcasa AirPod-urilor, având grijă să păstrați căștile în interior și țineți apăsat butonul de configurare din spate. În acest fel, căștile vor intra în starea de împerechere (puteți vedea acest lucru de la ledul alb intermitent). Acum tot ce trebuie să faceți este să așteptați conexiunea dintre AirPods și AirFly, conexiunea este confirmată de schimbarea culorii LED-ului la AirPods (care poate fi verde sau portocaliu, în funcție de starea de încărcare a dispozitivului).

Tot ce trebuie să faceți este să conectați dispozitivul AirFly la controlerul PS4 prin conectorul jack al dispozitivului! Acum, dacă ați urmat sfaturile, ar trebui să puteți auzi sunetul audio din PS4 în căștile voastre AirPods și să profitați astfel de căștile Apple pentru o experiență de joc mai bună.

Dacă auziți sunetul din meniu și nu sunetul jocului, configurați ieșirea audio în setările PS4.

Nu ați putut urma instrucțiunile, deoarece adaptorul vostru Bluetooth este în format USB și nu jack audio? În acest caz, trebuie să conectați adaptorul Bluetooth la unul dintre porturile USB de la PS4 și să efectuați asocierea cu AirPods, așa cum v-am explicat mai sus pentru AirFly (țineți apăsat butonul de asociere de pe ambele dispozitive pentru câteva secunde, până când LED-urile clipesc). După ce ați făcut acest lucru, accesați meniul Settings> Devices> Audio devices> PS4 output și setați adaptorul USB ca dispozitiv de ieșire audio.